Къде е незаконно да си гей?

В редица страни да си хомосексуалист е престъпление
15 фев 2014 21:25,
167
Къде е незаконно да си гей?

Милиони хора живеят на места, където законът отхвърля еднополовите взаимоотношения и гейовете са подвеждани под съдебна отговорност заради сексуалната си ориентация.

В 5 страни и части от две други хомосексуализмът се наказва със смъртна присъда. В общо 70 държави хора са вкарвани в затвора заради сексуалната си ориентация, подчертава БиБиСи.

Дори в страни, където хомосексуалността не е престъпление, гейовете не могат да се радват на равноправие (по-висока възрастова граница за съвместно съжителство и забрана за брак).

В Русия, например, е в сила закон, който забранява даването на информация за хомосексуални връзки на лица под 18 години. Всеки нарушител получава парична глоба, но при повторно провинение може да излежава и присъда в затвор.

Този закон, подкрепен категорично от президента Путин, стана причина за редица протести и негативни коментари в западните медии в навечерието на Олимпийските игри в Сочи. И все пак трябва да се отбележи, че хомосексуализмът е декриминализиран в Русия през 1993-та година (с изключение на Чеченската република).

Подобна законова стъпка предприемат повечето държави в последните 200 години, сочи доклад на ООН. Преди Френската революция през 1789-та година, в общо 126 страни по света хомосексуализмът е престъпление, преследвано от закона.

Франция, Монако, Белгия, Люксембург и Холандия са сред първите, които признават правата на гейовете в страните си в края на 18-ти и началото на 19-ти век. Съветският съюз го прави през 1917-та година, но толерантността се задържа едва 17 години и с нов закон хомосексуализмът отново е поставен извън закона.

В Съединените щати, откъдето идват някои от най-сериозните критики срещу Кремъл в последно време, този процес е завършен едва в 21-ви век – с решение на съд в Тексас през 2003-та година.

Бумът на декриминализирането на хомосексуализма по целия свят настъпва със сексуалната революция от 60-те и 70-те години. България предприема тази стъпка през 1968-ма година, заедно с Германската демократична република.

В общи линии в края на 20-ти век страните, в които хомосексуалистите са преследвани от закона, са далеч по-малко от тези, в които законът не допуска еднополови взаимоотношения.

Напоследък обаче се забелязва тенденция в другата посока. Миналата година Индия възстанови 153-годишен закон, датиращ от колониалното време. По силата на тази разпоредба хомосексуализмът е „противоестествен” и предполага наказание от 10 години затвор.

Преди няколко месеца Нигерия прие закон, който забранява еднополовите бракове, гей организациите и публичната проява на хомосексуална връзка. Доказано полово сношение между хора от еднакъв пол също е престъпление. Нарушителите получават 14-годишна присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Na Lukovmarsh e nezakonno da si gei.
12
20
 
18
 
! Отговори
Бисекс преди 10 години
Ако погледнете в сайтовете за запознаства, ще разберете колко широко се практуква еднополов секс в България. А и повечето жени, могат да открият там, собствените си гаджета и съпрузи.
11
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прававта на геиовете толкова се пропагандира, но правата на гражданите - самозащита, защита на личността, правото на свободна мисъл и говорене, неприкосвеността на частната собственост...тези неща са вторични на сегашните официални бездомни пачаври наречени политици.
10
45
 
19
 
! Отговори
Мъж на място преди 10 години
Над 55% от женените мъже в България, периодически имат сексуални авантюри с други мъже, но иначе, за пред обществото го играят големи пуритани.
9
1
 
20
 
! Отговори
pe6o преди 10 години
v Parlamenta sa 240 na broi mur6i
8
21
 
10
 
! Отговори
09.09.1944 преди 10 години
И преди 10 ноевмри се знаеха "меките китки" и много добре бяха използвани за агентурни цели. Но колкото и да им е неприятно на някои хора, в днешно време държавата няма нито капацитета, нито желае да следи подобни връзки и хора, така че трябва да се примирите, че гейовете са част от обществото и ще продължават да показват "неморалните" си наклонности!
7
29
 
9
 
! Отговори
Мъж на място преди 10 години
Няма нищо лошо в еднополовия секс за разнообразие и за удоволствие. Ненормално става, когато секса за удоволствие, прерастне в интимна връзка между хора от един пол.
6
6
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Уважаеми админи, не ми корегирайте написаното! Не е вулгарно, а е самата истина !!!
5
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нормално и всички го знаят. Връзката между двама човека има резултат, а между еднополови е безрезултатна. Това е някаква безумна мода, която опустошава света.
4
12
 
36
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
А бе, ако е трябвало ГОСПОД щял да ти тури ! Сбъркан народ, а медиите си счупват краката да ни ги натрапват, дали и те не са като тях.? Спрете се бе !!!
3
10
 
32
 
! Отговори
varg преди 10 години
Следващата държава трябва да е България*ерастията освен морално разложение е и начин да намалява изкуственно раждаемостта на една нация.Една моя приятелка заклета лесбийка навремето познайте сега какво прави в Америка женена за американец.
2
11
 
51
 
! Отговори
АнтиГей преди 10 години
Планът на глобалистите е да се унищожат всякакви национални, патриотични, родствени и естесвени чувства между половете у народите, за да се превърнат в една размазана маса от зомбирани видиотиени роби.
1
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"най-известни" по света с "мъжките" ласки са турците