Деца стрелят с автомати в руски училища

Отново провеждат военно обучение
24 май 2024 15:26, Александър Попов
100
Деца стрелят с автомати в руски училища
Снимка: БГНЕС

В руските училища отново се провежда военно обучение след нахлуването на Русия в Украйна, предаде Ройтерс. То стана част от учебната програма за първи път в пост-съветската епоха, след като беше отпаднало от нея.  

В южния град Владикавказ този месец тийнейджъри в камуфлажни униформи се редуваха да стрелят с оръжия и се упражняваха в оказване на първа помощ под наблюдението на инструктори.

"По-лесно е да се стреля с пистолет. А с автомат е по-трудно да се прицелиш", каза 14-годишният Давид, слабичко момче с черна коса и очила. Той смята, че тренировките с огнестрелно оръжие "ще улеснят живота му" в бъдеще.

Военната служба е задължителна за младите мъже в Русия, която води война срещу Украйна вече трета година.

Сергей Меняйло, пенсиониран вицеадмирал, който сега е лидер на руския регион Северна Осетия, спомена конфликта в изказването си пред младежите, като им каза, че обучението ще им помогне "да изпълнят военния си дълг в екип", ако един ден им се наложи да се бият.

В края на 2022 г. Министерството на образованието издаде постановление, с което въведе базово военно обучение в учебната програма като част от предмет, наречен "основи на безопасността на живота". Критиците виждат в това част от нарастващата милитаризация на руското общество от началото на войната.

Борис Кантемиров, местен ръководител на доброволческа организация, която подкрепя въоръжените сили, заяви, че обучението предоставя умения, от които би имал нужда всеки войник.

"Всеки трябва да умее да спасява човешки живот, да борави с оръжие и да е физически здрав", каза той пред Ройтерс на фона на изстрели от полигона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
8
 
! Отговори
Копейкин преди 4 месеца
До късия Путин : учете ги и да мародерстват, само със стрелба няма да стане. Колкото до пиенето, те си го учат у дома.
14
8
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
СКОРО ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ СТРЕЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ ЗА АВТОРИТЕТ И МЪЖЕСТВО....ЗАЩОТО ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА...НЕИЗБЕЖНО Е...!!!!
13
7
 
7
 
! Отговори
G.I. Joe преди 4 месеца
От 12 годишни нагоре всичките да ги мята в Украйна.
12
0
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 4 месеца
Да стрелят ,наще като стрелят срещу тях....друго неможе да се очаква.
11
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
Къде мога да чета Правда и да гледам Руски газета?
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
стрелят ама не по съучениците си като в страната на неограничените възможности. ако и в българия бяхме стреляли като малки и ходили в казарма нямаше да сме такива мекеренца и щяхме да сме измели порко, конрад аденауер, ханс зайдъл, сорос, газпром и т.н. отдавна. а сега мрем тихичко, гледаме децата как заминават за да не се върнат и плюем по когото не трябва. ценности.
9
13
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 месеца
Да, Русия Все Повече Прилича на Северна Корея и Иран, и Руснаците- Вече не са Същите Руснаци - Видях ги в Анталия на Почивка - Станали са Диивваци...Нямат Култура - Неграмотни...Завладяла ги е Проосстотияята.....Няма Ги Старите Руснаци...
8
7
 
7
 
! Отговори
Юрай преди 4 месеца
Накрая некое дете ще го гръмне....
7
13
 
7
 
! Отговори
Ббб преди 4 месеца
У нас махнаха казармата и вече не сме военна сила каквато винаги сме били от Аспарухово време още.. Ама гена си го имаме и си остава и пак ще излезе наяве.
6
13
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 4 месеца
Кажи нещо за масовите убийци Буш, Обама, Тръмп, Байдън.
5
9
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 4 месеца
Я кажи за обучението на скаутите в САЩ и масовите стрелби в тамошните училища и университети.
4
19
 
19
 
! Отговори
путин преди 4 месеца
е гнусен УБИЕЦ
3
10
 
20
 
! Отговори
Язък! преди 4 месеца
А можеха да проведат сексуално образование за флуидността на пола. Например швейцарецът, спечелил ,,Евровизия". Или пък за прогресивизма зад смесените и гей бракове.
2
12
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 4 месеца
А извънбрачноъо на жужи докараха ли го от Швейцария за да стреля и то? Русия не е мръднала с векове. Войната вече не се решава със стрелящимфеца, а с техника и иновации. Видяхме дробовете какво правят, но кръволака си иска кръв
1
14
 
19
 
! Отговори
Информационна война преди 4 месеца
срещу Русия!