Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Коя технология точно е остаряла? И що росснаците се опитват да я копират тая остаряла система като са толкова напред?
165
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стой си вън, от нея, тогава. Не бери грижа за западната система.
164
1
 
3
 
! Отговори
Финансовия гений на преди 4 месеца
Бакшиша отново блесна....
163
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Постоянното говорене на глупости от кремълския гнoм е признак за напреднала деменция. ----///----- Това се наблюдава поне от десетилетие. И то е предопределено от физическата и менталната конституция на този индивид, от наследствената обремененост и от възпитанието му. Нормално такива сду ханяци служат като охрана на паркинги, особено на тия години. Но Просията има свой собствен път към бунището на Историята...
162
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
БВРазходите за война не са БВП. По-точно, БВП са ако спечелиш войната и то бързо. Ако само наливаш в продължителна война, все едно си източваш кръвта. А пък ако накрая и загубиш войната, тогава става страшно.
161
1
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 4 месеца
ДЯДЯ КАКАНИЖЕ СТРАННИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ.А РУБЛИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ИМА-НЯМА ЦЕНТ.АКО БАЩИЦАТА СТАЛИН БЕШЕ ЖИВ,ОТДАВНА ДА ГО Е ИЗПРАТИЛ ДА КАРА ТАКСИ
160
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А ЕДИН ТУ 95 МС ПЪРЖИ НАЦИСТИТЕ ВЪВ ХАРКОВ И КИЕВ.
159
9
 
21
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 месеца
Този жалък комунистически въшкарник има наглостта да говори за финансови системи! Поплювко!
158
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо конкретно не казва за системата. Това , че са произвели повече военни продукти и са за тях не е развитие. Така беше и в НРБ . Затворите дава продукция ,мебели, дрехи , строяха ж. П . Линии, мостове , панелки . Всичко като полуфабрикат. И затворите бяха най печелившото предприятие.
157
10
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 4 месеца
абе тоя юдей се готви да прави нова система... да де ама няма да я е измислил той, ами неговите шефове. Цифровата система... всички играят с една цел но в различни отбори и путин е най-мазният в момета човечец.
156
12
 
25
 
! Отговори
баба Пена преди 4 месеца
А Руската нова система е много модерна - Искам дъвка - ай в панделата, Искам бонбони - ай в панделата, Искам..... ай в панделата. Много е модерна тази система, навремето и викаха комунизъм с диктатура. Един ден тоя човек ще хвърли топа и нещата ще е се оправят.
155
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин ги разбира тия работи, като таксист е работил на най-модерния и най-сигурен финансов принцип - гепи кеша.
154
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
Не я пиши тогава с главно р, 192.
153
5
 
20
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
А, то, пък, руската... Мани, мани!... Виж курса рубла - долар и...
152
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма начин БВП на Русия да не се вдигне в абсолютни стойности. Преди войната 1 долар сруваше 50-60 рубле сега е около 100. Дори и при 40% намаление на реалното БВП то изчислено в рубли ще е по-високо отколкото преди войната.
151
0
 
14
 
! Отговори
До 187 преди 4 месеца
За таксиметровите шофьори съм съгласен. Ако една държава изпадне в криза, трябва управлението да се допита до таксиджиите за съвет. хаахахаха
150
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Постоянното говорене на глупости от кремълския гнoм е признак за напреднала деменция.
149
6
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Ами прав е дрогарят Пyтлapax Акбap! Щом той го казва и е направил този анализ, няма как да е иначе. Все пак той е светило по финансовите въпроси. Бил е таксиметров шофьор, а после и шпионин на КГБ. Чувал съм, че те най-разбират от икономика и финанси :)))))))
148
3
 
18
 
! Отговори
Спец преди 4 месеца
Каза изветрялия пенсионер. :) Ще му прятя два битикойна по пощенски гълъб, за да си има.
147
6
 
18
 
! Отговори
Виц преди 4 месеца
До стефчо 178 Руснак уловил златната рибка. Пусни ме и ще ти изпълня едно желание. Какво искаш ? Искам да стана герой на Съветския съюз.Готово , казала рибката и го изпратила сам срещу пет украински танка.Готино , нали ?