В Helpbook зачестиха сигнали за незаконни постройки и умишлено заградени улици

В платформата са изпратени и снимки на нарушенията
3 сеп 2021 17:30, Анисия Иванова
8
В Helpbook зачестиха сигнали за незаконни постройки и умишлено заградени улици
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info зачестиха сигналите за незаконни постройки и заграждения по улици и тротоари. Изпратиха ни снимки от район „Младост“, на които се виждат незаконни масивни заграждения, които се простират дори на част от улицата. Ето какво пише нашият потребител:  

"Както може да се види на извадката от кадастралната карта загражденията, освен че са без одобрен проект, също така и излизат извън границите на имота и завземат част от улицата. Освен тях, в заградената част изглежда да има незаконни постройки, но не може да се види със сигурност, понеже оградите са високи. Прикачил съм снимки на въпросните незаконни заграждения. Моля да бъде направена проверка по случая и преустановени нередности, да бъдат издадени необходимите предписания/санкции на собствениците“.

На други снимки в същия район се вижда блокирана улица с натрупани строителни материали и патели.

"Няма знаци за задъдена улица и също така според кадастралната карта там улицата не трябва да прекъсва. Палетите могат да бъдат преместени, ако се налага да преминем от орили велосипед, но бетонният блок не може да бъде ръчно преместен и така улицата става неизползваема. Освен че е объркващо и неприятно за незапознати с района хора, това е недопустимо и незаконно. През нощта тази улица не е осветена, а поставените предмети нямат необходимата сигнализация и са опасни. Моля да се направи проверка по случая и да се почисти улицата, така че да бъде използваема отново, както е по проект. А при повторни случаи на такова опасно натрупване на строителни материали, да се сезират необходимите органи за установяване на извършителя“, пише още в сигнала.

В район „Оборище“, в съсобствен двор, е била изградена постройка, която вероятно е незаконна и не е давано разрешение за построяването й. Молбата е да се разпореди проверка и да се издаде заповед за събаряне.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и даизпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До АнонименСпоред снимките от кадастъра улицата е общинска публична собственост и няма отбелязани законни постройки там. Точно в момента улицата е паркинг, защото не може да се използва по предназначение, понеже е блокирана.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специално тези от снимката са си законни, пората се си собственици на земята. Нака са още откакто ги построиха 80 -те, бяха поляни и даже нямаше и улица, която също не е общинска. Ама някой новодомец е решил, че трябва да си паркира пред вратата им и постояно им пуска сигнали.
4
0
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 2 години
БГ отдавна се затри в небитието ! Причината: страната се управлява от некадърнци. А кои са те ? т.н. "политици" - Хора , които в живота си не са не са направили НИЩО.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът ако ще и в палат да живее , не е ли да си пристрои някоя лятна кухничка не се чуствува реализиран .
2
0
 
16
 
! Отговори
сигнал преди 2 години
А какво стана с подпорната стена?
1
1
 
12
 
! Отговори
Краси преди 2 години
По-големи бъркотии от тези в РБ няма по света !Държава НЯ-***!Има територия.