Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии

Руският напредък може да се увеличи до лятото
1 мар 2024 19:15, Стела Стоянова
99
Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии
Снимка БГНЕС, архив

Украински официални представители многократно изразиха опасения от вероятността това лято Русия да завладее значителни територии, ако Западът продължи да забавя военната си помощ, предупреди базираният в САЩ Институт за изследване на войната, предаде БТА.

Агенция "Бллумбърг" съобщи, че според вътрешни украински оценки руският напредък по фронтовата линия може да набере значителна скорост до лятото на 2024 г., ако партньорите на Украйна не увеличат доставките на артилерийски боеприпаси. Според източници на агенцията, близки до украинското правителство, Киев очаква руските сили да решат дали да запазят сегашния си фокус върху постепенен тактически напредък или да се подготвят за по-голям пробив в зависимост от резултатите от настоящите настъпления.

Президентът Володимир Зеленски заяви на 25 февруари, че руската армия се подготвя за нова офанзива, която ще започне в края на май или през лятото.

Днес командирът на оперативно-стратегическата групировка "Таврия" генерал Олександър Тарнавски написа в "Телеграм", че руските войски в Авдеевка засилват артилерийския си обстрел и увеличават числеността на щурмовите формирования, съобщи Укринформ.

"В направление Авдеевка противникът увеличава интензивността на артилерийския обстрел, има значително предимство в боеприпасите, увеличава броя на щурмовите групи – до батальонна тактическа група, и разполага нови резерви, като по този начин постига някои локални успехи. В същото време оперативната обстановка е динамична", посочи Тарнавски.

Той обаче допълни, че украинската армия продължава да провежда отбранителни операции, като на места е отвоювала някои позиции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
33
 
8
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
Тая истерия с погребването на Украйна я чета и слушам от десет години. Май нещо приключва путинската авантюра.
59
5
 
28
 
! Отговори
Хм преди 4 месеца
Тая истерия със западната помощ за Украйна, дето щяла да дойде, ама се бавела, започна да намязва на едновремешното "Дайте да дадем!". Май нещо взеха да свършват парите за украинската авантюра на Сорос-частна война с държавни средства!
58
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Незнам как си го представяш това наемник да се изнесе от боиното поле,тия всички ги мразят и при първи удобен ги растрелват като кучета ,по това което гледам в инстагрм на чужди наемници не се дава пощада,а и не мога да повярвам коилко *** парчета сред фашагите има да държат на телефоните си доказателства за своите прегрешения ,разпити и издевателства на пленени и цивилни -тях също ги растрелват на място .Влез в ру .туб и гледаи без политкоректна цензура
57
5
 
36
 
! Отговори
Незнам преди 4 месеца
Откак превзеха тъпата Авдеевка ,спря и 10 годишния вече тормоз и обстрел на Донецк,забелязвате ли?
56
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще завладее другия път. Днеска руските бандити са били насметени в Роботино, още не могат да разберат колко окупатори са изчезнали безследно.
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Относно западните войски в Украйна - не знам дали сте забелязали, но Русия не удря инфраструктурата, свързваща запада с Украйна.В момента, в който западните войски влязат в Украйна, тези връзки ще бъдат прекъснати и всички чуждестранни войски в Украйна подложени на нещо брутално. Добре, че има малко планини там, та да могат да се покриявт поне за известно време.
54
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
53
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изпратете славните генерали иФатмаци на Чалгарайския Райх да победят Путин! Само генерал Боко, генерал Радев, генерал Янев, фелдмаршал Тагаренко, Райхсмаршал Шкембе войводата и фелдфебел Джамбазки могат да спрат Путин! Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо! За чист Чалгарийски Райх! Хайл чист Чалгарийски хан Сунак!
52
1
 
10
 
! Отговори
тоти преди 4 месеца
Не съм вярвал ,че в 21 Век ще има такива ***,които с лека ръка ще отнемат човешки животи ,като че ли са диваци и варвари и за тях живота е без стойност,без смисъл и защо се раждат и умират без да си видят поколението и да се порадват на внуците си...явно много са го закъсали горките...или не мислят за жените,за дъщерите ...какво става..??
51
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В интерес на истината, повечето бивши комунисти и децата им станаха демократи, евроатлантици и украинофили. Повечето от украинофилите, които познавам, са с родители членове на БКП. Тази категория хора винаги са печелили от ситуацията.
50
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия ще ги завладее тези важни територии така или иначе. Въприосите са 2 - колко пари ще потънат безвъзвратно в Украйна и колко още ще загинат когато новите помоищи дойдат.
49
1
 
15
 
! Отговори
Да завладява и нас преди 4 месеца
Вън турската партия ДПС от Велика България!!!
48
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тъжно е, че англосаксите създадоха тази братоубийственото, а Европа приглася като жабешки хор подритвани от кравария.
47
4
 
15
 
! Отговори
Канадеца преди 4 месеца
Много ме интерсува.Занимавате ни с чужди неща.Украйна не ми е родина,нито братушките руснаци.Трети Март наближава и е жалко че няма сняг за снежни топки да усетите народната любов.
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистите никога не са си отивали от България.Само се замаскираха под фалшива самоличност.Рдни станаха Президенти.Фруги министри.Трети мастити капиталисти.Социолози, историци, скулптори, движения за свободи и права и прочие.Те владеят изпървом службите .Протикнаха в съдилищата, земеделските министерства, станаха евродепутати .Чак една от тях стана завеждащ министерство по европейските въпроси.За туй българо - съветската дружба е винаги голяма и добре рекламирана.
45
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е голяма, ще остане и за нас парче от Украйна. Прекалено голяма държава беше за Европейския съюз. Ще има за нас, европейците украинска земя, ще има и за Путин украинска земя. Ще се споразумеем с Путин, за да няма ядрена война.
44
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тъкър се бъзика с Путин!
43
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забрави я тая глупост за навлизането,хората просто си взимат своето,после ще доидат едни други хора от Полша и също ще си вземат тяхното,после едни от Румъния и те ще си вземат тяхното ,накрая ще минат едни от Унгария и те ще опитат да си вземат своето а най накрая ще доидат кредиторите и ще потърсят инвестициите си и тогава ще стане страшно .Аз ако бях на мястото на укропите спешно бих се предал и бих потърсил закрила от бъдещи искове
42
5
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 месеца
Ми нема от къде да се вземат боеприпаси! Иран, Северна Корея и Китай дават снаряди на Русия! Друг никой неможе да произвежда толкова колкото тези три държави! Кофти тръпка, но супата за Запада става все по-гореща и ще трябва да д ухат доста здраво !
41
18
 
4
 
! Отговори
Логика преди 4 месеца
Колкото по напред навлиза в Украйна,толкова по зле за путинистите....