Бахмут е блокиран от руските сили?

Превземането на града може да прекъсне снабдителните линии на Украйна
22 мар 2023 19:00, Йоана Цонева
139
Бахмут е блокиран от руските сили?
Снимка: БГНЕС

Руските сили на практика са блокирали Бахмут. Това заяви пред "Россия-1" Ян Гагин, съветник на държавния глава на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин.

Той посочи, че проруските сили са успели да овладеят всички асфалтирани пътища и да блокират доставките на боеприпаси за украинската армия.

По-рано този месец Пушилин заяви, че няма признаци украинските сили да се изтеглят от Бахмут - една от ключовите точки на конфликта между двете страни в момента.

Още по темата
Продължилата месеци битка за Бахмут, в който в момента живеят само около 5000 от общо 70 000 жители, е една от най-кървавите битки на изтощение по време на едногодишната руска инвазия. Бахмут не е особено голям град, но след многомесечни усилия за удържането му има сериозно символично значение за украинската армия.

Превземането на Бахмут не само ще даде на руските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, но може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да позволи на силите на Кремъл да напреднат към други украински крепости в източната част на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смрад.ливи славянски роби! Слава на България и на нашите братя, украинците!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56. Що не си ееш маата бе лузър.
51
24
 
9
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Блокиран,пък Зеленски днес беше на посещение при украинските бойци там?
50
12
 
5
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Тази агония ще продължава. Руснаците ще го "освободят" , лятото украинците ще го "освободят", после пак руснаците и т.н. Голямо освобождаване ще падне, докато нищо и никой не остане. Войната на двете джуджета трябва да престане. Трябва да бъдат накарани да седнат на масата за преговори и да направят съответните отстъпки- по приниципа на тоягата и моркова (санкции и махане на санкции (и за Украйна и за Русия")).
49
10
 
8
 
! Отговори
2024 в САЩ ще има преди 1 година
Избори, предизборната кампания почва есен 2023...САЩ са дали срок на Зеле до лятото, да превзема каквото може и дотука!
48
3
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И ДОНЕЦКА ОБЛАСТ , КАКТО ХЕРСОН , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА И КРИМ НЕ СА ,,САМОПРОВЪЗГЛАСИЛА" , А ..... ОСВОБОДЕНА !!!
47
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука смърди на руски кубинки! Онези, които цял живот са свикнали да лежат и нищо не са постигнали, които са пълни лузъри, онези, които още се прехласват по ютюб демонстрации на несъществуващи ракети, но над телевизора, най-ценното нещо в къщите им са матрьошките, те подкрепят чудовищната пойна на Путин. Руският и украинският народ са наши братя, а злото от Кремъл иска тази братоубийствена война!
46
3
 
11
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Клоуна, май твърдо е решил да разреши Многоженството в 4.0.4!!! -)))))
45
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо 100% е наредил на вермахта да остане в Бахмут и да умре за Райха докато е награждавал колегите от Сатиричния театър с реквизита от медали в студиото в Киев.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47 Ами той няма да я анексира цялата,ама такива поражение ще и нанесе,че ще трябват години даде оправят украинците,а и пари.
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 И какво ще направиш с тоя 20 танка ,едно голямо нищо,,а ще имаш ли армия с която,да правиш офанзива,а,ако не успееш с нея приключваш .А що си мислиш ,че руснаците нямат и те танкове и техника.Ами те произвеждат на месец толкова колкото запада за година.
42
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата ще приключат когато цяла Украйна бъде анексирана от Русия. За друг вариант вече е късно и Путин няма да се навие. А що касае 100ната танка подарени на наркомана това няма да промени нищо.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 Ами ти си гледай релефа,ама той не помага,щото от повече от седмица Авдеевка е атакувана и от авиация и там се ръсят управляеми бомби по 1500 кг.В Авдеевка в момента е по-страшно и от Бахмут.
40
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите имат само един изход. Да направят преврат и да гътнат Зеля. СВО ще приключи на момента.
39
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тепърва ще има развитие. Украинците чакат да се оправят калните пътища и ще направят контраофанзива,с новите танкове и оръжия. Руснаците пък ще направят нова мобилизация. Преговори за мир ще има чак като минат няколко големи битки с много жертви. Бахмут ще е прашинка пред това което престои лятото
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Ми те няма, какво да крият щото Вагнер са си частна армия и са доброволци,а не редовната руска и някой да е пратен там по задължение.А щом си се справят значи нямат толкова много загуби.И със сигурност украинските са повече по прости причини.Вагнер освен,че са обучени точно за такива градски боеве им помага артилерията от вън.Така ,че една позиция може и да се изчисти по много начини.
37
5
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До много бързате бе ... 38. За да влезнат повече укри в котела и там да си останат. Затова не го затварят. Затова и Артьомовск не затваряха.
36
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това го знаем от 2 месеца... колко пъти ще го превземат медийно не е ясно още.
35
4
 
19
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Ке ги затворят не бери грижа..С Бахмут и Авдеевка въпроса е кога, а не дали ще станат Русия ;)
34
4
 
24
 
! Отговори
Време е преди 1 година
българското правителство да преосмисли поведението си. Много скоро вече ще е късно. Никакво подкрепа за военните действия, никакво оръжие. Само хуманитарна помощ. Бинтове, лекарства, храна е одеяла.