Защо Путин все още се въздържа да поздрави Байдън за победата?

Според президента това няма да влоши и без това лошите отношения САЩ - Русия
22 ное 2020 20:25, Нели Христова
118
Защо Путин все още се въздържа да поздрави Байдън за победата?
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да работи с всеки американски президент и че ще поздрави победителя на изборите в САЩ, когато бъдат преодолени всички юридически формалности, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще работим с всеки, който има доверието на американския народ", каза той в интервю за националната телевизия "Русия-1".

Досега Путин се въздържаше да коментира въпроса, на фона на водените от президента републиканец Доналд Тръмп съдебни битки в опит да обърне резултата от изборите на 3 ноември, на които според данните досега бе победен от демократа Джо Байдън.

По думите му подобно чисто формално отлагане на поздравленията няма да влоши и без това лошите отношения между Москва и Вашингтон, съобщи ТАСС, цитирана от БНР.

"В американската избирателна система има проблеми, но от Съединените щати зависи дали ще я променят", заяви още Путин.

По думите му победителят трябва да бъде назован или от опонента си, или след утвърждаването по юридически път на резултатите от изборите като легитимни.

Кремъл вече даде да се разбере, че ще изчака официалните резултати от президентските избори в САЩ и тогава ще коментира техния изход.

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще обяви във вторник първите назначения в кабинета си, съобщи междувременно негов високопоставен сътрудник, цитиран от световните агенции.

Байдън лично ще представи своите избраници, уточни Рон Клайн, който бе назначен от бъдещия президент за ръководител на неговата канцелария. Клайн, който говори пред телевизия Ей Би Си, отказа да даде подробности.

Назначенията в кабинета на президента на САЩ трябва да бъдат одобрени от Сената. Въпросът кой ще има мнозинство в горната камара на Конгреса ще получи своя отговор на два балотажа в щата Джорджия през януари. Републиканската партия има всички шансове да запази контрола си върху Сената, което би затруднило утвърждаването на номинираните от президента демократ членове на кабинета.

Отказът на президента републиканец Доналд Тръмп да признае поражението си на изборите на 3 ноември създава сериозни затруднения при предаването на властта и формирането на новата администрация, заяви Клайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
1
 
! Отговори
mugik преди 3 години
Putin si znae rabotata. ste mu doide vremeto.
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Ти сам го каза 1.3% проблемни"Не се напъвай, не ти се удава. Аз също СПЕЦИФИЧНО казах и за 0.25% за непристигане по вина на пощите. Останалите са по други причини, които нямат общо с организацията на изборите или тяхната надеждност.С Американските нямаше никакви проблеми от гледна точка на сигурността, представителността или достоверността. Затова и казах, че Джуджето просто си пее песничките дето са за промиване на мозъка на оскотелия руснак (тия са неспасяеми).
95
2
 
4
 
! Отговори
USAфоб преди 3 години
Путин не говори с терористи!:):)
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби1. Никакава власт не се концентрира на едно място. Президента служи само като администрация. Ако "генералите си гледат бойните действия" Президента въобще не е реално главнокомнадващ. Логистиката на военните си я правят пак военните, не цивилните. Ейййй, тия мандри няма да ви излязат от главите на червените каскети. Още си мечтаете за тях :))))2. Не си дочел хубаво. Само 0.25% са поради просрочен дедлайн, и, както казах, като си оставил за последния момент, сам си си отговорен.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби1. Глупости. Президента се води главнокомандващ само на хартия и то защото се води обединител на нацията (както виждаме в момента той може да е и разединител на нацията). Ако има война тя ще се води от генералите в ГЩ2. Абе, какво общо има цената на пакетите с това колко сугирни и достоверни са изборите в САЩ? От нямане какво да кажеш те избива на философии3. Хилари никога не е "водела". Щатите от т.нар. Ръст белт както тогава така и сега решиха избора.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби1. Президента ни има главно представителни и церемониални функции. Начина на управление е различен, но представителството е същото. Ти не си избираш сам министър председателя. 2. Не става ясно защо говориш за пощите "като цяло", след като става дума конкретно за избори по пощата3. Защото Тръмп е маниакален егоцентрик, който не може да разбере, че с фалшиви искове няма да го "преизберат". Губят всички дела които завеждат, включително тези за това имало ли е застъпници или не
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото знае че може да го хванат в намеса на изборите.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби1. Иронията е, че Министър председателя в България изпълнява същите функции като Президента на САЩ: той е глава на изпълнителната власт, тъй че опита ти за измъкване се превърна в бумеранг2. Информацията ти е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНА. Типичния процент невалидни (което включва и непреброени) гласове е 1.3%. От тях само 22.3% са поради пропуснат дедлайн. Това прави 0.25%. Информацията е налична свободно3. Клипове от "нета" ли са ти източниците? Има застъпници и от двете партии НАВСЯКЪДЕ
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чака 14 декември както е по закон , освен това не е бърсалка като наш бибитко и има огромна тежест на пол. сцена колкото и да не се харесва на ресофобите (да скачат през прозорците, тяхна работа).
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, експерте, пак ли говориш глупости.Моето момче, защо не вземеш да хакнеш американските "машини за гласуване онлайн", за да покажеш колко "лесно" е това? Пускането на глас по пощата изисква гласуващия да го направи навреме. Това е същото като да искаш да гласуваш в местната избирателна секция, но да отидеш когато вече е затворена. Няма такова нещо като "преброяване без застъпници". От Тръмп ли го чу? Да, велико е, защото това са правилата. И ти не си избираш Министър председател!
87
3
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации на господин Путин, че не поздрави избраният с най-чудовищните изборни измами и машинации в цялата човешка история ,памперс....
86
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Байдън не е негов тип политик. Само престъпни, нагли, безкрупулни типове и съмишленици в престъпленията са му по вкуса.Колкото до това дали ще го поздрави или не, Байдън го боли.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото руският президент Владимир Путин е концептуално властен лидер на велика държава. Государь. Той не може да си позволи лекомислено да поздрави байДжо и след месец изборите в Пиндостан да бъдат признати за фалшифицирани.
84
6
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
""В американската избирателна система има проблеми, но от Съединените щати зависи дали ще я променят", заяви още Путин."===Хахахахахахахахаха, ооооох, леле, леле, леле :))) Жив да не бях...Мухахахахахахахахахахахахаха....то какво да го коментираш това, то си е само за смях. Кой го казва само :)))))))))))))))))))))))
83
9
 
5
 
! Отговори
Защо Путин... преди 3 години
Защото , като типичен комплексар, падението на Тръмп той го преживява като лично поражение.
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Защо Путин все още се въздържа ''.............Руския народ не е путин ... руския народ е велик и ще възкръсне след путин
81
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дядка Байдън ще гушне букета преди да влезе в белия дом.... тоя президент никога н2яма да бъде ;)
80
7
 
10
 
! Отговори
Е преди 3 години
Защото социал-психопата Джо никога няма да е президент,колкото и измами да направят демонратите!
79
13
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Защото като всеки диктатор си умира да излъже, че в демокрациите има проблеми с демократичния процес.Естествено, на лъжите му се хващат само оскотелите поданици на блатная и отделни неграмотни индивиди другаде.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото знае, че шорошчетата ще питат, затова.