Майстори по неволя: Жители си направиха път сами

Трети месец пътят е приключение за жителите от три села
17 апр 2015 09:21,
12
Майстори по неволя: Жители си направиха път сами
Снимка: bTV

Жители на три села, изморени от чакането на нормална инфраструктура, си направиха свой собствен път. Хората взели инициативата в свои ръце, защото били принудени да пътуват до Монтана 100 км, въпреки че се намират само на 30 км от нея.

"Титулярното" трасе е затворено повече от три месеца. Освен че води към Дунав мост 2, той е и най-пряката връзка между Монтана и близките села Горна Вереница, Долна Вереница и Винище.

Още през януари местните хора излизат на протест. Според местната власт обаче, докато не бъде завършен ремонтът на околовръстното шосе на Монтана, пътят няма да бъде отворен и хората ще трябва да използват обходния маршрут.
По същия път минават и линейките, за да стигнат до трите села.

И затова жителите намерили решението – офроуд трасе през гората. По този начин поне спестяват от гориво, но признават, че на ден по лошия път се чупят по 3-4 коли.

От фирмата изпълнител вече са поискали нова отсрочка за довършване на „официалния” път.

"Оказа се, че по време на празниците не са работили, така че исканото от тях удължаване на срока до 15 май за мен е неприемливо”, коментира пред камерата на bTV областният управител на Монтана Ивайло Георгиев.

За да скърпят и без това тънките си бюджети, част от малкото работещи хора в селото са наели квартири в града за месец време. И ако строителството не приключи в срок, се заканват да бойкотират всички следващи избори.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.