30-годишен загина при инцидент на Кончето

Подхлъзнал се на преспа и получил жестоки рани и увреждания
28 юни 2012 09:45,
94
30-годишен загина при инцидент на Кончето
Кончето. Снимка: Булфото

30-годишен мъж е загинал в Пирин, в района на Кончето, съобщиха от Планинската спасителна служба.

При пресичане на преспа мъжът се е подхлъзнал, паднал, получил рани и увреждания, след което починал.

Сигналът за инцидента е бил получен вчера около 18.30 часа на телефон 112.

Още по темата

Веднага е била организирана акция за транспортирането на тялото му, която продължила цяла нощ, продължава и в момента. Сега спасителите са в района на Кресна.

В акцията участват 13 души от ПСС-Банско, подпомогнати от 4 спасители от отряда на ПСС в Благоевград.

Преди три години, в началото на декември, мъж и жена пострадаха при инцидент на Кончето.

Тогава два дни 22-ма спасители издирваха жената, която при подхлъзване на седловината получи черепно-мозъчна трамва, но след лечение в "Пирогов" бе спасена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Бонева преди 11 години
На 25 ноември 2012 година Ирина Тенчева по Нова телевизия в рубриката " Най - добрият човек" разказа историята. Майката на момчето искаше да благодари на спасителите и лекаря участващи в акцията по спасяването. Аз съм майка на две деца и съм по млада от жената , но никога не бих допуснала да ходя в тази месност на Пирин в 18,30 часа през юни. Всеки да си преценява риска и възможностите.
68
0
 
0
 
! Отговори
азз до инфаркната преди 11 години
другарко,чака да получиш инфаркт за да се отидеш на балкан?!?сега сигур чакаш инсулт?!ама ще идеш под земята да разглеждаш...имам впредвид пещери и техните образувания!ама ще почакаш докато монтират ескалатори,транспортни ленти,асансьори....и лампи с бяла светлина...ццццццц,баси хората....
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като минавах оттам през 2006 год. някои от въжетата бяха срязани, беше много интересно:) Но си струваше.
66
0
 
10
 
! Отговори
we преди 11 години
Моите съболезнования на семейството и мир на праха му.
65
2
 
1
 
! Отговори
Лесли преди 11 години
Анонимен, думите които си изредил не се отнасят за Бургас. Тук май имаш нужда от по-дълбоко проучване.
64
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
До 31/продължение/И сега, както виждаш, много българи хабер си нямат, че "я"-то от източните говори и "е"-то от западните са наследници на един и същи звук, за който си е имало отделна буква. Правописният речник обаче отчита това и признава и двете форми за правилни.Всъщност тази статия е по съвсем друг и много тъжен повод. Бог да прости човека и дано няма повече такива новини.
63
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
31, трудно е за вярване, но 30 е прав, това е истината. Буквата "ят" е изхвърлена от българката азбука през 1945 с обвинението, че е буржоазна буква и проявление на великобългарския шовинизъм. Следван е образеца на Лениновата правописна реформа, която махва буква "ят" от руската азбука през 1918.
62
0
 
9
 
! Отговори
333 преди 11 години
Бог да прости. С планината шега не бива.
61
0
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Думайте си както искате,всеки може да говори на своя си диалект. За писане обаче се използва бълг.книжовен език!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В единствено число-пряспа, в множествено число-преспи.Да не говорим , че никой няма понятие за употребата на и-кратко! Ужас.Една "учителка", която заместваше в класа ми, написа на дъската "Лю. Каавелов" и...ние я прогонихме със смеха си!
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние не сме шопи, казва прЯспа. Всички шопи "мекат"-ходимЕ, пиемЕ, говоримЕ... това е шопски диалект. Намерете си граматиката и си припомнете спреженията. Най-ме дразни диалектът-"пеЧа", "облеЧа" , и други.Граматика!Някои не знаят, че има 10 думи в българския език, които се членуват с я и ят-ден, път , кон, лекар, лакът, нокът, цар.... Не желая неграмотните да ми дават акъл за правопис.Учим български език в училищата, а не диалект!В бургаско казват-"слазам", "качавам са", "излазам"...
58
2
 
5
 
! Отговори
запад - изток преди 11 години
Мадара..дано намериш в правописния речник на българския език думата "прЯспа"...хахахаха
57
5
 
3
 
! Отговори
запад-изток преди 11 години
Мадара, думата се изписва "прЕспа", ако на теб ти е трудно с правоговора и правописа се запиши на курс за родния ти език..дано там си "пречупиш" мекането...простаците намериха поле на изява по форумите....
56
4
 
3
 
! Отговори
от запад преди 11 години
Мадара.. има правописен речник, провери как се пише думата "прЕспа" ... аман от неграмотници по тия форуми...не стига че си *** като гъдулка ами обиждаш..
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цеко, кураж! Ние сме зад теб!Особено ако си навитак да пуснем и открит лифт от Северния до Южния, през Западния и Борисовата - с една карта и опция за свободно прекачване на светофарите! :)Сериозно - никой не е застрахован срещу подхлъзване, но не пречи, когато човек тръгне да припка по Кончето и още 2-3 други рискови места из нашите планини, да си вземе една сбруя с лента и 2-3 карабинера или поне въженце. Сега за 50-на лева се продават всякакви обезопасителни колани. А определено има полза
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това му е хубавото на планината, ограничени простаци там не ходят. Някой да е виждал *** на преход в Балкана ? Нека така си остане, за да намират пичовете хижите винаги отключени и непокътнати.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземи каквото искаш. Животът си е твой.От анонимния с котките.
52
3
 
1
 
! Отговори
До последния Анониме преди 11 години
Анонимний, аз нямам котки. Да си взема ли кучето като ходя из планините до края на юни или то няма да ми помогне в беда?
51
18
 
11
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 11 години
И аз давам глас в подкрепа за лифт на Кончето. Искам проекта Супер Лифт да превърне България във водеща дестинация за планински туризъм. Само, ако вържем всичките си планински върхове помежду им с шестседалкови лифтове можем да правим печеливш туризъм. Иначе планините ни ще си останат запустели и презалесени, обитавани от катерици, лисици, мечки, елени и всякаква друга гмеж, а хората ще се душим в градкия прахоляк.
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кончето не е толкова страшно. Има си въже за което се държиш. Едва ли е станало точно на ръба, ама журналистите го пишат ей така наизуст. В пъти по-опасно е подсичането веднага след това на Кутело по лятната пътека където въжето е нарочно скъсано от доста време.Толкова е стръмно че не ти трябва сняг а само малко дъжд да росне и пързалката е готова затова Кутело отгоре.И най-важното което единици от хората правят, а именно- носете си котките до края на юни месец като ходите във високата планина.