Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
fbi преди 2 месеца
впрочем, както се саморазбира тези слушалки не са гранатометни заглушители и изобщо не сме в никаква пехота а във военновъздушни, то и без това след тези двуколки повечето граждани стават инвалидиДа, мисля, че във военновъздушни си е много добре, там е прекрасно дори
154
1
 
1
 
! Отговори
fbi преди 2 месеца
и този никнейм Козирьов и Доцентова това с опитите да ме впише в пехотата, където е самият той, музиколога-Доцентов, това си е негов проблем с тези двуколки, той самият е пехотински редник, и не е вярно, че няма медицинска комисия, просто сме с шапки и хората си мислят, че "си затваряме очите" (дрън-дръни), то с гранатомет имаш обсег като за една преминаваща двуколка
153
0
 
1
 
! Отговори
fbi преди 2 месеца
Това не е вярно, че с музиколога сме на фронта за 2 хилкиДолни слухове
152
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 месеца
Браво! Наш Копейкин се записал доброволец(и Сидеров-тоже)! Ах какъв паметник ще му издигнем за чудо и приказ! Сериогата само се спотайва там в Брюксел, но може и с тайна мисия да е там? Герой-маладци!
151
2
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 2 месеца
"Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко."Да щом не е поне ефрейтор, никъв гранатометчик не може да бъде...
150
1
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 месеца
Ама, нали са минали казармата, защо им е подготовка, жилетки, каски, аптечки и спални човали. Щом си минал казармата си от стомана и даже автомат не ти трябва...
149
5
 
7
 
! Отговори
Димо преди 2 месеца
Който е преписал статията,грам не разбира за какво става на въпрос и каква е разликата между звание и длъжност.То за един ден само облекло,обувки ,снаряжение не може да се раздава,каму ли на фронта,то разстоянието в Русия да не е като в Люксембург от единия край до другият за 2 часа да минеш ,каму ли на фронт да отидеш.Спрете да пишете простотии че е смешно.
148
4
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Военната специалност била редник, хаха. А гражданската мъж на жена си.
147
7
 
8
 
! Отговори
Сто преди 2 месеца
Важното е че някой ви вярва на писанията
146
2
 
16
 
! Отговори
Мужик преди 2 месеца
Тия са ходещи мишени!
145
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Тая Доценко да стяга катерицата за ново дърво.....
144
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин върна руснаците назад във времето, в годините на Сталин!!!
143
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А дане би в Украина да бяха минавали школи? Май бързо забравихте как пускахте раздиратлни кадри, как се обучават мибилизираните в Украина? В парка, с макети на автомати? Май не ви е ясно и че запасняците, са минали военно обучение вече, а тези които ги викат, са точно такива. В търсенето на евтини сензации, покавате само колко сте неграмотни
142
4
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Еднодневното обучение - Бягайте на запад и се предавайте ако ви се живее :)))))))))))))))
141
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията е от много достоверен източник:Една жена ми каза.....излагате се
140
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега като гледам какво става в средновековните северноазиатски полета съм благодарен на Соломон Паси за влизането в НАТО, отмяната на задължителната военна повинност и казармите. Само който е бил в казарма знае за каква простащина и празноглавие иде реч.
139
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 2 месеца
До Пачо 171 Да насочат пушката с цевта към противника , а не с приклада.
138
15
 
14
 
! Отговори
Пачо преди 2 месеца
Първите мобилизирани са бивши професионални войници. За какво обучение става въпрос?
137
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче била редник. Ало, жените. Няма военна специалност редник.
136
9
 
12
 
! Отговори
Купона ще свърши преди 2 месеца
Като започнат да идват чувалите - поне могат да видят в нета в якутия и дагестан какво става - те са в играта от месеци, явно смотани хора