Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар

Преди 2 месеца на бул. "Иван Гешов" почина 16-годишно момче
Обновена: 17 апр 2021 08:47 | 17 апр 2021 08:40, Валерия Белчевска
32
Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар
Снимка: БНТ

Започна вдигането на павилионите пред болница "Св. Иван Рилски" в столицата. Преди два месеца на бул. "Иван Гешов" загина 16-годишно момче от токов удар. Причината - незаконното захранване с електричество на един от павилионите.

Два от павилионите, поставени покрай оградата, бяха вдигнати по-рано, а тази вечер беше вдигнат и третият павилион, който се намираше пред главния вход на болницата, съобщава БНТ.

Собствениците твърдят, че павилионът е поставен в началото на 2019 година законно с разрешение на главния архитект на София.

"Столична община казват - не ни интересува, махайте го. Това си е чист рекет. Ние питаме - защо ни махате, като имаме всички документи за поставяне, разписани от главния архитект на София. Те прехвърлят вината на община Триадица?", споделя един от собствениците.

Трагичният инцидент на 14 февруари предизвика широк обществен отзвук, а прокуратурата започна разследване. След проверката на община "Триадица" беше констатирано, че в шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента, са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта.

"Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, коментира адвокат Димитър Марковски. Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, коментира още адвокатът.


32
Още от София
Глобиха с 300 лв. в автобуса за неправилно поставена маска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 3 седмици
Тротоара*
15
0
 
0
 
! Отговори
Левтер преди 3 седмици
Последно виновни няма,че ток те убива на тротуара.?!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно ли? Фандъкова да не е умряла случайно?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълен цирк- имат разрешителни, но ги вдигат !? И защо не започнаха от тези , издали въпросните разрешителни, нали са се подписали че всичко е изрядно .
12
0
 
10
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 седмици
Фъндъкова....................ако стигнеш до съд..............Бегай още сега, за да разделиш вината с наследилият те на "гнездото дето снасяш златни яйца в чекмеджета", иначе ще дойде онази румънката и ще ти конфискуват имуществото.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
жалко за вкусните баници. Н издаването на нерегламентирани разрешителни за експлоатация и прокарване на кабели е по-голямото
нарушения
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До анонимен 10 на всеки мобе да се случи недеи така приказваш грехота е съобразяваи се малко несе подиграваите на тъгата на хората
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Фандъкова ще върне ли подкупите?
8
1
 
1
 
! Отговори
Добро утро преди 3 седмици
Добро утро, Спаске!
7
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
В парк Възраждане, където сега е цирк "Балкански", в центъра на София има кабел за ток, който спокойно си стърчи от земята. В началото на парка, зад живите храсти
6
1
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Чак сега?
5
4
 
7
 
! Отговори
Джар Джар Бинкс преди 3 седмици
До Дракона от Шаолин

Абе Драконе, тези които са работили в павилионите нямат вина, особено ако са работници, а не шефчета!
4
2
 
15
 
! Отговори
Голям прос преди 3 седмици
Павилионите не са им виновни, баш майстора на кабелите търсете.
3
4
 
8
 
! Отговори
Дракона от Шаолин преди 3 седмици
Дремени на нас че Тея във павилионите ще останат без работа някой трябва да си поеме последствия със тока убил момчето
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ганчо майстора на тъпотията ,нали има камери бе да видят кой велик ел.техник е сътворил тази глупост и да го затворят за дълго време !
1
16
 
5
 
! Отговори
тъй де преди 3 седмици
Хубаво вдигат павилионите, но така вдигат и безработните!