Сърдечно нарушение убило жената, не неплатена клапа!?

И все пак щеше ли да е жива, ако имаше клапа...
Обновена: 26 апр 2018 09:46 | 26 апр 2018 09:23, Петя Славова
24
Сърдечно нарушение убило жената, не неплатена клапа!?
Снимка: архив, Reuters

Смъртта на жена в столична болница е от сърдечно нарушение, а не заради неплатена клапа, твъртят медици от здравното заведение.

Още по темата

"Жената почина, защото беше тежко болна. Тя лежеше в болницата и очакваше сърдечна клапа, но никой не е искал доплащане от нея. Това са хора в тежко състояние и точно затова им се поставя клапа, а не се пристъпва към конвенционална хирургия. Много от тях умират и не могат да дочакат клапа", обяснява пред "24 часа" проф. Генчо Начев, директор на столичната университетска многопрофилна болница "Св. Екатерина".

Жената не е била в спешно, а в относително добро състояние. Ритъмно нарушение на сърцето посочи професорът като вероятна причина за смъртта.

Пациентката е на 83 години и е приета в лечебното заведение преди 2-3 дни. Имала е тежка аортна стеноза.

"В тези случаи рискът пациентът да почине при стандартна оперативна интервенция е много висок. Затова се поставя аортна клапа чрез катетър", обясни проф. Начев.

Само че, докато чакат фирмата да достави нужната клапа, жената починала. От болницата не обясняват в какъв срок трябва да бъде доставена тази клапа при такъв случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Жук преди 5 години
До ГражданинНе се прави на оригинален, на всички е ясно, че няма общество изцяло от висшисти. Българското може би има най-много висшисти на глава от на населението! И въпреки това - и на запад простия работник може да си позволи здравеопазване, както и богаташа. Пожелавам на всички самодоволни пръдльовци тук внезапно да изпаднат в немилост - те и техните близки, за да получат най-после справедливост!А палачинката така лесно се обръща....Днес хвърчиш към небесата, а си направо пристигнал! Ха-х
23
0
 
0
 
! Отговори
Фильо преди 5 години
Всички знаем, че това не е новина, понеже се случва всеки ден на някого в България. . Айде сега да вземем минималната работна заплата -510 /нетно 444 лв./ и от тези пари теоретично да видим как да икономисаме за "Неблагонадеждна здравна евентуалност", та да можем с лекота да дадеш 10 000? Ами ако лекарите не искат 10, а 50 000, а 100 000 м? Колко точно години ти трябва да живееш и работиш само за тях - за лекарите и фармацевтите, без да мислиш за собствените нужди, деца, кредити, месечни такси?
22
0
 
2
 
! Отговори
Пациент преди 5 години
Проф. Начев!? Златни ръце, с алчно сърце! благодарение донякъде и на него са такива цените! Навремето той си направи цените на кардиологичните пътеки-много завишени!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При хронично заболяване, взрастта и, другите съпътстващи проблеми е рдно да се мисли и за качеството на живот ако се предприеме такава операция и пациентът се закрепи. Доколко това е живот, самостоятелен ли ще е човекът и т.н. В западна Европа много възрастни пациенти подписват декларации че не искат апарати и животоспасяващи операции когато настъпи моментът. Не защото не им се живее, не искат да ги мъчат без смисъл.
20
3
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
До всички, които пишат минуси и до тези, които възхваляват предишното здравеопазване - тогава изобщо тук не се поставяха дори и прости стентове, а камо ли подобни манипулации като тази, а в Европа и САЩ е отдавна тази практика, така, че се бърка лесния достъп от преди с добро здравеопазване, а по принцип много от коментиращите са прави, че все ще трябва да умрем.........
19
4
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Не може да искате медицината да е безплатна. Отидете в щатите, отидете в Европа и ми кажете къде ще жи приемат и оперират безплатно? Разбира се, че ако имаш пари имаш по-голям шанс, това е живота. Затова човек не трябва да се примирява да работи за минимална работно заплата, а трябва да учи, да се самоосъвършенства цял живот, ако трябва - да се преквалифицира и т.н. Живее се с акъл, а не в коловоз и после да са ни виновни всички влакове, минали връз главите ни ...
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак щеше ли да е жива, ако имаше клапа...Не, нямаше!Толкова й било писано да пребивава на този грешен свят.Няма смисъл да политизираме.Все едно ако беше БСП на власт щеше да стане нещо различно.И в Швейцария да беше жената не се знае дали щеше да живее.Стив Джобс какво каза?- Ще съм най-богатия в гробището.На Джон Траволта сина угасна за 3 дни без да разберат лекарите какво става.
17
2
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
До ПОЛ БЪНЧТва са пълни глупости!Не зная някой с много пари да е останал да векува!Всеки си отива от този свят... без значение дали е нямал пукнат грош, или е бил фрашкан с пари!Хайде, без излишни драматизирания и политизиране!
16
3
 
1
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
Все от нещо се умира. Не правете такива трагедии от няма нищо. Тя си е била хронично болна.. Бог да я прости!Дошло и е времето, спестени са и земни мъки.
15
2
 
3
 
! Отговори
????? преди 5 години
До Анонимен Живи сте , защото сте имали възможност да си платите за лечението. Здравеопазването ни отдавна е на този прнцип имаш пари живееш,намаш пари мреш.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама моля ви се, да не си помисите че касапите нарекли се доктори са виновни.НееееТя си е умряла щото и е дошло времето.............ХА-ХА-ХА.
13
3
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
сега ше излъжат за да замажат ситуацията .......
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, не забравяйте да гласувате за Тиквоний Велики отново. Сигурно ще е едно, молете се да не се разболеете, защото срещата ви с Дедо Боже е гарантирана. Рая ви очаква и там няма партии и партийни субсидии. Безпартийни ангелчета ще ви пеят песни и свирят на арфа. И един ден ще бъдете заедно с Божествоти от Банкя, който ще стои до Дедо Боже и ще му вее се ветрило.
11
7
 
4
 
! Отговори
И аз преди 5 години
се оплаквам понякога, но вие хейтъри нещастни на 83 г. е нормално човек да умре! Не заслужавате по-добро мед. обслужване!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля болните и чакащи клапи, клапани и операции, отпечатайте си некролозите предварително и ги изпратете на дрОгаря Борисов. Ако има време да ги прегледа, може и да се разплаче и великодушно да разреши на някой от вас, да му сменят клапите за сметка на ЗК. 10 000 лева за пенсионер в България е непосилно! За него е важно да изпукат щото му ядат бюджета с пенсиите. И тези които го обожествяване и гласувате за него, помнете, че и вие може да имате нужда един ден от клапа, но ще трябва да плащате.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз, и баща ми, сме живи благодарение на лекарите.Стига плюхте, мръсно племе! Тези хора отдават животите си за да спасяват други, ама "капитализма" явно убива! Жената е била с крак в гроба, чакала сърдечна клапа! Какво очаквахте, 100% живи да излизат от там?
8
1
 
11
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Сега премиера ще се разплаче....😢
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформите в здравеопазването на разБойко дават ли дават резултати
6
4
 
12
 
! Отговори
на бесилката преди 5 години
Убийци,убийци,убийци
5
4
 
16
 
! Отговори
ПОЛ БЪНЧ преди 5 години
ТОВА СА ПРЕЛЕСТИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА! КОЙТО НЯМА ПАРИ, ТРЯБВА ДА УМРЕ! В СТРАНА, КЪДЕТО ХОРАТА СКАЧАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ, ВМЕСТО ДА МИСЛЯТ И ИЗБИРАТ ПОЖАРНИКАР ЗА ПРЕМИЕР, ДЕЙСТВА МАКСИМАТА: "АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"! И ХОП! НА 111 МЯСТО ПО "СВОБОДА НА СЛОВОТО"! ПОПИТАЙТЕ ПОЖАРНИКАРЯ, ДАЛИ НЕ СЕ СРАМУВА, ВМЕАТО ДА МУ СЕ ХИЛИТЕ. ДРАГИ ДЖОРНАЛИСТИ, И ДА ЧАКАТЕ ДА ВИ МОТИВИРА ФИНАНСОВО!