В празничната нощ - над 730 минали през спешното на "Пирогов"

Има увеличение на болните, в сравнение с минали години
2 яну 2020 16:07, Петя Славова
6
В празничната нощ - над 730 минали през спешното на "Пирогов"
Снимка: архив, Булфото

Общо 730 души са преминали през спешното отделение на УМБАЛ "Пирогов". От тях 240 са деца, обясни д-р Сергей Илиев, дежурен  шеф екип на спешния хирургичен кабинет в болничното заведение.

По думите му, хоспитализирани са 111 души, от които 28 са деца. "Информацията е за дните 31 декември вечерта и 1 януари през деня. Имаме увеличаване на болните в сравнение с миналата година и предишните години, около 20%", добави д-р Илиев, цитиран от "Фокус".

"На 31 декември вечерта и 1 януари през деня се увеличава приема на болните и преминалите през Спешно отделение. Това е за сметка на инцидентите, употреба на алкохол, пътнотранспортни произшествия, битови инциденти. 7 пациенти са пострадали от пиратски, които са обработени без хоспитализация. От тях има едно пострадало 3-годишно дете с ушна травма и е прието в Клиника по изгаряния", посочи специалистът.

"Токсикологично болни от прием на алкохол са преминали 5 момчета и 3 момичета. Те са хоспитализирани като средно се движат между 1.5 - 2 промила алкохол в кръвта. Приети са и доста пациенти с алергии и хранителни натравяния", каза още той

"Неврохирургични са приети 80 болни, с черепено-мозъчни травми. Хирургичните 140, като от тях са оперирани 11. През травматологичен кабинет са преминали 250 болни, от тях са оперирани 8 човека. Детско отделение са преминали 150 болни. На 31 декември през нощта е оперирано момче на 11 години с онкологично заболяване. През кардиологично отделение са преминали 17 пациенти, от които 4 са с инфаркт", обясни д-р Илиев.

"От пътнотранспортното произшествие, което е станало на 31 декември с блъснати 6 човека, в болницата са приети 3 с травми на крайниците, предстои уточняване и лечение", допълни д-р Сергей Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4------------------------------------Никой доктор не ти е длъжен да стои и да те чака по празниците да ти подг..ува.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес бях в Пирогов - цяла България е там ! пробвах да ида на друго място,та и на частници звънях - Нема никой -сичкото доктор на Малдивите или на ски . Само Пирогов работи - до кога така ?
3
3
 
1
 
! Отговори
д-р Пишка преди 4 години
начиии, да ви кажъъъъ, аз съм доктор в първо спешно отделение на ул.Лайнена вода 1, идваха някви хора с ракети в ***,и им казах, абе младеж, като си *** купи си краставица бе, какви са тия острите неща угъзъ? дайте малко по сериозно вече
2
0
 
8
 
! Отговори
х преди 4 години
Повечето случаи са напълно предотвратими ако имаш коефициент на интелигентност малко по-висока от ***.
1
0
 
9
 
! Отговори
манталитет БГ преди 4 години
Общо 730 души...........от тях : През кардиологично отделение са преминали 17 пациенти, от които 4 са с инфаркт,и 1 дете, оперирано от онкологично заболяване---------всичко друго : препиване, преяждане, прегазване от пияни шофьори, намушкване с нож,пострадали от пиратки !..................