Булгаргаз врътва газовото кранче на Кремиковци

Предстоят масови съкращения на работници, предрече енергийният министър Димитров
31 мар 2009 11:17,
26
Булгаргаз врътва газовото кранче на Кремиковци
Снимка: БГНЕС

„Ако и днес няма положителна промяна с „Кремиковци”, от утре „Булгаргаз” ще бъде принуден да спре подаването на газ“, обяви министърът на икономиката Петър Димитров.

По думите му до момента няма положителни резултати по казуса с предприятието.

На въпрос какъв ще бъде пътят на комбината от днес, Димитров отговори, че той минава през несъстоятелността и оздравителния план.

Той определи предприятието като особено ценно за България, тъй като е един завършен цикъл по преработка от руда до готови изделия.

Димитров не можа да каже колко време остава на предприятието.

Според него „Кремиковци” има и други производства, които най-вероятно ще продължат да работят и в бъдеще, но доменното прооизводство няма да може да работи.

Той коментира още, че броят на хората, които ще загубят работата си, зависи от синдика на „Кремиковци”, тъй като той прави разчети с какъв персонал предприятието ще може да функционира.

„Това не е нещо, което решава държавата”, подчерта енергийният министър. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 15 години
ne trqbwa Durjawata, a nie- zashtot ose muhliowci i znaem da wikame samo po forymite!!
24
0
 
1
 
! Отговори
BF преди 15 години
Ако потърсиш ще разбереш,че размерите на задлъжнялостта са горе-долу с такива числа!Ще разбереш и че заедно с безмисления Кремиковци трябва да си отиде и безмислената ни държава!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Що за глупости наговори? Къде видя 36 млрд ЕВРО външен дълг и 180 млрд евро частен?От къде ги имаш тези числа?
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кремиковци много отдавна не замърсява,както трафика в София. Стиге си разпространяввал басни. "Мръсните" производства отдавна не работят.
21
0
 
1
 
! Отговори
do 20 преди 15 години
7 милиарда външен дълг при Тодор Живков 1лев = 1 $ и обезпечен със злато с нулева междуфирменна задлъжнялост, сега 36 милиарда евро външен дълг и 180 милиарда междуфирменна задлъжнялост разсъжденията оставям на читателите!
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като е имало ДЪРЖАВА и ПРОИЗВОДСТВО, защо НРБ фалира? Да, да, НРБ обяви фалит горе долу точно когато САЩ изместиха СИВ от оръжейните пазари - като Иран/Ирак и т.н. Мн добре знаем, че Вазовските Заоводи носеха държавата на гърба си. А въпросното ПРОИЗВОДСТВО беше толкова неефективно, че просто не е истниа. Само някой *** би се гордял със соц. производството.Аз също знам как беше.
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Глупости пишеш,аз поне съм възрастен и знам какво беше.Имаше ДЪРЖАВА!Имаше производство.А сега всичко е един разграден двор - всеки идва,взима си и заминава.Едни *** влезли в чужда къща и започнали да грабят.Минал човек и ги питал "абе вие защо крадете?"А те отговорили "ние не крадем,взимаме си".Че и нашата работа.Всеки идва на власт и си "взима".
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В българия ( с малка дума) нещата се развиват ВЪПРЕКИ държавата, а не БЛАГОДАРЕНИЕ на нея. Заради 3 неща: КОРУПЦИЯ, НЕПРОЗРАЧНОСТ, СБЛЪСЪК НА ИНТЕРЕСИ
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не го беше продал Костов, щеше ли да го има завода или не? Германците или Костов са виновни?15. Говориш абсолютни, ама пълни глупости. "Преди ЕС" - преди 1 януари 2007 да не сме имали кой знае каква по-различна икономика. Единствено се промени, че ЕС-то спряха парите, защото тука има страшно много КОРУПЦИЯ, НЕПРОЗРАЧНОСТ, СБЛЪСКЪК НА ИНТЕРЕСИ.
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нарочно пиша българия с малко "б" за мен тука държава няма. Повечето българи мислят подобно - тука държава няма.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само да добавя,че преди ЕС,България беше най-развиващата се икономика в Европа,имахме дори космическа програма.А сега къде сме ние ?Отговор - заедно с ***.
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ти дам примера:Преди години имахме най-мощният завод за дървесина.Какво се случи - от конкурента в Германия дойдоха и Костов го продаде за без пари.Германците нарязаха завода и го закриха. По този начин елиминираха най-големият си конкурент в Европа.Завода за производство на тръби,с които газифицирахме цяла Европа също.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Човек,който пише България с малко'б' няма какво да ми обяснява.
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Говориш абсолютни пълни глупости. Някой искал да ни съспе тая и тая икономика. Глупости. Се едно ако го нямаше тоя "някой" тука щеше да цъфне и да върже. България има само (САМО) три проблема:КОРУПЦИЯ, НЕПРОЗРАЧНОСТ, СБЛЪСЪК НА ИНТЕРЕСИЕто виж Corruption Perceptions Index на уикипедията. Ние сме наравно с държави като Намбия, Гана и т.н. Доказно е (ДОКАЗАНО Е), че всяка единица на този индекс води до 0.5% икономически ръст. Само и единствено защото, когато всички спазват правилата и са коректни общата печалба е по-голяма.В тоа ред на мисли, дори и да допуснем, че си прав - т.е. че "някой" от вънка лобира и иска да ни съсипе икономиката, ако не бяхме корумпирани, нямаше да може да съсипе нищо.Проблема са корумпираните българи в българия, а не чужденците.
11
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 15 години
Кофти ми е за работниците там, да загубиш работата си в тези дни на криза е много неприятно, всеки си върти игрите, а обикновения трудещ се българин е поставен в неизгодна ситуация. Пожелавам успех на хората там и дано да си намерят хубава работа.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не плюя по ЕС.Просто казвам,че има лобита в ЕС,които искат да закрият Кремиковци.Най-малкото Кремиковци е сериозна конкуренция и дърпа няколко чужди производства със стотици милиони евро назад редовно,а тези хора биха платили тонове пари да го няма Кремиковци.И Бойко го знае добре,не случайно той реши да действа,защото му трябват пари за изборите.Много сте наивни,мислите че ЕС иска да ни направи силна и мощна икономика,по-силна от Германия дори. НЕ!!Не е това истината. Те искат да затъваме и постоянно да имаме 50 милиарда евро външен дълг и да ни казват какво да правим.Прочетете планът Ранът,там добре е описано - закриване на цялото производство,а българина ще се изхранва от туризъм.Нима е лъжа това?
9
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
И при социализЪмЪ, и при дИмУкрацията, ВМЗ-Сопот не плаща нищо - ни ток, ни вода, ни газ, ни нафта, ни ... абе к'вот съ сетишА ако знаете колко маймунки са се навързали на безплатен ток и вода към ВМЗ-то ?!!! Ако някой мощен хеликоптер вдигне Завода във въздуха, чрез кабелите ще повлече половината Розова долина ...Жител на Карлово Вярно с оригинала ...
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да, номер 5, защо всънщост плюеш по ЕС, да не би да намекваш, че ако не бяхме влезли в ЕС щяхме да цъфнем и вържем и Кремиковци, КЦМ-то, и т.н недоразумения щяха да изхранват държавата?Кремиковци е супер неефективно предприятие, най-малкото поради факта, че няма руда никъде наоколо, последно внасяха от Южна Америка, ли беше, Южна АФрика ли, нз. Абе внасяхме РУДА!!! РУДА!!!!Очевидно при сегашната криза най-неефективните производства първо ще фалират. Като нашето недоразумение - Кремикофци.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ами всички тези идеи от къде идват,а?Я си спомни за АЕЦ и за двата блока,точно френското лоби искаше да бъде закрит.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само не разбрах, защо обвиняваш ЕС, че БЪЛГАРСКОТО управление на Кремиковци го е съсипало?