Дядо Николай: Да бъдем състрадателни, милосърдни

Днес той служи повече от 4 часа в храма „Света Марина”
Обновена: 13 апр 2012 16:22 | 13 апр 2012 16:14,
79
Дядо Николай: Да бъдем състрадателни, милосърдни
Снимка: Bulphoto

„Изпитанията, които търпи и преодолява с Божия помощ нашия народ, ще ги преодолее, ако има повече вяра, надежда и любов.” Това заяви пред Dnes.bg пловдивският митрополит Николай.

Днес той служи повече от 4 часа в храма „Света Марина” в Пловдив. Опашка от стотици вярващи се изви пред църквата, където хората чакаха с часове, за да минат под плащеницата, с която е покрито тялото на Исус.

На разпети петък не се служи Света литургия, защото Господ е пренесъл себе си в жертва, а се извършват Царските часове. През целия ден вярващите минават под масата за здраве и опрощение на греховете си.

„Със сигурност всички ние грешим, защото знаем, че няма човек на този свят, който да не греши – само Господ – Исус Христос е безгрешен и той претърпя тази саможертва, за да изкупи нашите грехове”, каза още владиката.

На Разпети петък ревностните християни спазват строг пост - не ядат нищо, дори не пият вода. Но в днешно време рядко се срещат толкова вярващи хора.

„Пожелавам да посрещнем с радостни сърца и със светли чувства и радостта ни да бъде пълна от славното и спасително Възкресение Христово.”, призова митрополитът.

Пловдивският владика Николай ще бъде начело на делегацията, която ще донесе на България Благодатния огън от Йерусалим. Самолетът каца в събота в 19 часа на летище Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Тоя деградант до кога ще го търпим?
60
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 11 години
Тоз никъф Дядо не е !!! Жив поп Кръстю! Да го обесят на най-високото тепе в Пловдив ! СРАМ СИ ЗА ВЯРАТА БЕ *** ПРОКАЖЕНО ! ! !
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех отче,откакто каза,че трагедията с Илинден е наказание,за концерта на Мадона в БГ,не ти хващам вяра...ей,новинарите,защо не направихте една статия за истинските отци-например дядо Добри от Байлово,или отец Иван....или свещеника,който всеки ден обикаля подопечните си села по Родопско-пеш,за да поддържа слабичкото кандилце на вярата,или лекаря,в Смолянско-лекуващ ,оставените на дизживяване баби в селцата -без пари-да ме прощавате,че не им запомних имената..и още и още досотйни хора и примери
58
0
 
4
 
! Отговори
New Religion преди 11 години
2000 години стигат...за плашене с Антихрист и приучаване в състрадателна Любов!В началото на Третото хилядолетие човечеството е подготвено за всичко и с нетърпение очаква появата на новият Божи пратеник като Месия на Нова вяра!
57
0
 
3
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
Аз съм "ЗА" да станем състрадателни и милосърдни, но предлагам първо попа дето ги проповядва тия работи да продаде аудитата и БМВ-тата дето си вози светия г*з на тях и да ги даде за бедните, или поне да спрат да си просят дарения от и без друго изстрадалия народ.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pravilno ,trepete na red, bog shte poznae svoite chada.parvo ot popovete tarbysi.
55
0
 
2
 
! Отговори
vidyano преди 12 години
A kuponite v rilskiya ne spirat , da ne govorim za rojenskiya
54
1
 
4
 
! Отговори
до вярващия преди 12 години
ти беше ли там когато написаха библията..или си бил на кавър испълнението в Никеа.. Бог не е измислил четмото и писмото..а ние поради причината че сме загубили телепатичните си способности..Бог ни говори чрез Мисълта и знаци в заобикалящата ни природа.. Бог не е разпоредил да има наместници на Земята за контакт с Него.. ние всички сме негови наместници защото сме едно с Него и Той придобива опит от нашите преживявания.. а не от доносите на разни Килимяфки..
53
0
 
3
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
В нашата Вселена се живее на принципа Свободна Воля и ако не успееш да "поумнееш" сега повтаряш класа на друга планета както е в училище..и когато "умреш" не те съди Бог....сам се съдиш приятелю за нещата които си искал да направиш а не си успял и за нещата които си причинил от гордост и сребролюбие.. еволюцията на съзнанието е спираловидна не е линейна право на горе..Аз не вярвам Аз знам..
52
0
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
абсолютно съм съгласен с теб за егоизма и гордостта..но аз спазвам един единствен закон.. Не прави на другите това,което не искаш да ти правят на теб..всичко останало е "манипюлейшън" да сме мирни и послушни (в смисъла на робското покорие) и искам да попитам ако на някой му убият родителя със чук бихте ли си носили после малко чукче на синджир около шията..Аз не. а също така и няма да се редя на опашка да целувам нечия ръка със часовник за 18 000 евра.. Нека Силата бъде със Вас
51
3
 
2
 
! Отговори
antiES преди 12 години
ако богът е бил убит от човешко дело.то що за бог е той
50
4
 
6
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Хора, не се оставяйте злото да надделява във вас. Апостол Павел казва, че борбата на Господа е срещу зли демони(зли духове), не срещу плът и кръв. Всичко зависи от нас хората, дали ще разрешим на злите духове да ни обземат, не давайте воля на яростта си, гордостта си, не подхранвайте егото си. Как? Винаги мислете първо за другия човек, ПОСЛЕ ЗА СЕБЕ СИ. Да понасяме тегобите си взаимно, да пазим заповедите, да следваме Христос и той да ни е за пример във всичко и вярвайте че Божието царство идва.
49
6
 
7
 
! Отговори
вярващ преди 12 години
Човече (60), всичко лошо на този свят произлиза от Гордостта и Егоизма. Замисли се какво казваш, ти Създател ли си, Бог ли си?? Това, което е написано в Библията е БОЖИЯТА ДУМА(ВОЛЯ). Кой си ти, че да оспорваш и да осъждаш какво е според тебе? Какво можеш ти да направиш за да промениш нещо? Мисли над тези неща, НЕ РОПТАЙ. На който не му харесва Божия свят- решението е взето от Бог - ще бъде унищожен когато му дойде времето! Затова или си с Бог или не си, но никой не те кара насила-избора е твой.
48
2
 
3
 
! Отговори
BG do 48 i ..... преди 12 години
Tomas e napisal mnogo to4no "..ili 4ovek e s Gospod...",taka 4e ako ne ti haresva poemai drugiq put-na 6alvarite i allah!.To i bez tova ,kakto ste q podkarali s tezi kyu4eci,4algi....natam i otivate!
47
2
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
48 написаното си е истина, колкото и да ти е странно - или човек е с Бог и прави неща, които Бог одобрява или не - средно положение няма.
46
5
 
5
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Турски еничарин долен да пукнеш дано я
45
4
 
18
 
! Отговори
saki преди 12 години
Изпитанията народа ще ги преодолява с вяра, надежда и любов , а дедо Ники със златни ролекси, мерцедеси и имоти.Браво Попе Ники- Ада те чака драги.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам няма тоя...*** комунистически! Атеист! Седнал да говори "дедото"!
43
4
 
11
 
! Отговори
Ники Ролекса преди 12 години
"Роден е на 19 юли 1969 г. в София. Баща му, Методи Стоименов, е милиционер, който по-късно оглавява взвод в Специалното поделение за борба с тероризма при Шесто управление на Държавна сигурност."
42
3
 
16
 
! Отговори
атеист преди 12 години
Когато вярата се превърне в религия, тя умира.