Югозападен вятър вдига температурите от утре

Денят ще е слънчев, на места в равнините ще има мъгла
29 ное 2023 17:15, Анисия Иванова
5
Югозападен вятър вдига температурите от утре
Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до незначителна, вятърът ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След полунощ на места в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в София - около минус 4°.

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, следобед от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи тихо и мъгливо. Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана - до умерен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски ще се задържат в районите с мъгла; в София - около 5°.

Атмосферното налягане след временно повишение отново ще започне да се понижава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, следобед с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В петък и събота със слаб до умерен, в Източна България временно силен югозападен вятър ще се затопли. Минималните температури навсякъде ще са над нулата, втория ден в югоизточните райони - до 10°. Дневните температури в повечето места ще са между 13° и 18°. Сутринта в низините и котловините, защитени от вятъра, ще се образува мъгла или ниска облачност.

В западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще се задържа облачно и мъгливо, там и температурите ще остават по-ниски, от 5°до 10°. Над останалата част от страната ще има разкъсана висока и средна облачност. Късно в събота, към вечерта, от северозапад облачността ще се вплътнява. (НИМХ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вредно е да се правят връзки с деца на социалисти, които ще ти мрънкат 24/7/365 необходимо е нацията да се спаси от такова зло и такъв кошмар.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Суперр
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще бъде хубаво!