От Helpbook до МОН: Ремонтирайте сградата на техническата гимназия в София

И още: Благодарност към община "Възраждане" за бърза реакция след сигнал
18 дек 2019 09:20, Анисия Иванова
11

Снимка: Helpbook

Започваме днешния обзор в платформата на Helpbook.info с бързата реакция от община "Възраждане" на сигнал за окаяното състояние на детска площадка в района.

Наш потребител беше писал как още през февруари месец в Зона Б-19, район "Възраждане“ е била изградена детска площадка, но уви, достъпът до нея бил силно затруднен заради калта липсата на пътека. Авторът на сигнала отправи молба към общината да се вземат мерки за изграждане на тротоар. Приветстваме бързата реакция и изпратения отговор, в който ни уведомяват, че е одобрен инвестиционен проект за изграждане на алеи с осветление, оформяне на зелени площи с декоративна растителност и поставяне на паркова мебел. Всичко обещано вече е факт както е видно от скорошните снимки.

"Теренът стана едно прекрасно място за релакс и отдих, както и за спорт с изграждането на площадката. Вече може да се върви нормално и без да се гази в калта с направените пътеки, също така се поставиха и осветителни тела, които преди това не е имало. Благодаря ви!“, пише нашият потребител.

Продължаваме с молба към МОН сградата на Софийска техническа гимназия да се ремонтира и отново да заработи като учебно заведение и така отново да има подготвени кадри за новооткриващи се заводи.

Към район "Младост" е насочен друг сигнал, изпратен до нас. Потребителят апелира към общината за подновяване на маркировка на пешеходна пътека и възстановяване на повредени пътни знаци на възлово кръстовище - ул. "Витошки Камбани" и локалното плътно на околовръстен път посока "Младост" 4.

"Там има знаци за пешеходни пътеки, но те са полупаднали, а маркировката е изцяло изтрита. Всеки ден там пресичат десетки хора, които работят в близките офис сгради, а пресичането е много опасно, тъй като в час пик трафикът е голям, а колите не спират на тази пешеходна пътека, нито не намалят скоростта, а дори се ядосват на пешеходците, че пресичат там, и това създава риск както за самите тях, така и за шофьорите."

Нужда от спешен ремонт има и пешеходна пътека, която свързва няколко блока в район "Възраждане“. Тъй като същата се използва ежедневно не само от живущите в квартала, се нуждае от неотложно реновиране. Ежедневно преминаващите хора, майки с колички, деца и възрастни срещат трудност с преминаването, тъй като пътеката не е равна и има множество дупки. Авторът на сигнала се надява общината да има средства за ремонт на това важно пешеходно трасе, което се оказва, че не е ремонтирано с години.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Та като е било с име Сталин, дай да го бутнем и са направим поредната кооперация! Да ви и простите хора! Какво да се очаква от народ със среден коефициент на интелигентност 89.
8
0
 
8
 
! Отговори
отвратитИлно преди 4 години
Тази прекрасна ,красива сграда в центъра на София Умишлено е оставена на разруха , та да дойде поредния олигарх "спасител" да я купи за жълти стотинки и да я направи поредния мутробарок селяндурски кич ! - такива са времената ,такива са ни и олигарсите
7
0
 
8
 
! Отговори
Столичани преди 4 години
В тази платформа за да се регистрираш ти искат и майчиното мляко , имена, имейли , телефонен номер, чшшш алоо къде остана анонимността при подаване на сигнали! Или платформата е още едно уше на властта ?
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ! Техникум "Сталин" станал Софийска Техническа Гимназия !Пустите московци, си станали клисурциА пък донските казаци, отново панагюрциКрайно време и на храма "ал Невски" да се възстанови името "Св.Св. Кирил и Методий".
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво им пука, че няма технически кадри? За какво са? Едно време имаше професионални училища и техникуми, но имаше е многоотраслова икономика. Имаше работа за всички. Всичко закриха от неграмотност, некадърност и никаква визия за бъдещето на държавата и децата ни. Цялата България ще я правим силициева долина и аутсорсинг икономика!
4
6
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Подалият сигнала за "Сталин" явно е злоупотребил с отрочето на Алберт Хофман. Привиждат му се строящи се заводи из цялата рОдина...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2010 г. със Заповед РД-14-126 от 10 август 2010 г. министър Сергей Игнатов прекратява съществуването на СТГ, която се влива в ПГМЕ Н. Й. Вапцаров на 11-ти август 16.С решение на правителството наБойко Борисов от 14 септември 2011 г. сградата на техническото училище е дадена на Софийския университет в замяна съгласието на СУ да се откаже от галерията на ул. Шипка 6 в полза на художниците.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво да се ремонтира, като няма ученици? То хора не останаха, всички се изнизаха през Терминал 2
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....кадри з новооткриващи се заводи ...като този на VW ли?