Политолог: Балотажът между Фандъкова и Манолова е сигурен

Битката за София ще е оспорвана
Обновена: 14 окт 2019 23:13 | 14 окт 2019 22:20, Нели Христова
26

Според политологът от Изследователски център "Тренд" Димитър Ганев, активността на местните избори в София може да е по-висока от тази през миналите две години, тъй като битката ще е оспорвана.

"Местните избори традиционно са с висока избирателна активност. Напълно сравними с парламентарни и президентски. Единствено изборите за Европейски парламент правят изключение. На предстоящия вот на 27 октомври обаче очаквам по-ниска избирателна активност, около 45-50%. На балотажа пък със сигурност още по-малко хора ще отидат до урните", коментира Ганев пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че в определени населени места е съвсем нормално да се очаква по-висока от националната активност, а на други - по-ниска. И подчерта, че дебатите преди изборите нямат кой знае какво значение.

"В София например битката изглежда, че ще бъде оспорвана и с огромно значение, което би могло да покачи активността в сравнение с последните два избора за столична управа", посочи още политологът.

 Димитър Ганев допълни, че електоратът на БСП е доста специфична група от хора, изключително лоялни към левицата. За тях била важна партията.

"Мая Манолова от своя страна се опитва да прави цялата си предизборна кампания, пазейки определена дистанция от БСП. Защото си дава сметка, че при балотаж, гласовете на привържениците на БСП няма да ѝ бъдат достатъчни. Защото все пак София не е град на БСП", отсече той.

"Балотажът обаче е сигурен. А двамата кандидати на втори тур ще са Фандъкова и Манолова. ГЕРБ и БСП са двете най-големи партии в столицата, като дори разликата помежду им в София е по-малка, отколкото в национален мащаб. Нещо повече - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са най-одобряваните политически фигури съответното в дясното и лявото политическо пространство. Това е достатъчно, за да си дадем сметка че битката при втория тур ще бъде между тях", категоричен бе гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
Йок преди 4 години
Добродушноглуповата герберка не щем.
22
0
 
7
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
21
4
 
1
 
! Отговори
Жител преди 4 години
Мен Фандъкова ме загуби. Манолова дойде и изказа позицията си за гражданския протест в Младост. Фандъкова се крие на Московска, като някоя мишка.Не онзи льо - здравения министър. Фандъкова трябва да обещае че центъра за наркомании ще се до нова година. Тогава ще повярвам!
20
1
 
3
 
! Отговори
инвеститор преди 4 години
Близо 2 милиарда е бюджета на столична община.Не е шега работа-обществени поръчки,пълни касички и наздраве.ин вест итор
19
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Не ви ли е ясно,че кметица ще стане господжа Бойка Борисова.Другото е камуфлаж.
18
2
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Гласувайте за па хубавата и няма да сбъркате.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм от София, но много ще ме изкефи една от двете да не се класира, без значение коя. Но подозирам, че в този случай ще има касиране на изборите и двойно и тройно преброяване до нужния резултат.
16
3
 
3
 
! Отговори
ПЕЕВски преди 4 години
Само да посмее една от двете да не стигне до балотажа - ще я обезкостя , и ще я изхрупам за назидание на простолюдието ! Стегнете редиците леви и десни - миловидните личица горе високо - защото личице гласове купува ! До балотажа стигнете и двете , после за отплата ще ви позлатя - да се помни и знае - Пеевски кога дерзае!
15
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До гошо неумното. Твоето мнение и червените ти глу.пости ги знаем мноооого отдавна. Отиват ти идеално и на ника. Така че, изобщо е си интересен.
14
5
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Току що ни биха с шест на нула,защо пък и някоя от двете да не стане кмет?
13
7
 
9
 
! Отговори
Извинете преди 4 години
Извинявам се за несъществуващата Костинбродска афера. Създадох суматоха за несъществуваща измама, но важното е да съм известна и да вдигам шум до небесата. Не случайно ми казват Кречеталото. Извинявам се и на всички , които протестираха 6 месеца против Пеевски и Орешарски. Нарекох ги без основание 'Платени". И сега след като им се извиних ги приканвам да гласуват за мен. Извинявам се предварително за моята загуба на кметските избори. Кото лъжа много- хората не ме хареват.
12
9
 
4
 
! Отговори
КРАДЛИВИТЕ СВРАКИ преди 4 години
ЛЯВОТО КРИЛО , СРЕЩУ ДЯСНОТО КРИЛО - НА БКП - КОЯ ЛИ МАФИЯ ЩЕ НАДВИЕ?!ДОЛУ МАФИЯТА ГРАБИЛА 30 ГОДИНИ ! НОВ МЛАД И ПРОФЕСИОНАЛИСТ ЗА КМЕТ: ---- арх. БОРИС БОНЕВ --- ПРОФЕСИОНАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО , ИНФРАСТРУКТУРАТА И МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ НА СОФИЯ !!!МАФИЯ - НАС.АШ ЛИ ГАЩИТЕ !!! ХА - ХА - ХА - АААААААААААУХР !!!
11
8
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До реалистДанчето може да спечели от...раз,ако гласуват,освен общинарите,Боко и чистачките в общината,а и нейната рода.Ако...случайно загуби,значи някой от...родата е отишъл за гъби край Белчин,като се е...унесъл.Но на...балотажа ще се поправи,все пак от Белчин да...командват в Софето не е...малка работа.
10
13
 
15
 
! Отговори
Никога Костинбродска преди 4 години
Мая Манолова погази закона за изборите като излъга цяла България с абсолютно измислената афера Костинброд, което съда доказа след това. Не сме забравили.
9
12
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН СЪМ, ЧЕ ЩЕ ИМА БАЛОТАЖ!!!ТАКА ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ТОЧНИЯ ПРОЦЕНТ НА МАЛОУМИЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩОТО СОФИЯ Е БЪЛГАРИЯ!!!ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ НА БАЛОТАЖА ЩЕ ПОКАЖЕ УМСТВЕНОТО НИВО НА НАСЕЛЕНИЕТО И КОЛКОТО Е ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ Е НАСЕЛЕНИЕТО!
8
16
 
12
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Балотажът изобщо не е сигурен. Данчето може да спечели от раз.
7
8
 
6
 
! Отговори
винете преди 4 години
До 8. Ами гласувай си. Това няма да помогне, защото сте малцинство.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувам против герб!
5
11
 
15
 
! Отговори
Гладна преди 4 години
Гладна г-жа Лъжа сънува властта над София
4
4
 
6
 
! Отговори
Бесепар преди 4 години
Вервайте другари