Блъснаха дете на пешеходна пътека в София

Момчето е в болница, с множество травми и наранявания
15 юни 2017 10:30, Мария Захариева
32
Блъснаха дете на пешеходна пътека в София
Снимка: архив, Bulphoto

14-годишно момче е било блъснато на пешеходна пътека тази сутрин в София, съобщи БНТ.

Инцидентът е станал на булевардите "Вл. Вазов" и "Ал. Екзарх".

Момчето е било откарано в "Пирогов" и е настанено в детска противошокова зала с множество травми и наранявания.

Екипът на Спешна помощ е бил на място на шестата минута.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***

Такива джигити като тебе трепят хората по пешеходни пътеки. При 35 км/ч само при времето ти за реакция (около секунда) и си изминал почти 10 метра, да не говорим после за спирачния път.

***.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... и имаше много очевидци от спирката. Ще се установи кой е виновен, дано да се закрепи обаче момчето.....
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидец съм, пътувах в тролей 1, пред който стана удара - минавахме по Вл. Вазов през кръстовището с В. Кънчев в посока центъра. Бус и кола, които минаха в съседните ленти, но пред нас го удариха последователно. Момчето явно претича след кръатовището към спирката, за да хване тролея. Не видях светофара, но за нас беше зелено или преминаваше от зелено към жълто (края на интервала). *** ситуация, от тези, за които си мислим, че няма да се случат на нас...... :-(
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има зомбирани, които твърдо си вярват, че пешеходците и шофьорите са виновни за нарушенията и катастрофите, няма да се оправим. Няма държава по света, където това да е вярно. Навсякъде по света без изключения как се шофира се определя от това как работи контролният орган на държавата, който за България е КАТ. Разбира се за зомбираните това е трудно за разбиране. Зомбираните не са по умозаключенията и мисълта им стига само до: пешеходец и шофьор са при катастрофара, значи те са виновни.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнор правилно изказване 21! : - Луди шофьори и зомбирани пешеходци,ежедневно се натъквам на такива,дори не си прави труда да се огледа,особено като пресичат неправилно!
22
2
 
13
 
! Отговори
Теди преди 3 години
В Швейцария наближиш ли началото на пешеходна пътека и колите моментално спират за да ти дадат път винаги.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато шофьори и пешеходци започнат да влизат в затвора за нарушения на пътя, за създаване на конфликтни ситуации и инциденти, тогава ще започнем да се оправяме. Сега шофьорите са луди и недосегаеми, а пешеходците са като зомбирани. И никой не носи отговорност накрая. Няма виновни, има само убити.
20
1
 
8
 
! Отговори
Матриалов преди 3 години
Само матриала е виновен, а не предни греди и други безмислици. Повечето са комплексари.
19
2
 
9
 
! Отговори
до номер 16 преди 3 години
90% карат ужасно, защото са с чувство за безнаказаност и срещу малка сума си осигуряват( и съответните връзки) анархия на пътя
18
1
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
какво значи "несъобразен с пътните условия скорост", разясни
17
4
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Да се самоубиват някъде другаде, проблемът е, че покрай тях и други невинни загиват. Високата и несъобразена скорост с пътните условия си е чист опит за предумишлено убийство и трябва да се криминализира
16
2
 
10
 
! Отговори
sport преди 3 години
И на първо място, дано детето се оправи напълно! Останалото, което се сипе тук е без значение.
15
0
 
2
 
! Отговори
sport преди 3 години
До Анонимен

Не, аз предпочитам позата на Ейс Вентура. Като ти казвам, че съм попадал в подобна ситуация, не ми обяснявай как седя. Ела, седни, ще ти демонстрирам. Смея да твърдя, че стаж не ми липсва.
14
2
 
11
 
! Отговори
sport преди 3 години
Пешеходците /тук не оправдавам шофьорите, а направо псувам пешеходците/ понякога имат дебилно отношение към шофьорите. Срещнал някого на пешеходната пътека и потънал в сладки разговори. Застанал върху пешеходната пътека и зяпа нещо си. Това продължава 5-6 секунди и точно като си решил, че няма да пресича, пешеходецът се втурва. Излизане на пешеходна пътека без да съобрази как се движат превозните средства на пътя и т.н. Та и пешАходецът, като участник в движението също има своите отговорности.
13
4
 
10
 
! Отговори
sport преди 3 години
Шофьорите, в това число и аз на моменти, караме с по-висока от безопасната скорост. Друг е въпросът, че когато има пешеходец на тротоара от лявата страна, а аз приближавам към пешеходна пътека, обезопасена от двете страни от легнали полицаи, има момент, в който нямам видимост към тротоара, заради рамката на вратата/гредата между предното стъкло и вратата/. Точно в този момент някой стъпва на пътеката и тръгва да пресича и аз го виждам след като вече съм върху пътеката. Неприятно, но се случва.
12
3
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
По света експертите по пътна безопасност добре знаят, че когато разрешената скорост е под безопасната скорост на пътя, катастрофите се увеличават.
Доста погрешно е за щяло и нещяло да се сваля разрешената скорост, както предлагате.
Има много улици и булеварди в София, където би трябвало да вдигнат разрешената скорост на 60, 70 или 80 км/час. В тесните улички само самоубийците карат с висока скорост, но и 20 км/час ограничение да има, те пак ще си карат с колкото и сега.
11
2
 
12
 
! Отговори
Писна ми преди 3 години
От състезатели на пътя и оправдания от безразсъдни нагли шофьори: спазват правилата само ако има камера на светофара. При зелен светофар за пешеходеца ,колите завиват без да дават предимство в масовия случай и си принуден да се кръстиш, докато пресичаш тичайки. Как пък масово в Испания шофьорите са толерантни и дават предимство още преди да си стъпил на платното
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете смъртното наказание за шофери.
9
0
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Писна ми от такива като теб, дето под предтекст, че не можели да спрат, искат пешеходците да го чакат. И аз съм и шофьор и пешеходец и много добре знам кога как се спира. Ясно е, че всеки пешеходец си внимава какво прави, само децата често не внимават, но шофьора трябва да предвиди какво може да стане и да намали навреме, а не да дава газ и после да пита - вие защо не внимавахте като пресичате, има си физични закони и т.н. И спирачния път се мери в метри и сантиметри, а не в м/с...
8
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Ти я погледни картата!
Продължението на ул. Ал. Екзарх, което пресича бул. Владимир Вазов се казва ул. Река Велека, а ул. Ал. Екзарх свършва на около 300 метра от бул. Владимир Вазов. Новината е доста грешна и най-вероятно момчето е пресякло на червен светофар.