Параолимпиадата започна, Иванка Колева с трибагреника

4350 спортисти с увреждания се включиха в пищната церемония
5
Параолимпиадата започна, Иванка Колева с трибагреника
Снимка: Reuters

Иванка Колева, златна медалистка в дисциплината тласкане на гюле от параолимпийските игри в Сидни през 2000-та година, беше българският знаменосец по време на откриването на параолимпиадата в Рио де Жанейро.

Началото на турнира беше сложено с пищна церемония, в която се включиха 4350 спортисти с увреждания.

Откриването беше белязано от страхотните изпълнения на Аарън Уийлц, който демонстрира духа на параолимпийците със страхотни изпълнения с инвалидна количка на рампа.

Представленията бяха изгледани на живо и от президента на Международния параолимпийски комитет Филип Крейвън, който губи краката си след падане при изкачване на скала на 16-годишна възраст. Той подчерта, че бразилският народ трябва да подкрепи параолимпийците.

"В страна, която се изправи пред много предизвикателства в последно време, параолимпийците могат да покажат как да бъдат избегнати ограниченията. Можем да докажем, че пред хората има неограничени възможности. Спортистите ще ви изненадат, вдъхновят и въодушевят, но най-вече, те ще ви променят", каза той по време на откриването.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Тук са истинските спортисти, а не назобаните от току-що отминалата...
3
1
 
2
 
! Отговори
Фен от Варна преди 5 години
Тези хора се борят и имат постижения, за които огромната част от другите "без увреждания" не могат и да мечтаят.От моята гимназия участва на тенис на маса младеж, който е с протеза на дясна ръка, но участваше в почти всички училищни спортни отбори и беше много добър.УСПЕХ! Гордеем се с теб!
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези игри са подигравка към хората с увреждания
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наш *** ще участва ли