Крум Зарков: Демонтажът на ПСА е политическа операция

Шенген по въздух е въздух работа, коментира той
Обновена: 18 дек 2023 13:10 | 18 дек 2023 13:08, Нели Христова
32
Крум Зарков: Демонтажът на ПСА е политическа операция
Снимка: БГНЕС

Демонтажът на паметника трябва да се впише в цялостната деградация на публично-политическия живот през последните 6 месеца. Не съм инженер, но виждам, че това е цяла политическа операция. Ако се демонтира, за да се постигнат цели да се разбият или поправят сглобки е доста безотговорно спрямо нацията. Това каза секретарят на президента по правни въпроси и бивш служебен министър на правосъдието Крум Зарков пред bTV.

"Според мен този паметник не трябваше да се демонтира, а начинът, по който се прави и ловците на лайкове, които чакат всяка отделена част, за да натрупат своята популярност, е също толкова смешна колкото и тези хора, които клечат", каза Зарков.

Бившият правосъден министър коментира и предложението на Австрия за т.нар. "въздушен Шенген" - България да бъде приета в пространството, но само по въздух.

"Шенген по въздух е въздух работа. България има право и трябва да влезе пълноправно в Шенген. Максимумът, който може да се допусне е точна дата. Ако стане пробив с Нидерландия, това е заради работата на служебното правителство и отмяната на механизма за сътрудничество и проверка", посочи Крум Зарков.

Относно промените в Конституцията Зарков каза, че те съвсем не са готови.

"Има доста недомислици, които трябва да се изчистят. Откакто сглобката овладя парламента, не се сещам качествен законодателен акт да е излязъл оттам и не виждам причина да мисля, че Конституцията ще бъде такъв. В конституционната промяна има задължителна част и волна програма. Задължителната част беше промените в съдебната власт. Има неща, които вървят в правилната посока и неща, които са дълбоко необмислени. Волната програма е всичко, което дойде впоследствие. Очевидно тя е слаба и понякога опасна. Това, което се предвижда за преодоляване на политически кризи като служебни правителства може да доведе до блокаж на институциите", каза Зарков.

По думите му президентът ще се произнесе относно Конституцията накрая. Той запазва своите правомощия да предложи проект за промени на основния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 6 месеца
всичко е съгласувано и с Партията иначе няма как да стане да бутат паметника - те ония са виновни -ами ако махнат паметника пред централата на БСП дали ще успеят -твърдо НИЕЕЕ
21
1
 
1
 
! Отговори
ако Радев беше преди 6 месеца
КАТО ЗЕЛЕНСКИ, ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ВОЕННА АВИАЦИЯ ! ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА КУЛТА КЪМ ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ, ДА НАПРАВИ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА АРМИЯТА И АВИАЦИЯТА ! НАЛИ УЖ МИНАВА ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛИТИК, ПРИ ТОВА ЛЕТЕЦ И ГЕНЕЕРАЛ ????????
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето така е подменена историческата памет в Македония - с унищожаването на паметници и пропаганда.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/12/18/denkov-pametnikyt-na-syvetskata-armiia-niama-kulturna-stoinost.592674#comment-newest
19
1
 
1
 
! Отговори
Chukan Kirilov преди 6 месеца
И монтажа , и демонтажа са политическа работа. И кво? Времената се смениха! *** не са на власт! Само ДС, а те се интересуват от политика толкова, доколкото касае икономическите им интереси
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Та разгледахте ли отрязаните глави попрочетохте ли за фашизма в България и за другите още по-тоталитарни забежки по царско време. Информация много драги класово неосъзнати бедни леви хора с дясна промивка - еничарчета на политическия спектър. Мразите тези като вас. А подкрепяте тези които ви правят зависими а не свободни.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/12/18/denkov-pametnikyt-na-syvetskata-armiia-niama-kulturna-stoinost.592674
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пусни една сълза, Круме! Макар че, се "отърка" във властта покрай Радев като министър, си оставаш все същия "румен" партиец от червено яйце!
16
1
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 6 месеца
А каква работа беше демонтажът на Гешев и на специализирания съд и прокуратура?За един тон руски бронз си раздрахте ризата и 30 години се тиркахте на амбразурата да го вардите с телата си,а за БГ съдебната система не си мръднахте и пръста!!Разсипахте я за един следобед само с по един подпис!!Двулични,КГБ из,чадия,това сте вие БСП,Из,раждане и има такива и,диоти!!
15
1
 
2
 
! Отговори
цитат от мрежат преди 6 месеца
Огромното мнозинство в парламента е резултат от корупция, изнудване и изборни манипулации.Вие много добре го знаете затова като чуете референдум и избори се криете под масата.Кое е минало и кое бъдеще тепърва ще се види,но досега няма случаѝ фашистите да са прокопсали а престъпленията им да са останали ненаказани,едва ли точно вие ще сте първите.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗАРКОВ, ПРЕЗИДЕНТА НИ ГИ НАТРЕСЕ, ЩОТО МУ ГИ НАТРЕСОХА. ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЧЕ Е НАИВЕН.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То и построяването му е политическа операция, ама както и да е.
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нито един от екскрементите, дето пак се включват с тролене, няма да стигнат до бойното поле, когато направят България на втора украйна. ***, страхливци и садисти с дамски прашки.
11
8
 
15
 
! Отговори
вярно е и обратното преди 6 месеца
Монтирането на този "паметник" е също политическа операция--слугинаж към съветския и руски рашизъм.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво, Зарков! Откри топлата вода.Монтажът на ПСА е бил политическа операция, без да се питат българите- некомунисти, затова и демонтаж му е също такава операция.
9
7
 
18
 
! Отговори
Разгонен путинист преди 6 месеца
Ще му скинем розовите прашки на тоя блед комсомолец
8
5
 
18
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Крумчо , а пита ли двдо си по негово време дали някой е питан или имало ли е референдум за поставянетона ПСА? Не стига че е окупационен , не стига че страната е дала 139млд лв за издръжка на СА за три години , докато се установи престъпния комунистически строй! Защо тогава премахването му е политическа поръчка, явно за вас комунистите , а съдбата на хора в страната не ви интересува!
7
3
 
19
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 6 месеца
Специална дерусифилистическа операция. : )))))
6
3
 
17
 
! Отговори
Попов преди 6 месеца
Какъвто монтажа , такъв е демонтажа!
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
няма по-въздух работа от Зарков
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пpeтonявaйтe бakъpa нaй-ceтнe!
3
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Демонтажът на ПСА е политическа операция на неонацистите, които искат да премахнат паметник, напомнящ за победата над нацизма преди 78 г.