Ръст на шофьорите, каращи в бус лентите в София

Използват се и камерите на Столична община
7 дек 2023 08:57, Елка Василева
34
Ръст на шофьорите, каращи в бус лентите в София
Снимка: архив, БГНЕС

Сериозен ръст на водачите, шофирали в нарушение в бус лентите в столицата, отчетоха от "Пътна полиция".

От началото на тази година са наказани над 400 водачи, които са си позволили да шофират в бус лента. За миналата година засечените нарушения са около сто, каза пред БНТ комисар Николай Крушарски - началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

"На фона на големия трафик в София не можем да кажем, че има повече нарушители, просто контролът от страна на полицията е засилен, освен това се използват и камерите на Столична община", каза Крушарски.

Установените нарушения от служителите на Столичната община се изпращат към СДВР, те установяват собственика и му налагат глоба. Санкцията е за шофиране в бус лента е 50 лв. По думите на Крушарски глобите се връчват веднага и има доста голяма събираемост, а водачите обикновено плащат веднага.

Над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София и малките населени места от Столична община. В сравнение с 2022 г. ръстът на връчените глоби е почти двоен, поясни комисар Крушарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да ни се внушава ежедневно,че бандата трудоустроени, корумпирани, морално разложени шуробадженакорушветчийски ceлuнчuта ,върши нещо.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
това енджика лие
31
1
 
1
 
! Отговори
Хасан Генов преди 4 месеца
Ако е наказателно постановление и се касае за бул. Александър Малинов, се обжалва и веднага пада в съда, защото липсва хоризонтална маркировка. Ушев да ми *** кочана, не се събират толкова лесно глоби от провансалци, като мен. Хахахаха
30
0
 
1
 
! Отговори
rm преди 4 месеца
Всеки като види, че не им светят червените лампички и пери веднага отдясно.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лента за богатите хора!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вероятно са наскоро дошли провинциалисти, които не знаят че на бус лентите има камери и снимат. Добре дошли в София! Платете си глобичката, направете едно селфи пред НДК и заминавайте обратно.
27
4
 
2
 
! Отговори
е все пак има преди 4 месеца
различни инфо . Преди 4 месеца се изпусна един съдя от пловдив отменил акт от кат , цитира : когато има застрашаващо здравето събитие , караш и не те санкционират , ако си на червено , с по голяма скорост . нямаше станала катастрофа , но тупана веднага писал акт . Преди 2-3 години санкционираха с актове редица линейки , карали по бързо , а били частни , а не спешна помощ . Та от глупави хора не може да стане ясно . така е .да не ги и питат журналята .
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Орлов мост до... Практикер няма нито един светофар. Смешно е да започва задръстването от Орлов мост - много слаба квалификация на водачите. Включващите се от телевизионната кула веднага почват да се бутат, вместо да засилят в ускорителната лента и да се включат на разрешената скорост от 70-80 км/ч.
25
0
 
10
 
! Отговори
Darko преди 4 месеца
На Малинов има ли бус лента? Защото както написа един отдолу няма никаква маркировка.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблемът е, че през последните две години Фандъкова изобщо не е полагала маркировка в София и шофьорите се ориентират по спомен къде са лентите. Днес минавах по Малинов. Знам, че има на места бус лента, на други няма, за да може да се направи десен завой, но маркировката почти не се вижда. А сега, като се стъмни в 17:30, хептен нищо не се вижда, понеже и осветлението е нищожно.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ил дьо Франс - Че пресичат пешеходци във фра=енските градове на червено е верно! Но ако няма коли наблизо, иначе - Ц! А коли и автобуси НЕ пресичат на червено! Нито пък коли се мяркат в бус-лентата
22
3
 
6
 
! Отговори
унуфри преди 4 месеца
Трилентов път. Лявата лента - завиващи наляво. Дясната - бус лента. Автобусите спират по средата, защото на спирките винаги има някой на аварийки. Евроидилия.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 18 - На който е и автобус!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Използват се и камерите... Ама за какво? Ако само им дават честитики, а ме им взимат парите от глобите, нарушителите ще накривят кепето
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 18 - на Турски. Виждал съм ги и в Турция.
18
0
 
3
 
! Отговори
Пепе преди 4 месеца
До Ил дьо ФрансПрав сте така пресичат apaбелите и тъмните балкански субекти, като вас.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво е "бус" на кой език е?
16
10
 
1
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 4 месеца
Опитват се да ви натрапят севернокорейско мислене,Във Париж всеки си пресича на червено дори колите,няма камери по светофарите,никой не спазва ограниченията.Идилия.Масово си карат по бус лентите.Всеки знае кога ще има полицейски проверки.
15
3
 
2
 
! Отговори
ама защо преди 4 месеца
да , всички знаем че не е правилно, но и всички го нарушаваме по-малко.тогава нека да си остане така, просто глобата да е символична и да я няма всеки път.тоест залюхания да кибичи в трафика, а ние тарикатчетата , по-бързичко да минаваме ;)
14
7
 
4
 
! Отговори
ама защо? преди 4 месеца
ама моля ви, защо да не се кара ? това е платно за МПС-та, колата е МПС ?!по-бързо минава трафика и вие по-бързо минавате. Автобуси, много рядко минават спрямо трафика. Нека всички да имаме облага от това , какъв е проблема ?