$45 448 – цената на едно момиченце бежанец. Продава се сама!

8-годишното дете само качи оферта за собствената си продажба в сайт
19 яну 2017 09:14,
23
$45 448 – цената на едно момиченце бежанец. Продава се сама!
Снимка: архив Reuters

Властите в Германия отново разследват случай на дете за прoдан. Този път обаче разликата е, че 8-годишното момиче само е качило обявата за собствената си продажба.

Пред полицията детето признало, че само е публикувало обявата в сайта "shpock.com". Порталът е предназначен за хора, които търсят или продават стоки.

Властите подозират, че момиченцето е объркало портала за продажби със социална мрежа, съобщават източници на разследването пред "Spiegel". Версиите за трафик на деца засега са отхвърлени.

До сигнала се стигнало, след като мъж видял снимка на момичето на платформата за продажби. Сред многото обяви за стари колела, носени дрехи и ползвани домакински уреди, стояла и снимката на 8-годишното дето от Ливан.

Полицията проследила случая и стигнали до детето, което живее в бежански център в Льоне, провинция Северен Рейн-Вестфалия в Германия, където тя е с родителите си от две години.

Властите незабавно иззели всички устройства от дома на семейството, а децата - на 3, 8 и 12 години са отведени за разпит от службите. Момичето обаче обяснило, че продажбата си е била нейна идея и тя сама е направила всичко.

Интересно е обаче, че момичето е посочило много специфична и конкретна сума - 45 448 щатски долара. Което е доста нетипично, тъй като често деца на тази възраст не разбират концепцията за толкова голяма сума пари. 

През октомври властите в Германия се занимаваха с още един случай за продажба на дете. В случая баща от Дисубург беше предложил на търг в Ebay 40-дневната си дъщеря. После той се защити, че било просто шега, а процесът срещу него беше преустановен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Какви хубави жени има около Тръмп. Не са като тези крокундели.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами решила, че по-добре да се продаде сама и сама да вземе парите и да си избере купувача, вместо на 10 или 11 баща и да я продаде за съпруга на някакъв 45 или 50 годишен.
11
2
 
43
 
! Отговори
:( преди 7 години
Има деца в България, които нямат достъп до Интернет, а "бежанците" по цял ден лежат по лагерите и си ровят из Интернет. И познайте кой плаща? Всички в ЕС, дори бедните българи. Да не забравяме, че внасяме огромна за възможностите ни вноска.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе... осем годишно само си пуснало обявата.... особености на манталитета... майка му и баща му вероятно са решили да припечелят малко докато са в Германия. Между другото - Германия далеч вече не е толкова привлекателна дестинация за тези ... хора?! Социалните спират, затягат се мерките и голяма част от тях се пренасочват към скандинавските страни... там дупе да им е яко.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а какво ако е нацъкала произволна сума ... ти колко искаш?654896колко?45687
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли малко нагла да иска такава сума за да имате привилегията да ви харчи парите докато стане на 18 а след тва да се сети,че сте я отвлекли от семейството и ,може би насилвали и така нататък...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakva e valutata?!?! V zimbabviiski dolari moje!
6
0
 
15
 
! Отговори
Право куме в очи преди 7 години
Това е небългарска журналистика.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се надценило...
4
3
 
40
 
! Отговори
горо преди 7 години
Арабски ценности.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do patriotnqma a da si chul neshto narecheno publichen dom
2
4
 
87
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Хайде стига сте промивали мозъците на народа с такива сълзливи истории за така наречените "бежанци".Виждаме ги всеки ден от репортажите. Това са 90% МЛАДИ МЪЖЕ в боеспособна и репродуктивна възраст.Това е превземане на Европа отвътре. Това е подмяна на расовия и етнически състав на населението на континента.Ако толкова ви се пише за човешки драми надникнете в дома на 80% от българите. Там е пълно с такива, но за българите не ви плащат да пишете, нали ?!
1
14
 
27
 
! Отговори
патриот? преди 7 години
Лъжа е, в цивилизована и христианска Европа пазари за роби и продажба на хора и жива плът няма. Те са толкова съвършенни, че унищожават чужди държави, убиват чужди граждани за да живеят добре техните.