Жители на Курска област преминават обучение в лагера на "Вагнер"

Целта е да защитават земята си
8 яну 2023 22:28, Анисия Иванова
61
Жители на Курска област преминават обучение в лагера на "Вагнер"
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколкостотин жители на руската Курска област са преминали обучение в лагер за подготовка на частната военна компания "Вагнер", за да могат в случай на нужда да защитават региона си, предаде ТАСС като се позова на губернатора Роман Старовойт.

Стотици хора преминаха курс тук и на обекти в нашия регион и ще могат да защитават родната си земя, а също така ще подкрепят и нашата армия в случай на необходимост, написа в "Телеграм" Старовойт.

Губернаторът съобщи, че и той лично, заедно със служители от областната администрация, е преминал през първата седмица на новата година курс на подготовка, воден от инструктори на "Вагнер".

Старовойт каза, че занятията се провеждат за хора, от които може да бъде сформиран мобилизационен резерв или да се включат в териториална отбрана.

В учебния център се отработва цял набор от бойни упражнения, а тренировката се доближава максимално до реалните условия, посочи Старовойт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЗАХИ ,таджики, татари и дагестанеци не искат вече РУСИЯ за "коркорбашия"....хахаха....РАЗПАДА Е ТОТАЛЕН!
32
6
 
9
 
! Отговори
АБЕ,... преди 1 година
Щом и в далечна Калмикия искат независимост от Русия, Москва е пред гражданска война....
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
основна техника при обучението е бисерът на вагнеровци - умъртвяване с чук в главата!
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги изпращат в Украйна явно.
29
6
 
8
 
! Отговори
Булгар преди 1 година
Цялата област около Курск са предимно с български произход.След ВСВ Сталин ги е разселил по всички республики,но след ,,перестройката" много от българите са се завърнали в Курска област.Тези хора не биха тръгнали с желание срещу събратята си.Очакват се бунтове подстрекаващи преврат.Не че Русия ще се затрие,но е време за едно малко рокадо в Кремлин.Тези същите са още от 1917-та.Няма нищо вечно на този свят.Дори и комунизмът.
28
5
 
10
 
! Отговори
Руски мир преди 1 година
Казарма,могилизация,репресивни закони и отрязани доходи и пенсии. Добро пожаловать !
27
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв комунистически режим в Кремъл ви тресе? Комунистическия режим отдавна се е преместил на Запад-Европа и отвъд океана. Европейци и американци са безправни роби. Спомнете си ковида.и ограниченията на които евробюрократите ви подложиха само с едно щракване на пръстите. И не сте само роби, а роботи, безпомощни сами да отговарят за себе си. Сега ви принуждават да давате някакви оръжия на една измислена държава, да приемате бежанци и да стискате зъби, докато стриктно спазвате санкции. Честито ви
26
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ източи соковете на ЕС, пък вие гледайте и цъкайте за руснаците.
25
4
 
15
 
! Отговори
обучение преди 1 година
Калашника се държи тука и се стреля като натиснеш това , копаеш дупка навираш се във нея и чакаш дрона да даде точните ти координати на артилерията ,след това те обявяват за безследно изчезнал !
24
24
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 година
какви глупости дрънкаш рано бе, украйна щяла да навлезе в русия....тия плъхове не могат да си покажат носа от бункерите, изпотрепаха ги като въшки, останаха шепа брадясали бандеровци.....събуди се, стига розови сънища!
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото на войната в Украйна е, че най-накрая лъсна грозното, античовешко лице на комунистическия режим в Кремъл. Сега вече и най-неинформирания селянин знае за какви 'хора' в Кремъл иде реч. Отреп*ките продължават да гласуват за Възраждане, нo русофилството в България (така грижливо насаждано от комунистическия режим) се стопи след началото на войната.
22
7
 
15
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
За ТСВ някой трябва да застане на страната на Мордор, а за сега всеки се дърпа. Дори Беларус и Китай не искат. Само лудото Кимче може, но него ще го изпарят бързо. З а разлика от ПСВ и ВСВ, където Русия беше на страната на цивилизацията, днес тя играе ролята на нацизма. Щом подготвят хората явно нещата не са на добре там. Търпят големи загуби и очакват Украйна да влезе в Русия
21
8
 
12
 
! Отговори
До русна: преди 1 година
Що така бе, Миме? Нали за 3 дена щяхте да превземете Киев, там ви чакаха с хляб и сол. Сега пък отбрана в самата Русия. Нещо "стальная" армия издиша, щом пак се готвят за партизанлък.
20
16
 
10
 
! Отговори
Дановски преди 1 година
Ти да видиш.., тя работата изначално не е планирана да е тънка. Президентът Путин поведе Русия на борба с Хегемона и неговите васални слуги. Борбата е за правата на източните народи. На източните народи им омръзна да имат само задължения, а с правата да се разпорежда колективния запад. Изтокът иска равни права.
19
4
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Явно съществува и такава възможност, украинците да навлязат в Русия.Подготвят се хората.В Москва също ревизират бомбо убежищата.Работата става все по дебела и Путин не мирясва.Дано не се стигне до ТСВ.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧВК Вагнер ще стопят лагерите на запада и никакво свръхвъоръжаване и наемници няма да помогнат. Не знам защо често във вашия сайт изреченията се разместват и ако не си прочетеш написаното навреме, се получамат безсмислици. Много *** сайт, *** то всичките са такива.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧВК въоръжаване и наемници няма да помогнат.ще стопят лагерите на запада и никакво
16
3
 
3
 
! Отговори
ДРУГИ преди 1 година
ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ЗАД ЧВК "ВАГНЕР" СТОИ САМИЯ ЦАР И ТОЙ ЦОЦА ОТ ПЕЧАЛБИТЕ Й. ИМА И ДРУГИ ДВЕ ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ- НА ШОЙГУ И НЯКАКЪВ ДРУГ ВОЕНЕН ОТ РУСКИЯ ГЕН. ЩАБ. ТЕ ПЛАЩАТ ПО СКЪПО НА ВОЙНИЦИТЕ СИ, НО ВИЖДАТЕ, ЧЕ ВАГНЕРОВЦИ ПЕЧЕЛЯТ "КОНКУРСИТЕ" НАЕМАНЕ НА ВОЙНИЦИ НА ТЕРЕН.
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно ще поискат да влязат в състава на Украйна.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше се готвят за гражданската война, много ясно, няма къде да идат.