Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
917
0
 
0
 
! Отговори
маша преди 1 година
До Антинатовец Тази война е на най-дребнавите хора, за да избият комлекси на своята нещожност
916
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До маилсТолкова и ти разбираш, колкото другите опорковци.Танк срещу танк, почти всеки ще спечели срещу старите Т-та.Танковете рядко се бият едни срещу други след Втората Световна, и тук-таме в Ирак. Основно спомагат пробиви на пехотата, и срещу тях най-голямата опасност е противотанковите ракети. А Джавелините са от тяхната страна. Но ти няма как да знаеш това, не е в опорните точки на Правда.
915
1
 
0
 
! Отговори
маилс преди 1 година
Аиде бе изчака ми се чакалото ,вкараите ги тия Леопарди в реална битка да се посмеем в мрежата.Може ли посредствен танк,не е печелил нито едно танково състезание -тоест е недоносче ....които на практика е гробница на колела да реши нещо в няква битка/Баси и мантрите
914
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един преятел иска да си купи билети за зеленски на Червения площад, кога ще е парада ме пита?
913
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Москва обсадена ли е, чета някакви неща тук и не знам кое е истина? Нали украинците напредват. Обърках се вече.
912
1
 
3
 
! Отговори
Вио преди 1 година
Панчугов, и ти ли шмъркаш бело като ония клоун зеленски? Бълнувате едно и също.
911
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 км. и се затваря обръча около Бахмут.
910
0
 
0
 
! Отговори
Янчо Колев преди 1 година
До СОКРАТговориш за Путин.
909
10
 
8
 
! Отговори
Русия се разпада! преди 1 година
Да живее свободен Кавказ! Да живеят свободните, независими и суверенни републики Ичкерия, Ингушетия и Дагестан! Да живее свободна Карелия, да живее свободна Бурятия, да живее свободна Якутия, да живее свободна Република Тува! Да живее свободен Сибир! ДОЛУ РУСКИЯ ИМПЕРСКИ БОТУШ! СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ЗА НАРОДИТЕ ОТ ОНД!!!!
908
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял свят не може да бие заедно белият рус човек от Изтока!! Едно време толкова голям беше и министър-председателят Любен Беров. Сините комунисти от СДС и синдикатите му вдигаха 7 пъти бунт.
907
7
 
18
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Колко му платихте на този дивак да изкаже тези глупости? Русия не само че няма да загуби войната но я е спечелила със самото и започване и тактиката на войната е избрана от самият Путин да мори фашагите на бавен огън до като им се оголят кокалите. Какво ще стане като спрат руският канал Тв 1 ? Нищо глидаме го отново на интернета. Какво ще стане като ми спрат фейсбука освен да псувам краварите по 100 пъти на ден. Царството на Еврогейовете е към своя край.Възмездието от правата вяра идва.
906
13
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
С цел да разруши ЕС и НАТО,путин ще разруши русия.Разпадът на тази империя на злото,след края на войната,е неизбежен.Тогава ще цъфне цялата истина за загубите на русия в жива сила и техника,след което не се изключва същият путин да предизвика и гражданска война само и само да си запази властта и да избегне правосъдието за всичките си престъпления.
905
4
 
15
 
! Отговори
бран преди 1 година
Интересни съждения имат т.н. експерти по родните медии.Путин трябвало да признае загубата и всичко ще е ОК? При положение че днес "Все идет по плану" На практика украинската икономика е разбита,заводите вкл. и тези за бомбони не работят,ток и вода се подават по 4-6 часа на денонощие.За парно и газ почти няма.Километрични опашки за бензин за генераторите.15 милиона жители избягаха. Как ще я печелим тая война,някой стратег смята ли.Надеждите бяха на Навални и сие да свали Путин ама язък.
904
5
 
11
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 1 година
Украйна да се разцепи на Западна и Източна и да се прокара стена както е било с Берлинската стена. Това е решението.
903
8
 
29
 
! Отговори
Слава богу преди 1 година
Не го знам кой е тоя панчугов, но да каже на психиатърът си да му взема двойно за опасен труд. Как точно Русия е "изгубила"? Като взе територия колкото България или като унищожи 80% от ykропската армия?
902
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила"----------В момента Вагнер са обкръжили украинските "победители" в Бахмут.
901
2
 
7
 
! Отговори
franchise преди 1 година
До ВладоИ като признае какво ще стане? Тва от къде ви намират такива кухи кратуни
900
0
 
10
 
! Отговори
СОКРАТ преди 1 година
До полковник Колев - ВСЯКА ВОЙНА Е НЕСМИСЪЛ! ВСИЧКИ, КОИТО Я ИСКАТ И ПРЕДИЗВИКВАТ СА ДУШЕВНО БОЛНИ! ТРАБВА ДА БЪДАТ ЕКСПОРТИРАНИ В КОСМОСА БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ЗАВЪРНАТ НА НАШТА ПРАКРАСНА ПЛАНЕТА! НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ПАЦИФИСТИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ СПОКОЕН И НЕЗАСТРАШАВАН ЖИВОТ!
899
0
 
1
 
! Отговори
СОКРАТ преди 1 година
До КОНСТАНТИНОВ - ВСЯКА ВОЙНА Е НЕСМИСЪЛ! ВСИЧКИ, КОИТО Я ИСКАТ И ПРЕДИЗВИКВАТ СА ДУШЕВНО БОЛНИ! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКСПОРТИРАНИ В КОСМОСА БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ЗАВЪРНАТ НА НАШАТА ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА! НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ПАЦИФИСТИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ СПОКОЕН И НЕЗАСТРАШАВАН ЖИВОТ!
898
0
 
1
 
! Отговори
СОКРАТ преди 1 година
До Анонимен ВСЯКА ВОЙНА Е НЕСМИСЪЛ! ВСИЧКИ, КОИТО Я ПРАЕДИЗВИКВАТ СА ДУШЕВНО БОЛНИ! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКСПОРТИРАНИ В КОСМОСА БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ЗАВЪРНАТ НА НАШАТА ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА! НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ПАЦИФИСТИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ СПОКОЕН И НЕЗАСТРАШАВАН ЖИВОТ!