Как да съчетаем мъжкия костюм с цвета на обувките?

Спонсорирано съдържание | 25 юли 2022 16:24, Александър Попов
Как да съчетаем мъжкия костюм с цвета на обувките?
Снимка: Pixabay/matham315

Отминаха дните, когато мъжете трябваше да носят само черни обувки. И бизнес дрескодът, и ежедневното мъжко облекло са по-свободни, допускайки нестандартни цветове на обувките. Ето няколко съвета за безупречна визия.

На пръв поглед ребусът с какви обувки да съчетаем официален костюм се решава лесно - просто избираме черни или кафяви обувки. Тези цветове са неутрални, елегантни, стилни и подхождат на всички мъжки костюми, без значение от кройката. Старото правило гласи, че обувките трябва да бъдат поне един тон по-тъмни от костюма. Ето защо изглежда прекалено изкушаващо да заложим на сигурното. Ако обаче и на вас ви е омръзнало от черни обувки, прочетете статията за няколко идеи, с които да разнообразите визията си.

Костюми за бизнес и официални събития

Мъжките костюми са непреходни със своята изчистена визия. Със съвременните тенденции и правила за стил (или липсата на такива), пред силния пол се разкриват безкрайно много нюанси на облеклото и обувките. Забранени цветове буквално няма. Разбира се, строгите черни костюми изискват черни или поне тъмнокафяви обувки, които да подхождат на цвета на ризата и на повода, за който са избрани. С черен костюм и черни обувки ще изглеждате елегантно без усилие, но съгласете се, че тази комбинация е все по-ограничаваща и унифицираща. Добавете цветна риза или вратовръзка, за да не изглеждате прекалено мрачни или скучни. Друга свежа идея е да носите черен костюм с кожени обувки в цвят бордо - така ще направите впечатление.

Най-разпространените бизнес костюми в тъмносиньо се съчетават добре с повечето цветове затворени обувки, особено с кафявите и черните. В корпоративния свят тъмносиният костюм остава ненадминат, тъй като е класически, а една от актуалните комбинации за обувки са моделите в цвят коняк - особено наситен нюанс на кафявото. Всъщност, този цвят при обувките е все по-търсен като цяло, тъй като се съчетава ефектно с бежови, кремави и карирани костюми, допълнени с бели или тъмни ризи, елеци и сака.

Разчупете визията със светли тонове

Ако официалният ви костюм е светлосин, може да заложите на сигурното с обувки в тъмнокафяво, но вариантите в бордо ще разчупят визията ви. Почитателите на кафявата гама в облеклото могат да изберат обувки отново в кафяво, поне с един тон по-тъмен от този на панталона и сакото, или черно.

Сивите костюми също обожават черните обувки, особено с бяла риза и тъмна вратовръзка, а ако решите да ги носите с обувки в кафяво или бордо, то изберете риза с десен, за да разчупите визията. Добър вариант са каретата, райетата и шарките, особено за светлосивите панталони и сака. Тъй като костюмът обикновено е едноцветен, нюансът на аксесоарите ви е от голямо значение за цялостното впечатление, което правите. Затова обърнете внимание на вратовръзката, часовника и ръкавелите, ако ползвате такива.

Костюми за лятото и по-небрежни поводи

Разбира се, не всеки ден се налага да носите официални костюми. Дори по-свободните кройки и съчетания обаче изискват координацията на цветовете. Защо да не отидете на работа с бели кожени кецове, тъмносин панталон и черна риза? Или да повторите комбинацията, но обути с тъмнокафяви мокасини на бос крак. Няма ограничения. И това е най-хубавото.

Белите обувки дават свеж контраст на тъмното облекло, но са по-удачни за неформална бизнес среща, приятелски събирания, градски разходни и други. По-свободните ленени панталони и летни ризи може да съчетаете с бели мъжки мокасини или такива в светъл цвят, подобаващ на лятото. Тъмнокафявите кожени сандали и чехли са все по-предпочитан избор за мъжете, които обичат да носят скъсени платнени панталони над глезена, особено в съчетание с риза със закачлив десен и колан.

Точният подбор на цветовете е нещо, което ще усвоите с времето с опита. Експериментирайте и намерете стила, който най-много ви харесва. Когато се чувствате добре, със сигурност и ще изглеждате по същия начин.


Още по темата: костюмобувки
Още от

Спонсорирани публикации