Мост над р. Боянска бара ще има до края на годината

Това обеща кметът на "Триадица" Димитър Божилов
13 сеп 2020 13:51, Петя Славова
6
Мост над р. Боянска бара ще има до края на годината
Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъде изграден мост над река Боянска бара в квартал "Манастирски ливади". Това заяви пред БГНЕС кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Заради липсата на адекватно мостово съоръжение, което в момента е решено с две големи тръби, на 6 юли заради порой реката преля и наводни новия блок 48, който се намира в непосредствена близост. Сградата сериозно пострада, дворът, гаражите, мазетата и апартаментите на партерния етаж бяха пълни с кал. Живущите все още възстановяват нанесените тежки щети.

"Реката понастощем не тече там, където трябва. Назад в годините е извършена корекция на нейното течение и тя тече по друго корито, което не е естественото ѝ. Новият ПУП, който разработва главният архитект, включва връщане на реката в старото ѝ корито, така че тя да не излиза при всеки дъжд, въпреки че този през юли беше стихиен и нетипичен за нашите географски ширини", коментира кметът Божилов.

Кметът разясни, че новото съоръжение ще бъде изградено до края на годината, ако метеорологичните условия позволят.

"Ще се изгради ново мостово съоръжение. То ще бъде със съвсем различни отвори, няма да са тръби, ще си бъде мост. Това ще стане след приключване на ремонтните работи по булевард "Тодор Каблешков", каза кметът.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя Митко е слаб в действията и силен в обещанията,но поне има приемен ден и може да се разговаря с него,нищо,че не върши работа а само обещава.От ДБ е и вероятно затова все се крие зад гърба на главният архитект,който е от ГЕРБ.Зад същия гръб се крие и кмета на община Красно село,и тя е от ДБ,но няма приемен ден и за нищо не става,не за кмет,за НИЩО!Нито има приемен ден,нито има начин да се говори с нея.Ако са такива кадрите на ДБ,които искат властта на площадите си имаме същите от ГЕРБ и сега.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
за чия сметка ще е Митко, ако е за данъкоплатците по-добре да си стоят тръбите, не искам с моите данъци да се прави нещо, което някой не си е свършил работата. Да се разбират строителя на пътя, комисията приела обекта и т.н.
3
1
 
9
 
! Отговори
Мехуро преди 7 месеца
Браво Бойко, браво Борисов. Вкара ни в чакалнята за еврозоната, сега ни вкарваш и в чакалнята за мост над великата пълноводна Боянска бара - известна като малката Амазонка на Манастирски ливади. Сама така строи България и бори мафиотите и трафикантите, които ти пречат! С теб сме! Даже стоим плътно зад теб! Да илядиш ти и Юрданката ти!
2
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
И мост им построихме и пак ни искат оставката! Какво искат? В цял свят ни канят, лично Камерън, и от ЦРУ ни похвалиха, само от контрабанда над два милиарда сме взели, за Струма на всяка костенурка и построихме тунел да минава, отличници сме по коронавируса, Радев кой го кани, ловим мафията, във валутния механизъм вече не могат и стотинка да вземат, и колко заводи, на туризма помогнахме с ддс-то, където боцнеш, археология излиза, всичко запазихме, и за бежанците му казах на Макрон, Радев само юмр
1
1
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 7 месеца
Браво на всички отговорни държавни ръководители; на Европейското семейство заради финансовата им помощ и лично на г-н Премиера ген. Бойко Борисов за това, че не жалят сили и енергия и работят денонощно за да може да има за народа мост над река Боянска бара.
Браво!