В кадър: След три години ремонт трамвай №5 потегли официално

За ремонта бяха изхарчени над 122 млн. лв.
28 дек 2023 14:23, Александър Попов
11

След близо три години ремонт новата трамвайна линия №5 беше официално открита. Трасето с новите релси обхваща разстоянието от обръщалото на "Княжево" до Съдебната палата и площад „Македония”. Общата стойност на проекта е малко над 122 млн. лева.

По сменения релсов път ще движат 13 нископодови мотриси с климатизация. Те са пригодени за хора с увреждания и детски колички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Софиятрамвай №5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 4 месеца
А защо след 3г, като 2 от тях нищо не се правеше? Защото "няма как да откраднем 100 милиона с ремонт за една година".... За 122 милиона лева по-добре метро да бяха понали да строят там. Тамън отгоре щяха да разширят цар Борис III за да няма задръствания. Герберски акъл е да откраднем пък след нас и потоп!
9
0
 
3
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
Селски неволи.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Потеглил официаално, а цяла седмица нелегално ли се движеше
7
0
 
1
 
! Отговори
До първи преди 4 месеца
Ще ги подменят като вземат да събират пари от всички дето се возят, намалят развития щат и спрат да крадат като за последно от поръчките за ремонт и подмяна
6
0
 
12
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
Побъркаха живеещите по трасето-3 Години- ИДИОТСКО ГАДНО!Княжево като че ли е в най- крайната точка на югоизток!Толкова мислят за бедния народ!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според Смучи София и техния план южните квартали да нямаме метро това щеше да е скоростен трамвай който да го замести, та замериха ли му скоростта *** феи?
4
0
 
18
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 4 месеца
....първите шест трамвайни линии в София с дължина близо 23 км са построени точно за ДВЕ години / от ДАТАТА на решението за строителството!/ и пуснати в експлоатация на 1.01.1901. Построени са НА РЪКА, без днешната строителна техника и облекчения. В тези 6 линии е и линията на петицата. Днес се радваме, че сме успели да ремонтираме тази линия за три години. Ползвайки модерна техника и технологии.... Срам за нас!
3
0
 
16
 
! Отговори
Българка преди 4 месеца
Три години ремонт на трамвайно трасе. При това не цялото. Това си е за рекорд на Гинес. В Китай за три години построяват цял град с мерто. В Турция за това време построиха тръбен тунел с дължина 39 км. И Атомна електроцентрала. Ние сме просто уникални екскременти.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Китай за 3г. строят цял град наште тука се мотат 3г. с 2 релси,мааани бегай баце.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички трамваи в София трябва да са такива и старите да бъдат подменени.