Апокалипсис в центъра на София - гниещи плодове на Женския пазар

Helpbook: Смрад от заведение, прането мирише на въглища и кюфтета
31
Апокалипсис в центъра на София - гниещи плодове на Женския пазар
Снимка: Helpbook.info

В платформата на Helpbook.info наред с многобройните сигнали ни писаха за стар проблем, който възникнал отново.

Ето конкретно за какво става въпрос: „В края на 2019 г, в пряка близост до дома ни беше отворено улично заведение (скара на дървени въглища в каравана), при което започна една ужасна миризма да се носи навсякъде около нас - човек не можеше да си отвори прозорците за проветрение, защото вътре влизаше не така желаният свеж въздух, а дим и ужасна миризма на скара, не можеше да си простне праните дрехи, защото като си ги прибере обратно вътре миришат на въглища и кюфтета, все едно никога не са прани, не можеше да стоим на двора от тягосната миризма, която се стелше наоколо. Слава Богу, тогава бяха взети адекватни мерки и въпросното заведение на колела беше затворено!

Но не за дълго. Към днешна дата, миризмата е пак наш съсед и чистият въздух отново е мираж за живущите в района!

Не разбирам как може да има подобен вид заведение в такава близост до къщите, та то се намира на метри под прозорците ни!

И ето пак дежа вю, няма отваряне на прозорци, няма простиране на прани дрехи на балконите, няма стоене навън на двора на ЧИСТ въздух - има само ужасната миризма, бих казала СМРАД, на кюфтета, изгорели въглища и дим! Нямам нищо против да има подобен вид заведение, но моля, нека бъде на подходящото за това място, а не сред къщите! Не е редно човек да трябва да живее всекидневно в подобна обстановка и да няма какво да направи!

Моля, бъдете така отзивчива институция и вземете необходимите мерки за премахването на това заведение от сегашното му местоположението, тъй като ние нямаме правото и властта, които имате вие, за да го направим, а пък имаме желание да дишаме дълбоко, когато сме си вкъщи!“.

В друг сигнал озаглавен „Апокалипсис в центъра на София“ са ни изпратили клип, на който се вижда сметосъбиращ камион в района на Женския пазар, от който ежедневно изтича тъмно кафява течност, образувала се от изхвърлените гниещи плодове и зеленчуци. Всичко това се случва под прозорците на живущите и според автора на сигнала смрадта от биологичните отпадъци е неописуема. Молбата е в най-кратък срок да спре това безумие.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Мизерия и свинщина - това е София на общинарите от ГРОБ и овцата Фъндъкова.Съвсем скоро и топла вода няма да има,обаче по улиците се движат коли за 300 000 - 350 000 лева.Извратена и гнусна държавичка....
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има мерки за търговците и конто за изпълнението им.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла София е град на ***, кучешки, човешки, кравешки всичко е потънало в шитня. Няма един тротоар и това е целия център! Елате да видите зад джамията как десетина роми се къпят във фонтана ГОЛИ! Елате да видите вечер какво става на Лъвов мост. Царството на манхиджарите
24
0
 
2
 
! Отговори
Радко преди 1 година
Апокалипсис .. хахахахахахаххахахйай
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто в София не се почиства качествено. Никой не контролира почистването. Контейнерите не се мият. Веднъж на 5 месеца, ако се направят, че мият някоя улица, се образуват локви по 5 м дълги, които са пълни с листа и кал, защото тези, които метат сутрин, се правят, че го правят. Забелязал съм, в района Надежда 2 и Толстой, в който се движа, че по така наречените тротоари, толкова *** има, че на места се е превърнал в тор. На нито един кмет не му пука, какво е на улицата.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм подала няколко сигнала и нищо. Абсолютно нищо. Имало платформа. Не си върши работата общината.
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цяла София цари мизерия и разруха. Фъндъкова отдавна трябваше да я изгонят. Само заради това няма да гласувам за Герб.
20
1
 
7
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Аз живея на Екзарх Йосиф и знам за какво става въпрос, ходя на женския при определени хора от над 20 години, те хвърлят всички изгнили плодове и зеленчуци в заобградените контейнери от към Сливница, но идват гладни, мръсни клошари и изкарват всичко на вън да отбират и захвърлят всичко около контейнерите и от жегата става голяма смрад и мизерия, но по често ходим на Билата на Жданов, или от към нашета улица зад фъстъците, там поне е чисто, за сега
19
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако софиянци си отидат по родните места, всички такива проблеми ще се решат от само себе си.
18
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 1 година
За всичко има къде да се подаде сигнал и с малко упоритост нещата стават.Друг е въпроса, че всеки си мисли,че някой друг трябва да се занимава с тези неща.
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще смачка Китай за по малко от един месец, може да са се разбрали с Русия да го нападнат заедно. Китай пречи на "търговията" на американската и руската промишлености.
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гниещите плодове са на Терминал 2 в полетите от Канада....
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
апокалипсиса ще го гледаме след броени часове между китай и сащ
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато и да вкарат Фандъкова в затвора, ще е късно. Предлагам че гепи груп ще я предадат д Борисов "за коледните празници" когато данъчните се заемат сериозно с тях. Дано да не убият до тогава защитеният свидетел, който е виждал как Фандъкова и Борисов излизат предколедно с голям кеш от офиса на гепитата
13
2
 
27
 
! Отговори
бай Геро преди 1 година
Гълъб ще прати събратята си да ги изкълват...
12
3
 
16
 
! Отговори
Сива икономика преди 1 година
= кафява държава
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България нищо не работи, всеки гледа само да си взема заплатата и ако може никой за нищо да не го закача. Уж има закони, уж има проверяващи, но уви всичко е на хартия, човек няма къде да подаде оплакване и съответно някой да се задейства, както е в нормалните страни.
10
1
 
25
 
! Отговори
Една съседка преди 1 година
онзи ден купила диня 12кг на цена 17,50лв. Питала за касова бележка, чич..ката и казал че му се счупил апарата и ако иска да и напише на салфетка с химикал.
9
1
 
24
 
! Отговори
Българска работа преди 1 година
Когато институцийте не си вършат работата а проверяващи прибират едни пари под масата ей това е резултата. Ми..зерия. Пазарите в БГ-то са като сметища. А да не говорим за всичките незаконни сергий по пътищата. Няма хигиена, няма касови бележки, няма ред.
8
11
 
3
 
! Отговори
oтСиднеиАавстралия преди 1 година
Ами защо си се заврял у фавелите, кой ти е виновен?. Тук со центъра на сидней въздуха е свеж и кристално чист