Валежи ни чакат в сряда, градусите тръгват надолу

Слънцето се връща в четвъртък
1
Валежи ни чакат в сряда, градусите тръгват надолу
Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от северозапад ще започне да се увеличава и вплътнява, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В низините и равнините ще е почти тихо и на места на изток ще се образуват мъгли. В планинските райони ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°.

В сряда още сутринта в северозападните райони ще завали дъжд. До края на денонощието, с придвижването на студения атмосферен фронт от северозапад на югоизток, валежи ще има в почти цялата страна. В югоизточните райони валежите ще са по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък, като там е възможно и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са в широки граници: от 13°-15° в Северозападна България, където привечер валежите ще спират, до 23°-25° в югоизточните райони където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове. В София максимална - около 15°.

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. До обяд видимостта ще се подобри, облачността временно ще намалее до слънчево време. Следобед в северните райони облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, които по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък ще обхванат южните райони. На отделни места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до умерен югозападен вятър, по-късно следобед ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, значителни в масивите от Западна България. Преди обяд ще духа умерен югозападен вятър и все още ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°. Около и следобед вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават, с тях и височината, над която валежът ще е от сняг, вечерта ще се снижи до около 1500 метра.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Температурите ще са близки до обичайните за средата на ноември, минималните между 3° и 8°, а максималните - между 11° и 16°.

В петък ще бъде предимно слънчево, преди обяд в равнините и котловините с мъгла. След обяд над Западна България ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е доста хладно, с температури между 1° и 6°. В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната – с умерен южен вятър и ще се затопля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари