Анализатор: Снарядите с обеднен уран причиняват рак

Това на практика е употреба на ядрено оръжие, смята проф. Нако Стефанов
Обновена: 23 мар 2023 23:00 | 23 мар 2023 22:45, Анисия Иванова
106

Китай и Русия се изправят срещу Япония и Украйна.

Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, свързано с решението на японската страна да повиши двойно разходите си за отбрана. Като предлог за това тя посочи Китай, който се въоръжава, но и Корейската народно-демократическа република Това заяви международният анализатор проф. Нако Стефанов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му "след посещението на Си Дзинпин стрелката на глобалния геополитически баланс отиде в посока на антизападните сили".

"Доколко тази промяна ще бъде устойчива зависи от военно-политическата обстановка в Украйна. На този етап няма мирни преговори, но Путин заяви, че приема плана от 12 точки на Китай за една добра основа за бъдеще. По време на посещението на Си Дзинпин обаче дори не се говореше за Украйна", смята той.

Анализаторът е на мнение, че към момента не е възможен компромис нито от страната на Украйна, нито от тази на Русия.

"Може да се стигне до по-опасна ситуация и ескалиране на войната - до глобален конфликт, Русия е една от двете най-големи ядрени сили в света. Ако почувства заплаха, светът ще бъде на крачка от глобална ядрена война", прогнозира той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира и новината, че Великобритания ще достави на Украйна снаряди с обеднен уран.

"Знае се, че тези снаряди водят до рак. Това на практика вече е употреба на ядрено оръжие", отбеляза той, като допълни, че без да се спрат бойните действия и без да се водят разговори, не би се стигнало до компромис.

В отговор на въпрос дали Тайван може да "запали клечката" за глобален военен конфликт, проф. Стефанов поясни, че "Китай няма интерес да води война в Тайван".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
17
 
8
 
! Отговори
долни русофили преди 1 година
като този трябваше да висят от мостовете на Витиня преди малко повече от 30 години.......все още НЕ е късно
41
12
 
8
 
! Отговори
АаналИзаторе преди 1 година
"Знае се, че тези снаряди водят до рак" от кой се знае, ти медицински аналИзатор си, или от 4000.00?
40
10
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Верно е всичко което казва.Докато Ким не гръмне неколко атомни бомби саут корея да не започват окупация на тайван.
39
14
 
6
 
! Отговори
Lukcho преди 1 година
Нако Райнов Стефанов, 1954 г. Кандидат за ЕП от ПП Българска Комунистическа Партия!!!Абе тия гадове докога ще им давате време да лъжат плебса. Той и без това е ватиран, не е нужно да го уплътнявате повече.
38
17
 
9
 
! Отговори
д-р Преображенски преди 1 година
Нако Стефанов -- кандидат за депутат от русофилите на Николай Малинов, агент на ДС, вербуван още в 1973г. . Преди 10-ина години плашеше, че България ще изчезне до 2029 г., защото имало 50 000 американски агенти. А пък до 2020 г. Полша щяла да стане суперсила и да граничи с Дунав. Не зная дали обедненият уран причинява рак, но комунизмът и русофилството определено причиняват необратими болестни изменения в съзнанието на засегнатите...
37
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде ги копат тия анализатори. Откъде се знае, че причинява рак? Обединеният уран се използва заради голямата му плътност, която е полезна за пробиване на брони, но и в състава на брони. Да, той е в състава на бронята на американските танкове. На практика няма лъчение, но като други подобни метали(оловото)е канцерогенен.Тоест не е особено хубаво да попадне в почвата или водите, но не е свързано с радиацията.А как това било ядрено оръжие само профа знае. Или по-точно не знае, но говори наизуст.
36
6
 
20
 
! Отговори
Допълнение преди 1 година
Анализатор: Снарядите с обеднен уран причиняват рак. . . . . . . . . . Но само от руските с обеднения уран! Английските или американските вдигат настроението! Питам се защо 200%-те демократи подписали всички споразумения за забрана имат още такива снаряди и защо? За Русия знаем, че са лоши и трябва да имат такава муниция!
35
5
 
3
 
! Отговори
Нако трола ла ла преди 1 година
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не са изтрили УЖАСИТЕ от Ирак... От 2003 г статиите, как се раждат деца без мозък, без гениталии, без вътрешни органи... Заради масовото засипване с радиоактивни боепрлипаси... Търсете, четете... Ще видите жито от Украйна после... Унищожават Украйна, унищожават земеделието им...
33
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нако Стефанов, завършил в Ленинград, платен от Кремъл... Нищо не знае за технологията на тези снаряди. Можеше поне да вземе Гайгер Мюлеров брояч. И да провери дали се различава техният фон от фона на околната среда. Ама е по лесно да се прави на професор многознайко от времето на СОЦа и да повтаря като грамофон за каквото му плащат от Кремъл.
32
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До края на 2023 Украйна си възвръща Крим. През 2024 нито един жив руски войник не остава в Украйна, освен като военопленник. През 2024 Путин слиза от Руската сцена. Добре е да се подготвим психически, за да не ни шокира, когато се случи...
31
3
 
17
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
пишеш снизходително, специалист си по всичко, лепиш етикети... анонимно. едва ли си създал нещо освен логореята си в сайтове с коментари без регистрация. пожелавам ти да идеш на източния фронт, да защитиш нашия евроатлантически начин на живот, и да се лекуваш с прах от урановия сърдечник на британски бронебоен снаряд. ще чакаме снимките ти с руски скалпове в рубриката "аз, репортерът".
30
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причинявали рак? Руският мир причинява пък масова смърт :D, да се маха *** от украйна че скоро в бункерът си ще хапе дулото на някой пистолет.
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е от Държавна сигурност. А щом си от ДС естествено ще говориш точно така.
28
13
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Между другото самият маниер на говорене на експерта бай Нако - това примляскване и пресипнало намучаване, като в селския хоремаг, показват, че човекът е напълно луд.
27
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
единственото заключение, което мога да направя е, че общата ти култура се гради на справки в уикипедия -----////------ Ами на какво друго да се гради общата култура, нали името и затова е обща култура. Или някъде има университет по обща култура? :))) Много си миличък, такъв тьпичък ....
26
18
 
7
 
! Отговори
гого преди 1 година
Всички професори в България ли са продажни русофили или само Нако (и цако)?. Пушенето също причинява рак, ако дишаш от ауспуха на военният камион или танк със сигурност ще умреш. Ракетното гориво е силно отровно.Обедненият уран се използва като добавка във сплавта на снарядите, за да имат по голяма твърдост и бронебойност, което няма нищо общо със ядрено оръжие. Затова и такива боеприпаси не са забранени от международни конвенции. За разлика от руските фосфорни бомби използвани в Марио
25
17
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Дойдохме си на думата, че същество с име Ганиела може да бъде само ненужен израстък на п-ката си. За това предаване трябва да я съдят и да и вземат лиценза за журналист.
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядреното оръжие на Украйна Русия го прибра преди години и и обеща че ще е гарант за териториалната цялост на Украйна. И що стана с териториална цялост на Украйна???? Самия гарант реши да си чопне малко територия от Украйна
23
2
 
12
 
! Отговори
Сата Идионато преди 1 година
А ти какъв си да го твърдиш? Чета ти коментарите от известно време и единственото заключение, което мога да направя е, че общата ти култура се гради на справки в уикипедия, чича ти Гугъл и умнокрасивите медии! Ръсиш политкоректни алабализми гарнирани с пропаганден привкус и откровен хейт към всичко що е мислещо и умеещо да борави с фактология!Смешен си!