РИОСВ санкционира кмета на Банкя заради незаконни сметища

За нарушението се предвижда глоба от 3000 до 10 000 лв.
10 юни 2021 18:45, Анисия Иванова
23
РИОСВ санкционира кмета на Банкя заради незаконни сметища
Снимка: БГНЕС

РИОСВ – София ще състави акт за административно нарушение за незаконните сметища, установени в местност "Вердикал" на територията на столичния район „Банкя“, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

При проверка на инспекторите на 21 май са констатирани замърсявания от строителни отпадъци, отпадъци от опаковки и части от излезли от употреба МПС. По Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и на основание на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) РИОСВ – София дало на кмета на район Банкя предписание за почистване в срок до 31 май.

На този ден кметът на „Банкя“ Рангел Марков информирал РИОСВ, че част от отпадъците са събрани и извозени и е поискал удължаване на срока до 10 юни. При повторната проверка обаче инспекторите установили, че терените изобщо не са чистени – дори частично.

Заради неизпълнение на предписанието РИОСВ ще търси административно-наказателна отговорност от кмета на района, за което той вече е уведомен, и ще му състави акт. За извършеното нарушение ЗУО предвижда глоба от 3000 до 10 000 лв.

 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
КАК МОЖЕ преди 5 месеца
БОЙЧЕ ДА ДОПУСНЕ ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ В РОДНАТА БАНКЯ ?!НЕ, НЕ ВЯРВАМ НА ТОВА > НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ !
2
0
 
7
 
! Отговори
да преди 5 месеца
Точно Б.Б. е виновен!!! Това е неговият герберски кмет!!! Айде чао!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко е виновен!