Пускат движението по жълтите павета до края на седмицата

Бялата маркировка вече е почистена, каза Ангел Джоргов
27 сеп 2023 16:24, Стела Стоянова
10
Пускат движението по жълтите павета до края на седмицата
Снимка Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на седмицата ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от жълтите павета между бул."Васил Левски" и преди кръстовището с ул. "15-ти ноември". Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по строителството на Столичната община Ангел Джоргов, който направи проверка на довършителните работи.

Пренареждането в активните ленти за движение вече е приключено. Довършителни дейности има при връзката с ул."15-ти ноември", каза зам.-кметът. На 90 % е положена пътната маркировка, съобщи той.

По повод на снимките, появили се в социалните мрежи на павета със стара бяла маркировка по тях, Ангел Джоргов каза, че те вече са почистени. Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата.

Още по темата

Ако се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител на ремонта, увери Джоргов. Гаранционният срок е 8 години. Зам.-кметът припомни, че паветата бяха подредени по нова технология, която може да бъде използвана при бъдещи ремонти на останалите участъци от жълтите павета. Тази зона беше в най-лошо състояние, имаше и много счупени павета, припомни Джоргов, цитиран от БТА.

Ремонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Движениежълти павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Евроатлантизъм преди 6 месеца
Евроатлантическа България не може да нареди едни павета, а Северна Корея е с космическа програма.
7
0
 
1
 
! Отговори
. преди 6 месеца
Пак добре ако издържи до Коледа. СЛедващото лято със сигурност ще има ремонт на поредния ремонт. Дано поне ул Шишман да е отворена.
6
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Движението по жълтите павета изобщо не трябва да се пуска.Бул."Цар Освободител" от Ректората до Президентството трябва да се направи пешеходна зона .Тези павета са предвидени за файтони и каруци.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хехе гаранция 8 години няма да изкара и 8 месеца. Представяте ли си ако трябва да пренаредят всичките криви жърти павета от Президентството до Народното събрание с тези темпове на работа ще минат години..
4
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 месеца
Малко си се пообъркало. Бюджетът на Общината ене 1 а 2.78 млрд
3
3
 
13
 
! Отговори
MR Buch преди 6 месеца
грозна и много тъжна гледка, изглежда старо, мръсно и доста мизерно, пък е след ремонт
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Майнкрафт за 2-ра поредна година играят кроманьонци в центъра с наши и европейски пари.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не мога да повярвам, че община с бюджет 1 милиард не може да реши този проблем. Дори селските общини в Белгия и Холандия нямат разместени клинкери.