След катастрофата: Слагат пешеходни острови на "Сливница"

Вземат още 5 мобилни камери
12 май 2023 14:22, Стела Стоянова
39
След катастрофата: Слагат пешеходни острови на "Сливница"
Снимка БГНЕС

Пешеходни острови в средата на платното ще има на бул. "Сливница" в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на заседание на Столичния общински съвет.

"Не може да продължаваме това. На тази война по пътищата трябва да сложим край. Високата скорост убива и нашата задача е да й сложим спирачка", каза тя. Обясни, че трябват освен камери за скорост и различни инфраструктурни решения. Посочи, че трябват и промени в Закона за движение по пътищата.

Припомни, че след катастрофата, при която през лятото на 2022 г. Георги Семерджиев уби две момичета, в София са поставени 32 табла, които засичали между 80 000 и 100 000 нарушения на месец. Припомни и част от рекордните скорости, засечени там.

"Тук става въпрос за потенциални убийци", допълни Фандъкова.

За 4 точки на булевардите "Черни Връх" ,"Ал. Малинов", "Цар Борис III" и на Околовръстното са закупени кутии и там ще се сложат стационарни камери.

Още 5 нови мобилни камери ще бъдат взети, едната задължително ще бъде поставена на бул. "Сливница", посочи Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: камериФандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каквито и санкции да се напишат в законите , ако няма да бъдат прилагани , все едно че няма закони. Ако нарушителите могат да не си платят глобите и могат да се измъкнат от адекватна ефективна присъда (при тежки нарушения ) , какво като някъде пише нещо си.
32
0
 
4
 
! Отговори
до №17 преди 11 месеца
Така е.Но има лобита които искат да има писта и това да е магистрала в града.И КАТ не са съгласни,защото там е хранилка.Подлезите нощно време също са опасни.Пасарелките-скъпи.Ако не чупят асансьорите са много удобни и безопасни.Опита от Варна го доказва.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
камери и събираемост, така правят в белите държави, а тук вдигат глобите и какво, пак не се плащат! На всяко кръстовище камера, на прави дълги отсечки също, после блокиране на банкови карти ако не плаща глобата и така
30
0
 
5
 
! Отговори
Фюуут преди 11 месеца
Островите ще намалят ли скоростта?Не.Ще бягаме да се спасяваме на остров?Вижте как други намаляват скоростта в градска среда.Как са го решили други.Но вие искате да има писта,хем хранилка за глоби,и хем да сме живи.Три в едно.Не става.
29
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 11 месеца
На Цар Борис с каквато и скорост да караш, ще правиш ремонти по- често.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С тези велоалеи така го стесниха, че само острови липсват. Ама след като Фънди е решила.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Закони и корупция е проблема, къде е убиеца на Милен Цветков, Семерджиев? В правова държава, има работещи закони а прокурор, съдия или разследващ полицаи като не си свърши работата заради корупция и тои е панделата с престъпниците, в БГ за корупция те повишават, дават отчисления и на началството.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След дъжд - качулка.... то се прави овреме. Още като е извършен ремонта на Сливница в тази част, жителка е написала писмо за всички неродности и нескопосани ремонтни дейности, които са опасни за пешеходците, жената беше в една от телевизиите и дори не е била получила отговор на писмото си....правят се ремонти и пътища без капка идея и умисъл, после що *** хората като мравки...прегазени и настъпани.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не разбирам защо държавата не нацвъка навсякъде с камери и тия говeдa да ги глобяват в геометрична прогресия, при всяко следващо нарушение глобата да се удвоява - всички разходи ще се изплатят за 1 месец, и ще е много по-спокойно. Иначе и спящите полицаи са вариант - живея е малък град, след един тежък инцидент сложиха по няколко от най-гадния тип на всяка улица на всеки 200 метра - неприятно е за изрядните, но стана в пъти по-сигурно за пешеходците - овчарите си пазят таратайките,
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глобите са смешни. Увеличете глобите и всички ще карат по-бавно.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Светла им памет на децата, ама аз посред бял ден и то в малките квартални улици се оглеждам по два пъти преди на пресечка, а те по нощите не са видяли тая кола. Сливница е голям и прав булевард и има голяма видимост.Къде са бляли?!? Да не се окаже, че и те са били почерпени.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Легнали полицаи си имаме достатъчно - ама лежат в патрулките докато надника тече. Изкарвайте младите пенсионери с пагони на пътя, да спират, да проверяват и да глобяват на място!!!! Нито легнал полицай, нито пешеходна пътека, нито светофар или камера имат по превантивно действие отколкото палката. Изкарвайте лентяите от патрулките да си вършат работата, а не да дремят по цяла нощ и да люпят семки в колата.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Камера на Цар Борис III ? Та там ако караш с повече от 50 те чака основен ремонт на ходовата част, както и на изпопадалите ти пломби.
20
1
 
6
 
! Отговори
ФАНДЪЧКАТА преди 11 месеца
е проста тутка, направи скоростни "магистрали" в градската среда /ул.Опълченска, Сливница, Скопие, Тодор Александров.....и много други/ , забравяйки че този град е преди всичко за хората, а не за автомобилите.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до сега газиха пешаходци по поваходните зебри, сега ще ги газят и на пешаходни острови!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На всяка голяма права трябват + камери, за да не може шупарчу да ходи да иска пари !!!
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Забраняват старите коли, взимат книжките на половината рейсъри и глоби по 10.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сложете легнали полицаи! Само това ще намали скоростта! Бyлгаристанецът си пази колата повече от живота си и това е единственото, което може да го накара да намали.
15
0
 
10
 
! Отговори
Напомняне преди 11 месеца
Тази оФца никога не е проявявала ум, поне да беше се допитала до някои знаещи. Насадена от тиквуна, за да я манипулира лесно, само влошава и така бедстващото положение.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Освен ако не са брониран кабинков тип - полза няма да има