Русия: Дрон се взриви в Калужка област

Районът граничи с Москва
6 фев 2023 10:40, Йоана Цонева
81
Русия: Дрон се взриви в Калужка област
Снимка: БГНЕС

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е взривил близо до областния център рано сутринта в понеделник. Калужка област граничи с Москва, уточнява Руската служба на "Би Би Си".

"Тази нощ жителите на покрайнините на Калуга чуха взрив. Установено е, че в пет часа сутринта в гора близо до града дрон е избухнал във въздуха на височина 50 метра", написа губернаторът в своя канал в "Телеграм".

По думите му не са нанесени щети на граждански и социални обекти, няма пострадали, "На място работят представители на органите на реда".

Още по темата
През януари стана известно, че в Москва са монтирани допълнителни системи за противовъздушна отбрана, включително в сградата на руското министерство на отбраната. Провоенни канали в "Телеграм" изложиха версията, че това е подготовка за отразяване на атаки с дронове. В медиите се чу и версия, че публикуването на подобни снимки трябва да има психологически ефект и да вдъхне на гражданите усещане за външна заплаха.

Това не е първият инцидент с дрон в региона, за който руските власти съобщават. През октомври дрон се разби на територията на военното летище Шайковка, друг дрон беше свален в южната част на региона, напомня РБК.

Припомняме, че на 5 и 26 декември 2022 г. бяха нанесени удари по летището в Енгелс, където бяха разположени стратегически бомбардировачи с голям обсег.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 000 долара на вятъра от Дзиленски.
6
8
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен 2 Изобщо не е необходимо. Те и без това не искат и съответно не разговарят със "ЗЕЛЕНИЯ СЪЮЗ" ръководен пряко само от Америка и Германия.
5
17
 
8
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Било е дрон играчка а те го изкараха боинг.
4
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яката работа. Дронът си минава на парат през цяла Русия и стига почти до Москва. Безаналоговите С400 работят идеално, вЕрвайте ми! И с тия Панцир по покривите са мега смешни... Покрай тях да мине Белуга няма да го засекат.
3
6
 
8
 
! Отговори
българина преди 1 година
скоро руски балони ама не метрологични
2
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наложете санкции на Русия да не могат да разговарят в ЕС
1
10
 
16
 
! Отговори
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ преди 1 година
над краварника пукат балончета...