Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна

Русия се защитавала от проникване на украинските и западните разузнавания
29 апр 2023 08:51, Елка Василева
275
Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който официално увеличи максималната присъда за държавна измяна на доживотен затвор, което е част от усилията за потискане на инакомислието от началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът беше публикуван на уебсайта на Кремъл. Законодателите вече гласуваха за увеличаване на най-дългите присъди за държавна измяна от 20 години на доживотен затвор.

Законодателите одобриха също така увеличаване на максималната присъда за извършване на "терористичен акт" - дефиниран като деяние, което застрашава живота на хората и има за цел дестабилизирането на Русия - на 20 години, от 15 години в момента.

Лицата, признати за виновни за саботаж, също могат да отидат в затвора за 20 години, при 15 години досега, а лицата, осъдени за "международен тероризъм", могат да бъдат осъдени на доживотен затвор, при 12 години досега. В указа няма обяснение какво е "международен тероризъм".

Путин подписа новия указ в момент, когато според правозащитни групи властите увеличават усилията си да заглушат малкото останали гласове на опозицията.

Русия твърди, че подобни закони са необходими, за да се защити страната от проникване на украинските и западните разузнавателни служби.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, който дава възможност на хората, живеещи в контролираните от Москва части от Украйна, да получат руско гражданство, но пък тези, които откажат или не легализират статута си, могат да бъдат депортирани.

Указът, за който руските информационни агенции съобщиха сега, обхваща четири украински региона, които Русия едностранно обяви за свои и частично контролира: Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Киев заяви многократно, че ще си върне и четирите области и обвинява Москва, че се опитва да накара украински граждани да приемат руско гражданство.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 11 месеца
ЧВК не са съгласни. Ще ползват другите укази.
248
2
 
6
 
! Отговори
. преди 11 месеца
Следващата седмица ще приемат закон за защита на кремъл - който пр.дне в посока кремъл - доживотен затвор в сибир. Който пр.дне два пъти - слонска доза новичок.
247
12
 
7
 
! Отговори
Мека Мара преди 11 месеца
Много е хуманен този човек. Изменниците трябва да се убиват публично.
246
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По същия начин и у нас през 1878 г тоест вместо Санстефански предварителен мирен Договор умишленони манипулатовно (освобождение) на България. Нищо ново щом е чисто руско
245
5
 
21
 
! Отговори
Анал Лютви преди 11 месеца
Путин е aнaлeн любовник на Ердоган!
244
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До кос . Ти ми насочи вниманието към смеех. Хареса ми коментара му . Дадох му плюса.
243
9
 
4
 
! Отговори
Кос преди 11 месеца
До Смееех - Маке кьораво у Българско го пишем смях..а после обяснявай, кой бил международен престъпник. Малък пример - Брендо с 3 европейски заповеди за задържане стана окраинец, ама кой ти евава това..пълно мълчание по въпроса.
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До фанаа....минус и на теб не ти се хваща. То ти си същото де на един акъл сте.
241
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1млн. ....Виждам че нямаш проблем с лайките но ти слагам минус макар че където му е мястото не ти се хваща.
240
5
 
23
 
! Отговори
Путин е дебил преди 11 месеца
1млн избягали от русия. 200хил избити в Украйна. И всичко заради бункер ата мармозетката.
239
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
издирван престъпник потписал хартийка Толкова за дъртия бункерен пръдлю
238
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путън първи трябва да бъде съден за измяна. Нали му намериха банковите сметки в Швейцария.. Обикновения руснак трупа евтини рубли за разпалка, той държи евраци. Егаси продажникът.
237
8
 
15
 
! Отговори
Смееех преди 11 месеца
Международен престъпник, издирван от Интерпол. Пишел закони. А дяволът пишел евангелието.
236
2
 
14
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
Доживотен доживотен колко да е доживотен 70 годишен и на пръст мирише я докара до 2024 я не
235
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 242 на кой му дреме къде стоят от такива халопни *** нищо независи Паднели гнома ще го зарежат по бързо от парена ***
234
3
 
14
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
Може да потпише и отмяна на закона за гравитацията ама кой ти го бръсне за нещо ще си го съдят Вързан в Хага ако отърве боцването с щик ала кадафи де
233
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отговор на въпроса на колегата относно това с чие разрешение войниците на САЩ са в Сирия.С ничие . Ако използваме Сорросоидната термино логия те са агресор .
232
5
 
4
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
Да припомня на местният *** планктон - Сноудън има смъртна присъда, това го беше казал бивш шеф на ЦРУ в 120 минути./леснопроверимо е/
231
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей момци руснаците си стоят зад Путин и им дреме вие,какво мислите.Може би Русия на Путин им харесва повече от Русия на Елцин.а всеки в неговата си държава сам си определя кое е най-добре за самия него.Същото е и в другите страни.Това,че някой решава как е най-добре за страната му независимо дали на американци,украинци или някой други народи им харесва това или не.А щом Русия прави нещо,което на американците не им харесва значи това нещо е правилното
230
13
 
3
 
! Отговори
Който не се преди 11 месеца
Разпознава като Руснак в Руската област-украйна ще се отстрелват без съд и присъда.Същото се отнася и за България и югозападна България.Синтетични етноси са вредни за човешката цивилизация.