Голямо дърво падна върху столична детска площадка

Вероятно причина за това са ураганните ветрове от преди дни
24 яну 2023 10:18, Йоана Цонева
9
Голямо дърво падна върху столична детска площадка
Снимка: БГНЕС

Голямо дърво падна върху детска площадка в столичния квартал "Иван Вазов", пострадали няма, информира bTV. Вероятно причина за това са ураганните ветрове от преди дни.

По думите на жители това не е първият случай на паднали дървета в района, като последният е бил в детска градина. Хората споделят, че са подавали сигнали до институциите, но реакция от тях до този момент няма.

Още по темата
От Столична община - район "Триадица" посочват, че еколози са направили оглед на падналото дърво и е установено, че то е с наличие на гнилостен процес в кореновата система. Той обаче е под нивото на почвения слой, а полева проверка не би могла да го констатира. Дървото последно е кастрено през април 2022 г., а официални сигнали по отношение на дървото не са постъпвали освен за възражения срещу кастренето му, пишат още в позицията си от районната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6: каква европейска столица, бунище, мръсотия, сивота. Който е ходил на запад знае какво е столица, тук е селска столица която се мисли за столица
7
1
 
5
 
! Отговори
Мара преди 1 година
До Факт Съгласна съм с "Факт". И в Бургас е така. Няма оформяне на корони, няма санитарна сеч. Имаме обаче случай на загинал човек от паднало дърво.
6
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Дърветата в София са садени преди десетки години. Заради замърсяването и вибрациите (кореновите власинки се отделят от почвения субстрат) състоянието им е лошо и стареят в пъти по-бързо отколкото аналозите им в природата. Освен това за да има бърз озеленителен ефект са ползвани бързорастящи дървесни видове, които и без това не са дълговечни. Разни доморасли еколози пречат на подмяната им и резултатът е на лице.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова пак не си е свършила работата - дайте резачка и я пратеете да инспектира всички дървете на територията на общината
4
1
 
5
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Че това новина ли е? Това е ежедневие в територията!
3
2
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Сигналите за София се разглеждат от протопрезвитер Кусан Хадавян, за съжаление компетентният служител е възрастен и претоварен и понякога се бави.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 44 година,до ден днешен,аз не съм чул за виновен лапач на държавна хранилка, виновен е винаги пострадалият.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че безотговорността и некадърността на Фандъкова не уби все пак някое дете.