Григорова: С 30% трябва да скочат заплатите в градския транспорт

Шофьорите полагат извънреден труд против разпоредбите на КТ
17 яну 2024 09:55, Нели Христова
47
Григорова: С 30% трябва да скочат заплатите в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници в СОС, коментираха темата за протеста, който предвиждат от Столичния градски транспорт пред БНТ.

"На първо място - сега и веднага, трябва да говорим за увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт", категорична беше Ваня Григорова, общински съветник от "БСП за България".

От СОС са провели множество срещи със служителите в градския транспорт през изминалата седмица, и са наясно с техните изисквания. На първо място посочиха лошите условия на труд, както и необходимостта от увеличение на заплатите в сектора с 30%.

"30% са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не ги отпусна. Не знам как биха могли да бъдат намерени в бюджета за тази година", коментира Андрей Зографски, общински съветник от "ПП-ДБ".

Андрей Зографски обясни, че от общинския съвет предлагат всеобхватна програма, която да се фокусира не само върху заплатите, но и върху условията на труд.

Ваня Григорова контрира като напомни изказване на Андрей Зографски, според който "милионите, хвърлени за заплати са хвърлени на вятъра".

"Трябва да си спомним какво се случи снощи - инцидент, отново в градския транспорт и това е следствие на натоварването на работещите в градския транспорт", каза Ваня Григорова.

"Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушение на кодекса на труда", потвърди Андрей Зографски.

"Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, защото полагат извънреден труд против разпоредбите на Кодекса на труда", категорична е Ваня Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами, по твоите изчисления малко повече от милион. Не ги е срам.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само за заплати на месец в транспорта на София се харчат 2 милиарда лева. Хайде смятайте какви заплати взимат тези 1850 човека работещи в градския транспорт на София.
34
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 месеца
също искам 30% увеличение тогава.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** айде от твоите пари да ги вдигнем, не от данъци или от вдигане на билети и карти
32
1
 
4
 
! Отговори
с какво заслужиха , преди 3 месеца
само за заплати на месец в транспорта раздават около 40 милйона . Няма за какво да похарчат заплатите . Изпогазиха и травмираха хората . никой не ги спира .
31
1
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 3 месеца
Айде , бе ! Не 30 процента , с 300 направоЕдин път се живее , и най -добре за чужда сметка
30
1
 
1
 
! Отговори
Advokat преди 3 месеца
Римляните ще съсипят и София
29
3
 
8
 
! Отговори
Пиян залян преди 3 месеца
Ванче , гласувах за теб , но не е редно в професия изискваща основно образование да се получават заплати по-големи от тези на хирург от Пирогов !!!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Командаторе думите ти нямат стойност от къде ще акумулираш средства за тази идея?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25, ти кво искаш пари без да работиш ли ? Те такива кат тебе станаха шумкари навремето, та сега бранят стстуите.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека цяла България плаща за шоферите в Селото. Пореден случай на червена простотия и превръщане на Българиа в полис София. В Прага за същите пари на билета имаш нощен през 20 мин. Вземат да спрат да крадат тия пееерси
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЯМА ШОФЬОРИ!ВСЕКИ ГЛЕДА КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИ И АКО МОЖЕ ДА РАБОТИ ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ БЕЗ ДА ГО ПС..УВАТ!БЕЗ ГЛОБИ ЗА СПАЗВАНЕ НА РАЗПИСАНИЕ!БЕЗ ШОФЬОРИ ЗАСИЧАЩИ ТЕ И ОТГОВОРНОСТ ЗА 30-50 ЖИВОТА!ДА НЕ МОЖЕШ ДА ПОЛЗВАШ ОТПУСК И ПОЧИВКА!ЕЕЕЕ МАЛКО СА МАЗОХИСТИТЕ!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нито стотинка не заслужават!
23
0
 
4
 
! Отговори
ьааььа преди 3 месеца
Споко, скоро ще има съкращения големи. Винаги, като съм искал да ми вдигнат заплатата са ме съкращавали и после съм си намирал работа за два пъти повече пари. Явно е номална практика
22
1
 
19
 
! Отговори
пабло куельо преди 3 месеца
когато бсп не е на власт винаги говори за повишаване на доходите на народа , когато бсп е на власт никога не дава пари на народа !
21
1
 
14
 
! Отговори
кредитор преди 3 месеца
ванче , зе ли заплата :)
20
0
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Прави впечатление, че ЦГМ само искат пари и те изчезват някъде. В кв. ,,Гоце Делчев" щели да връщат 30% за проекти. А другите 70? А по улиците само украсени каручки и китайски сглобки в час по практика.
19
3
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Горката жена, красива и умна, но се подлъга по елементарните журналисти, по още по-елементарните медии и по най -елементарния женкар Радев . Сигурно животът й е бил скучен и е била скучна за успелите българи в чужбина, които да единственото спасение за жените в България
18
2
 
6
 
! Отговори
Алов преди 3 месеца
Според мен трявба да скочатс 1000% и да взимат повече от лекарите алооъъъъ джанъм
17
0
 
6
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 3 месеца
До Анонимен 8 Еее, трябва да работим само за билетчето.Заплатите да се завишат за сметка на бюджета на общината .Дават милиони за глу-пос-ти.