615 селища без ток, зимата най-люта в Смолян и Кърджали

Пътища остават блокирани от паднали дървета и скали
Обновена: 10 мар 2015 08:05 | 10 мар 2015 08:04, Веселина Йорданова
12
615 селища без ток, зимата най-люта в Смолян и Кърджали
Снимка: БТА, архив

Бедствено остава положението в Смолян, Кърджали, Лъки, Велинград, Сърница, Гълъбово, Минерални бани, Якоруда и село Ерул в община Трън, съобщи дежурният в "Гражданска защита" за БНР.

Още по темата
Без ток са 615 селища. Продължава работата по възстановяване на водоснабдяването и електроподаването.

Над 120 населени места в област Смолян са за пореден ден на тъмно, като някои са без ток още от петък вечерта. Блокирани са пътища до над сто родопски села, прекъснати са и комуникации. Областният управител Недялко Славов каза, че, ако атмосферните условия позволят, днес ще бъде направен оглед с хеликоптер.

"Към момента са затворени за преминаване Превала и Печинско. За Превала алтернативният маршрут е през Пампорово - Стойките, Печинско остава затворен, проходим е само за високопроходима техника при спешни случаи. Сформирани са групи от секачи, мобилизиран е целият ресурс на горското предприятие и лесничействата, заедно с дърводобивните и дървопреработвателните фирми. Те са насочени организирано по направленията, по които минават роторните снегорини", съобщи той.

Целият състав на 101-ви Алпийски батальон е включен, като роторният снегорин е на разположение на Община Смолян заедно с наличната техника и личен състав.

По отношение на ВиКмрежата има много проблеми, поради това, че няма електрозахранване към помпите и много населени места са без водоснабдяване. Осигурен е агрегат от 101-ви Алпийски батальон и е предоставен на разположение на ВиК дружеството. Със заповед на министъра на образованието, понеделник, вторник и сряда са неучебни дни.

Шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров каза пред TV7, че третокласната пътна мрежа на двете области Кърджали и Смолян е останала затворена и тази нощ за всички превозни средства с цел безопасност.

По думите му пътищата са били проверени за бедстващи автомобили, преди да бъдат затворени през нощта. „Надявам се през днешния ден третокласната пътна мрежа да бъде отворена и в двете области. Има много паднали дървета, свлечена скална маса на част от тях, така че наистина е тежка задача на поддържащите фирми в тези региони”, допълни още Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Дълбок поклон на Софиянци , че през тези 25 години никога не гласуваха за ретроградната партия БКП-БСП . Така нашия град се развива благодарение на ГЕРБ и Данчето Фандъкова . Погледнете София как изглежда , просто това е един Европейски град . С добра инфраструктура , метро , зали , паркове и т. н. А сега направете сравнение с вечно комунистическо-социалистическите градове , Видин , Враца , Монтана , Лом и други подобни . Това са градове на мизерия , кражби и простотия .
5
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
къде е хидроинж който раздава порциите дпс защо мълчи по въпроса съсснежинките чакат герб да свърши мръсната работа и те напролет да тръгнат поизбори по нито една тв не видях кмета на кърджали да каже нещо кметовете отдпс се скриха ход снега и ще изпълзят напролет за изборите
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** да беа построили по един аец във всяка от тези общини
3
1
 
7
 
! Отговори
макето преди 9 години
де бре де бре мако снежец падна и айде катастофа апокалипсис дрън дрън тия народните дупетати една офца не могат да издоят тръгнали с политика да се занимават
2
2
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪВСЕМ НОРМАЛНО ИМАИКИ В ПРЕДВИД КОИ НИ УПРАВЛЯВА.
1
1
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Най голяма полза от Български парламент ще има ако при подабни ситуации им връчат по една лопата и се включат активно в почистването. А инъче в Н.С. и магаре да сложиш и то може да гласува увеличение на пенсия и заплата с по 2лв. на година. Файда никаква.