Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар

Преди 2 месеца на бул. "Иван Гешов" почина 16-годишно момче
Обновена: 17 апр 2021 08:47 | 17 апр 2021 08:40,
32
Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар
Снимка: БНТ

Започна вдигането на павилионите пред болница "Св. Иван Рилски" в столицата. Преди два месеца на бул. "Иван Гешов" загина 16-годишно момче от токов удар. Причината - незаконното захранване с електричество на един от павилионите.

Два от павилионите, поставени покрай оградата, бяха вдигнати по-рано, а тази вечер беше вдигнат и третият павилион, който се намираше пред главния вход на болницата, съобщава БНТ.

Собствениците твърдят, че павилионът е поставен в началото на 2019 година законно с разрешение на главния архитект на София.

"Столична община казват - не ни интересува, махайте го. Това си е чист рекет. Ние питаме - защо ни махате, като имаме всички документи за поставяне, разписани от главния архитект на София. Те прехвърлят вината на община Триадица?", споделя един от собствениците.

Трагичният инцидент на 14 февруари предизвика широк обществен отзвук, а прокуратурата започна разследване. След проверката на община "Триадица" беше констатирано, че в шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента, са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта.

"Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, коментира адвокат Димитър Марковски. Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, коментира още адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 2 години
Тротоара*
13
1
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 2 години
Последно виновни няма,че ток те убива на тротуара.?!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен цирк- имат разрешителни, но ги вдигат !? И защо не започнаха от тези , издали въпросните разрешителни, нали са се подписали че всичко е изрядно .
11
1
 
10
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
Фъндъкова....................ако стигнеш до съд..............Бегай още сега, за да разделиш вината с наследилият те на "гнездото дето снасяш златни яйца в чекмеджета", иначе ще дойде онази румънката и ще ти конфискуват имуществото.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко за вкусните баници. Н издаването на нерегламентирани разрешителни за експлоатация и прокарване на кабели е по-голямото нарушения
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 10 на всеки мобе да се случи недеи така приказваш грехота е съобразяваи се малко несе подиграваите на тъгата на хората
8
2
 
1
 
! Отговори
Добро утро преди 2 години
Добро утро, Спаске!
7
3
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
В парк Възраждане, където сега е цирк "Балкански", в центъра на София има кабел за ток, който спокойно си стърчи от земята. В началото на парка, зад живите храсти
6
2
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Чак сега?
5
5
 
7
 
! Отговори
Джар Джар Бинкс преди 2 години
До Дракона от ШаолинАбе Драконе, тези които са работили в павилионите нямат вина, особено ако са работници, а не шефчета!
4
3
 
15
 
! Отговори
Голям прос преди 2 години
Павилионите не са им виновни, баш майстора на кабелите търсете.
3
5
 
8
 
! Отговори
Дракона от Шаолин преди 2 години
Дремени на нас че Тея във павилионите ще останат без работа някой трябва да си поеме последствия със тока убил момчето
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** майстора на тъпотията ,нали има камери бе да видят кой велик ел.техник е сътворил тази глупост и да го затворят за дълго време !
1
17
 
5
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Хубаво вдигат павилионите, но така вдигат и безработните!