3269 BG шофьори летят с 60 км\ч над допустимото

31 са местата в страната, където пък се организират гонки
15 мар 2016 07:30,
10
3269 BG шофьори летят с 60 км\ч над допустимото
Кадър: YouTube

3269 са най-опасните шофьори у нас, които си позволяват да превишават скоростта с над 60 км\ч над допустимото, пише "Телеграф".

Още по темата

Анализът на Пътна полиция бил изискан от депутати от транспортната комисия в парламента във връзка с промените в Закона за движение по пътищата.

На първо четене народните представители приеха тези водачи да се наказват със затвор до 3 г.

31 са местата, където се организират гонки, според доклада, с който са се запознали депутатите.

Над 200 шофьори с колите си са участвали в тях. Гонките също ще бъдат криминализирани, а предвиденото наказание е от 3 до 5 г. затвор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Омръзна ми от тъпотии толкова ли не може да го разберат хората че не убива скороста а смотани те хора и старите не по държани автомобили,погледнете и по статистика е така а ограниченията на скоростта са ни соц.По добре да забраним внасянето на автомобили по стари от определена година и за изключително старите автомобили които са на над 15г. Да се завишаване изключително данъците им а не човека с извинение който кара 20 годишен Опел или Голф да плаща 28 лв. А човек който кара нов да плаща 600
7
1
 
6
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Основната причина за многото нарушения по пътищата, а от там и на катастрофите, ранените и загиналите е неработещия КАТ. Други причини са пътни знаци, маркировка и действия на служителите на КАТ, несъобразени с пътните условия, вкл. и пътните знаци, които ограничават скоростта в пъти под безопасната за пътя скорост.
6
0
 
7
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Всички знаят, че статистиките на КАТ не отговарят на истината. Примерно 3269 шофьори, които шофирали с над 60 км/час над допустимата скорост. Ами да застанат само на Ботевградско шосе в София и да броят - само за един ден ще са повече. Същото и за всички останали безумия дето ги приказва КАТ. Защо се мълчи, че при ограничения на скоростта под безопасната скорост, произшествията се увеличават? Защо се мълчи, че от около 200 милиона нарушения, които се правят всеки ден, КАТ наказва за 1 на 50000?
5
0
 
12
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Време е да се криминализира депутатската глупости. За подобни допълнения на законите, депутати да бъдат вкарвани в затвора, защото нанасят трайни и непоправими щети на населението на страната си.И сега не им пречи да вкарват в затвора участниците в гонки. Като хулигани, каквито са. Какво ще донесе допълнителната репресия в закона? Нищо. Прокуратурата и МВР пак няма да работят, но ще могат да изнудват другите шофьори, със знаци специално поставени за целта. Редно е да се криминализира и това.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистиката е такава защото пътните полицаи им е най лесно да пишат несъобразена скорост!Това невинаги означава превишена скорост!Катастрофире масово стават заради такива дето се мислят за големи тарикати и безсмъртни!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МРАВКАдооообре! В цял свят статистиките сочат, че несъобразената скорост и липсата на преценка са основни виновници за инцидентите по-пътищата, но щом казваш, че не е така, сигурно другите грешат. Вече ще спя по-спокойно!
2
1
 
16
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
Първо да сложат адекватни и "съобразени"(любима думичка на КАТ) знаци с пътната обстановка и също така адекватна маркировка и тогава да пращат хора в затвора за неизпълнение.Влизам в Атина широк път,хората бързат за работа сутрин,най-лява лента 120 се кара няма кой да ги спре...Влизам в София...*** то караулки с дебели мазни катаджии,*** знаци 50 ограничение,*** пешеходни пътеки.Да не говорим че от тунела преди София до самия град е пълно с изгнили знаци от соца и мантинели...срамота
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те са бързали да купят хумана на малките си деца