САЩ ще съгласуват евентуален отговор към Русия заради Украйна

Американски министър погрешка нарече Русия Съветски съюз
2 дек 2021 12:32, Елка Василева
79
САЩ ще съгласуват евентуален отговор към Русия заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Евентуален отговор на САЩ на действията на Русия по отношение на Украйна ще бъде съгласуван с международната общност, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин, предаде Ройтерс.

Остин, който е на посещение в Южна Корея, призова Москва да бъде прозрачна за струпването на руски военни сили по границата на Русия с Украйна.

Още по темата

Министърът на отбраната изрази надеждата си, че САЩ и Русия ще работят заедно за "решаване на въпросите, преодоляване на опасенията и снижаване на температурата в региона".

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди Москва да изтегли войските си от границата с Украйна и изтъкна, че руска инвазия би провокирала санкции, които ще засегнат Москва по-сериозно от тези, които бяха въведени досега, отбелязва Ройтерс.
На въпрос дали реакцията срещу Русия би била само икономическа Остин не даде директен отговор. Министърът заяви, че ще бъдат използвани най-подходящите методи за реагиране.

"Каквото и да правим, ще го направим като част от международната общност. Най-добрият вариант е да не ставаме свидетели на инвазия на Украйна от Съветския съюз", заяви Остин, който погрешка нарече Русия Съветски съюз.

Украйна, която е бивша съветска република, желаеща да се присъедини към Европейския съюз и НАТО, се превърна в ябълка на раздора между Русия и Запада, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Украйна съобщи, че Русия е разположила над 90 хиляди войници по дългата им обща граница.

Москва също обвинява Киев в струпване на сили по границата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Herr Muller: И защо да е гавра? По-скоро демонстрира неграмотност.
53
0
 
8
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Вместо за война,за друго не можете ли да говорите и правите!
52
7
 
7
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
<<< "...заяви Остин, който погрешка нарече Русия Съветски съюз." >>> /// Не е никаква грешка, гавра е!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украйна съобщи, че Русия е разположила над 90 хиляди войници по дългата им обща граница."Русия съобщи, че Украйна е разположила 125хил войници (половината си армия) около Донбас.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МЕН Приятелю, можеш да се присмиваш на чужда бойна техника, ако ти имаш по-добра. Но ти нямаш никаква. 3.дникът ти е гол. Така, че по-добре помълчи, защото смешен ставаш ти.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога САЩ съгласуват действията си с когото и да било?
48
18
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До тея дет броят руската техника дето я биле за делили за Украйна и още нам си колко имали. Ми ако се в гледате в дередже то на руската армия ще паднете от смях и вие. Рашка прогресивно губи и не може да попълни бройките си от къвто и да е вид техника. Оня дет се пъчки с БУК 3М.дапровери в тубата има едно много хубаво руско клипче с разборка на цялата гама ПВО на Русия. Извадя от клипчета е грамофон свири майка плаче Русофил проява с вой.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 - Ако Русия искаше да презвеме Украйно военно, щеше да го направи, независимо дали в Украйна имаха 5000 или 50000 войника. Сега, как щеше да задържи украйна, без масивна хуманитарна криза и да бъде отритната и от малкото си партньори, а Путин, да не бъде критикуван на макс и опозицията в Русия да набере реална сила, не знам как ще стане ...
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия щеше да напада, 100 пъти да го е направила. Очевидно великата украинска армия ще превзима Донбас, но руснаците подготвено я чакат. Ето това чакане и последствията му плашат чернокожия вожд, От една страна не искат Миск 3, от друга всички осъзнават, че трябва да има развръзка, дори и цената на пердах, но да приключва по-бързо.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите завзеха Украйна и се намират близо до Москва. Близо до Кавказ и Крим. Хитлер им завижда.
44
2
 
11
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Доставките на газ си вървят, даже е повече от периода за миналата година. Изключение прави Украйна. Разбрахме също, че дори да бъде анексирана Украйна, Русия ще бъде застрашена единствено чрез санкции, но не е ясно как така ще бъде поставена в международна изолация... Буда ли ли са украинците? Или просто изоставени? :)
43
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 Хихихи. Украинците имат същата икономика както преди. Единствените удари, които търпят са точно от руснаците, тъй че ако някой е сривал икономиката им, това са рааашките. Същото се отнася и за "собствената им кръв", която, като изключим , че въобще не е "собствена", беше обърната от самите руснаци, които по найбрутален и безцеремонен начин, първо анексираха Крим, а след това започнаха и вартизанска война в Украйна.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия изпусна удобния момент да анексира Украйна, който беше когато анексира Крим, тъй че Джуджи даже не е великия тактик, за който се мисли. Тогава украинската армия беше буквално няколко хиляди човека, много зле въоръжена и нисък боен дух. Понастоящем украинците разполагат със значително по-боеспособна армия и опит от страна на рсунаците за открити военни действия ще срещне сериозни проблеми, дори без намесата на НАТО.
41
1
 
10
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
До Боби, сега звучи логично, защо Украйна изпрати ресурс. Отчаян опит да започнат война поради студената зима, която ги очаква? Жалко за миролюбивите обикновени хора, които ще го отнесат... :)
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горките украинци, сринаха им икономиката, изолираха ги от собствената им кръв, а сега даже и в ЕС не ги искат, нас поне ни взеха в ЕС да им бачкаме като бели роби до гроб...
39
11
 
5
 
! Отговори
За незапознати преди 2 години
Рашките имат поне 1000 Т-72Б3 специално заделени за историята с Украйна. - вече никой не воюва с танкове, ако няма тотално въздушно превъзходство ! Това го показа и войната между Армения ( подкрепяна от Русия с наемници и оръжие ) и Азербайджан ( подкрепян от Турция, предимно с дронове Байрактар ) Тотални загуби за Армения и поражение ! Байрактар вече се произвеждат лицензно в Украйна !
38
8
 
4
 
! Отговори
Малко факти преди 2 години
Проблемът на Силата на Сибир 1 за Русия е, че договорът за цена на газта е фиксиран на 50 долара за 1000 м3, за десетилетия, така, че е все едно каква е цената на природния газ на пазарите в Азия ! Газопроводът засега е губещ !
37
2
 
19
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Този още не е слязъл от дървото ....Не се закачай с Русия , ще ви изтрие от лицето на Земята ....
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво каза Румен Радев по въпроса ?!
35
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Русия по-голям агресор няма. НЕУСПОРИМ ФАКТ!>>>>>ПРИ толкова природни ресурси е аморално да АНЕКСИРАШ , чужди територии.