Проблем от години: Бездомни и агресивни кучета в жк "Младост"

Сигнали за ежедневни проблеми в платформата HelpBook
26 апр 2020 10:23, Анисия Иванова
86
Проблем от години: Бездомни и агресивни кучета в жк "Младост"

Въпреки извънредното положение в страната, ежедневните проблеми продължават. В платформата на Helpbook.info отново постъпиха сигнали за агресивни бездомни кучета, шумни строителни дейности, кофи с боклук.

"Преди време бях подала сигнал. Около 6-7 бездомни кучета обитават района на полето зад блок 539 "Младост" 1А, където се намира сградата на БАН. Хората, които отговориха на сигнала тогава, се опитаха да направят нещо, но в крайна сметка нямаше резултат. Имаше затишие на проблема за извесно време, дори и кучетата намаляха. Сега към предишните кучета се присъединиха нови и отново глутницата е около 6-7 кучета, а новодошлите са по-агресивни. На няколко пъти наблюдавам как нападат други кучета, които се разхождат със стопаните си в района на полето около БАН, непосредствено зад блок 539, където живея. Бих казала, че е стресиращо да знам, че глутница от такива агресивни кучета обитават район, където има хора, училище и постоянно има деца. Въпрос на време е да почнат да нападат хора. Както и предишния път, разбирам, че проблемът идва, че кучетата се крият в двора на БАН, но хората, които им дават храна там, не ги ограничават. Бих искала и да спомена постоянния лай на тези кучета, който трябва да търпим. Чувайки го, имам чувството, че не живея в квартал в София. Много се надявам, че може да се намери решение на този проблем, съществуващ от години вече. Благодаря!“

В съседство от посочения район са ни изпратили снимки на огромно количество клони, натрупани около кофите за боклук. Нашият потребител смята за похвална инициативата на живущите в квартала със свои усилия да подобрят състоянието на зелените площи около блоковете, но предлага сметосъбиращите фирми да бъдат по-организирани, така че да не се образуват планини от отпадъци.

За финал на днешния обзор е поредното нарушение при строителни дейности. Оплакването е за шумни строителни действия на улица „Йордан Радичков“ и „Борис Арсов“, които не спират в часовете 14-16 ч. "След разговор с отговорника на обекта, същият твърди, че има разрешение от Община Витоша. В момента всички сме под карантина, работим от вкъщи, децата ни са постоянно вкъщи и един нарушен техен следобеден сън е кошмар за нас!", завършва сигналът.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
5
 
! Отговори
Дарин Калинов преди 3 години
За пореден път ,се убеждавам,колко зъл и нагъл може да бъде този народ,относно бездомните животни,какво примитивно и жалко писание,не знам но агресивни и коравосърдечни двукраки в тази страна са много агресивни и ако можеха *** такива да се поставят намордници като на опасни четириноги с удоволзтвие бих поставил на някой такъв намордник,че виждайки бездомни животни,които друг такъв като него е изхвърлил,да се укроти воят им и да не ухапят някой,че са по.жестоки и от най-опасния звяр на планетата
64
2
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Сега се забавлявам с друг казус който е с паркиралите автомобили в тревните площи в Младост 3. Четвъртък и петък ме излъгаха че ще дойдат от инспектората, уви. Днес вече 3 часа никой не вдига телефона и скоро ще започна да ги усмивам в социалните медии. :}
63
2
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Прав си, ще пробвам тези дни лично да отида и да говоря с хората там да ги разпитам какво са направили по въпроса и защо така петнят името на общината и то пред новодошлите ни съкварталци, понеже тези 528, 529 блок са нови и хората там са се нанесли там последните години.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Shshs:) Щом става въпрос за БАН, там нищо не е като хората. Ако наистина те хранят тези кучета, значи през двата почивни дена четириногите отиват някъде другаде да търсят препитание.Който се е наел да изхранва 6-7 кучета, би трябвало да си направи труда да поеме цялостната грижа за тях. В случая не става дума за един човек, а за цяла колегия, която идва в този блок. Само не знам тези от кои са - от ходещите всеки ден на работа или от онези, които се вясват само във вторник следобед.
61
7
 
7
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
На входа на БАН има табелка че разхождането на кучето е забранено заради карантината, въпреки това влязох, но за съжаление и там не намерих въпросните кучета. Започвам да се чудя, този сигнал проверен ли е от журналист на място или просто решихте да напишете статия? Много е спорно дали този начин на писане на статии води до нещо градивно и дали може да се нарече журналистика. Иначе евала за хубавият ден който ми подарихте отдавна не бях разглеждал тази част на квартала, уникално красиво е!
60
5
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Ъпдейт, за съжаление от към въпросният блок никъде няма вход към БАН, но за сметка намирих още 2 паркирани в тревните площи автомобили СВ7922НВ и СВ7126ММ. Слизам до 7ми километър да видя какво се случва от вътрешната страна на двора на БАН понеже това червеното ми се струва познато.
59
8
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Ъпдейт - с моето куче стигнахме до София Аутлет център и нито тя нито аз намерихме куче. Единствено виждам един джип с регистрация СА5064МС паркирал в тревните площи. Пичагата май пуши следВеликденско козуначе до сградата на РНО Сега отивам да видя ВЪВ двора на БАН. Но тук повтарям няма нито едно улично куче, а ако е имало вероятно са ги прибрали?
58
7
 
7
 
! Отговори
срам преди 3 години
Гласувайте още за Фандъкова и се надявайте да ви реши някой проблем. За толкова години кметуване не го е решила, няма да го реши и през сегашния мандат. Кучетата ще си останат там, където са. Най-много отново да започнат да лъготят, че ги кастрират и прибират агресивните. При Фандъкова кучетата са по-важни от хората.
57
7
 
6
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Уау, в парка съм но поне за момента няма кучета. За сметка на това виждам че някой хитрец е влязъл с кола и е изхвърлил строителни отпадъци. Само информативно ще Ви кажа че столична община има график за износване на строителни отпадъци и другият път просто можете да погледнете в кой ден минават през Вашата улица. Подозирам че кучетата от снимката не са в парка, а в двора на БАН, но ще проверя след като приключа с парка.
56
9
 
7
 
! Отговори
Бездомните кучета преди 3 години
Бездомните кучета идват от Марс. Вечер късно Марсиански кораби идват и изоставят любимците си след като им омръзнат. Сигурно така правят и с децата си. За разлика от добрите Земляни, които мислят прди да си вземат куче и се отнасят отговорно към кучешката сътба. Трябва да започнем да разстрелваме тези Марсианци, защото носят страдание не само на прекрасните и добри Земляни, но и на кучетата.
55
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отстрелвайте ги агресивните кучета. Ако те напада нещо, имаш правото да се отбраняваш. За самоотбрана няма наказание.
54
8
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Хайде чао Ви, достатъчно се посмях за днес, 20 човека търсят проблеми, типично български форум. Вие псувайте Младост, а аз излизам да му се порадвам даже се амбицирах да отида и да се видя с тези толкова агресивни кучета. До нови срещи и не забравяйте или малко по-усмихнато докато сте с покрив над главата и залък в корема или сте част от проблема хахахаха. :}
53
4
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Тук въобще за каква медия можем да говорим, след като дори отговорите не можем да си ги пишем един на друг, а всички отиват един под друг в права колона. Тук си говоря с някой анонимен с който изписахме 10 поста и наспамихме темата, а можеше да се направи като в спорт.ал където свободно двама човека могат да си водят дискусия (жалко че там няма достатъчно адекватни с които да е възможна подобна, хахаха)
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма виетнамци ще има кучета бе!В природата всеки си има естествен враг,ето ние си имаме корона:)))
51
5
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Допълнение към коментар 51 - В крайна сметка Медия е с корен медиана което в случая означава връзка между народа и държавните служби. Аз съм на ниво 5 клас, което е що годе адекватен правопис и писане на съчинение разсъждение. От там нататък съм оставил тези които 15 години са учили журналистика да покажат защо са служители на медиите. Това горе написаното от Анисия е хубаво за ниво 7ми клас диктовка. Чакам с нетърпение да видя какво е научила в следващите 10 години следване на журналистика. :}
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плодовете на кучкарската любоффф. Като поостарее любимецът и го напъждат сред "природата" в комплексите, за да си купуят нов добър другар в живота.
49
4
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
До Анонимен 43 - В такъв случай се връщаме на основната: в кучкарниците част от служителите са недобросъвестни. Въпроса не е коя медия ще съобщи за повече проблеми, а коя има силата да доведе ситуацията до решение чрез интервюта, анкети и прокарване напредложения. Ако Investor Media Group се имат за фактор, да предлагат решения: поставяне на камери по кучкарниците, чипиране на кастрираните и проследяване на резултатите чрез 24/7 лайв уевбсайт.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега, претенции. За 1200-1300 евро на квадрат очаквате да няма кучета ли?
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младост беше много хубав квартал, добре замислен, за разлика примерно от Лозенец. След 1989 година и него го развалиха с безразборното строителство, както и всички останали квартали на София. Живял съм 25 години в Младост и знам как беше и как е сега. Преди 1989 година казвахме, че в Младост живеят МАЦИ - милиция, армия, ц... и интелигенция. Ц-то бързо отпадна - изгориха паркета за отопление и се изнесоха. А кучетата не са проблем.
46
8
 
5
 
! Отговори
Части преди 3 години
Спокойно, това е бъдеща храна, скоро ще почнем да се бием кой да ги изяде. Както е тръгнало!!!!!