Как да декорирате дома си лесно и с малко средства?

Важното е да имате идеи и смелост да ги реализирате
Спонсорирано съдържание | 24 яну 2022 09:00, Александър Попов
Как да декорирате дома си лесно и с малко средства?
Снимки: Мебели Виденов

Да преобразите жилището си и то без да се изискват големи средства може да звучи трудно. Всъщност не е така, най-важното е да имате идеи за декорация и смелост да ги реализирате.

Най-хубавото е, че никога не е късно да направите атмосферата у дома по-специфична. Перфектният момент винаги е сега.

А промяната може да се постигне само с няколко елемента - да освежите помещенията с нови мебели, да добавите произведение на изкуството или дори няколко декоративни възглавници и лампи могат да дадат нов облик на пространството.

Домашен уют по скандинавски

В северните страни умеят да създават уют с изчистен дизайн - всичко в пространството е удобно и лесно за използване, неутралните цветове създават чувство на спокойствие.

Акцентите тук могат да бъдат картини на стената, като препоръката на специалистите е те да бъдат в смели цветови комбинации, които създават повече настроение. Може да изберете и скици на рисунки, ако решите да придадете повече индивидуалност.

Декоративните възглавници на меката мебел пък са задължителният елемент, който може да направи разликата в атмосферата. Нищо не придава по-голям уют от възглавници на дивана. Аранжирането с тях ще даде комфорт и цвят на помещението. Не се страхувайте да използвате такива с различни шарки.

Промяна в спалнята

Само със смяна на спалното бельо можете да придадете съвсем различен облик на спалното помещение. Един комплект може да направи така, че "скучният" интериор да започне да създава добро настроение. Независимо от цвета на стените и стила на обзавеждане, смяната само на покривалото на леглото и спалното бельо може да ни донесе усещане за нещо безкрайно цветно!

Разбира се, всичко зависи от вашите идеи и какво настроение искате да създадете. В "Мебели Виденов" можете да откриете десeтки решения, така че да постигнете желания ефект. Все пак не превръщайте спалнята в "бизнес" и скучно пространство. Заложете на смели решения, създайте атмосфера, която да ви създаде уют, но и усмивки.

Огледалото като акцент в декорацията

Свикнали сме да имаме огледало в банята или пък на гардероба, което ни помага да се погледнем минути, преди да излезем от дома. Но какво ще кажете за огледало, което е поставено без да се пробива стената? С него ще придадете обем и допълнителна светлина стаята. Може да заложите и на висящи огледала като нестандартна декорация и да "счупите" наложените стереотипи.

Малко ретро стил

Без да сте заложили на винтидж интериор в дома си, спокойно можете да придадете стил в дома си с малко ретро привкус. Това може да стане със свещници, стенни часовници, статуетки или предмети от миналото, които отдавна са излезли от широка употреба. Но пък придават едно неповторимо изживяване и ще имате акценти, които ще приковават погледите на всеки гост във вашият дом.

Предмети от родни занаятчии

Един от най-лесните и красиви начини да декорирате нестандартно вашия дом са авторски произведения на изкуството, направени от ръцете на български занаятчии.

На videnov.bg можете да откриете красиви и оригинални предложения от родни творци, които могат да придадат нов тласък във вашия интериор. Разбира се, можете да направите и избор за подарък за дома на ваш близък.
 


Още от

Спонсорирани публикации