Далавера: Русенец отдава под наем... винетка

Цената варира в зависимост от периода, в който ще бъде ползвана
15 мар 2016 09:00,
36
Далавера: Русенец отдава под наем... винетка
Снимка: OLX

Винетка под наем дава изобретателен русенец в сайт за безплатни обяви. Заедно със стикера върви и долната част на талона, както и касовата бележка, искана и изисквана от катаджиите.

Винетката може да бъде наета за различно време, а цената варира в зависимост от периода, в който ще бъде ползвана.

Още по темата

"За един ден струва 5 лева, за седмица 7лева, а за две-15 лева", разказа пред "Труд" предприемчивият мъж. За да е сигурен, че тя ще му бъде върната той взима депозит, който е близък до реалната цена на стикера.

"Искам да ми дадат около 90 лева. Те са гаранция. Като ми върнат винетката, връщам парите", разказва русенецът.

Изобретателният нашенец отдава стикера основно на хора от Русе или близките населени места.

"Ако я иска човек от друг град, ще му я пратя с куриерска фирма, но като плати наема, депозита и доставката ще му излезе много скъпо", поясни мъжът, който се представя като Мартин.

Първата реакция на хората, които видят обявата е, че това е шега, но не...

"Обаждат се шофьори от цяла България и ме питат дали наистина давам винетката под наем. Правя го, не за да изкарам пари, а по-скоро като услуга. Винетките са много скъпи, да дадеш 100 лева за лепенка не е малко", допълни русенецът.

Стикерът може да бъде залепен с различни субстанции, важното е те да са безцветни.

"Сложил съм допълнително фолио, за да не се нарушава цялостта на винетката. На моята кола я лепя с мед. Чул съм, че става и с лак за коса, както и с плюнка", каза още Мартин.

За да нямат шофьорите проблеми с органите на реда русенецът предоставя всички документи, свързани със стикера.

"Досега не е имало проблем с винетката. Давам на наемателите малкия отрязък от винетката, както и касова бележка, на която не пише номерът на колата ми", поясни предприемчивият нашенец.

Явно обаче далаверата на мъжа е засечена от властите, защото тази сутрин обявата му е свалена от сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Пълна простотия , Това са глупости. Защо не можахте да разберете че ще плащате щом искате да се возите и да карате трошките си. Ще кихате, не се правете на ударени а си купете. Противен случай Шаршедрутката ви зове.
26
0
 
6
 
! Отговори
, преди 8 години
Според мен човека спазва закона!Той гласи, че ще бъдете глобен айко не сте закупили винетен стикер - ВАЖНО: не залепен, а закупен пише в закона!Относно лепенето - никъде не пише с какво трябва да се залепи, а само, че трябва да е залепен - ако иска човека и с цимент може да си го измаже!Но "независимия" български съд не знам дали ще отсъди според закона, ако се стигне до там :)Дерзайте!
25
1
 
4
 
! Отговори
do 32 преди 8 години
Да, ама 100 винетки по 7 лв са си 700 лв на седмица. Добре ли е?
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тук докараха държавата тези от ГРОБ, че цели 7 лева(3 евро!) на седмица им се вижда добра печалба на хората.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми реално погледнато винетката би следвало да е пътен данък. Един вид си плащаш за това, че използваш пътищата и с тези пари би следвало да се ремотнират пътищата. Ако съм си платил, обаче не ползвам пътища известен период от време, защо някой друг да няма право да ползва вместо мен, при положение че така или иначе си е платено за ползването пътя за този период?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предприемчивите хора винаги намират начин :)Лошото е, че въпросните предприемчиви хора нямат никакъв шанс да си вложат таланта в нещо нормално в тази държава на мутрите.
21
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не мисля,че се нарушава закона.Той си е купил винетката,и тя става негова собственост.Може да я дава под наем,да я продава-свободна воля.Ипроститутките си дават телата под наем,а пък не ги осъждат,нали?
20
4
 
9
 
! Отговори
Тарикати преди 8 години
Асно е ,че БГ няма да се оправи скоро ! Други ще плащат вмето тях за ремонт на пътищата !Електронната винетка в комбинация с камери по пътя е решението !
19
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Хитро, градски :)
18
3
 
10
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До Един българинАбе, красавице, колко поевтиняха у къде поевтиняха, че не се сещам! Явно си предоволна от положението на държавата, явно харесваш и почиташ своя вожд, Винету! Продължавай да бийш чело о земята пред лика на твоя велик вожд!
17
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 години
Когато купувате винетка записват и номера на колата :) такак че молете се да ни ви спрат с тази нередовна винетка
16
0
 
17
 
! Отговори
художника преди 8 години
Винетката трябва да е, като един вид карта за пътуване. Купувам си карта за цялата градска мрежа, но не ми се налага да я ползвам често- що да не я дам на някой друг да се вози?
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При комунизма по времето на Тодор Живков и руската окупация винетките бяха много по-скъпи от сега, но комунистическата власт криеше това от народа.
14
2
 
20
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До Анонимен 5абе човеко - не в цената е проблема. За какво да плащаш, като на среща няма нищо... ако държавата беще стопанин - не крадец, повярвай ми всеки никой нямаеш да каже лоша дума.
13
0
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Услугата е...умна,но пак ми е скъпо и не се налага да я...ползвам.Аз по трасето Кривунделово,Долно Нанагорно,Голямо ***,Мало ***,Фалипръцково,Главанаково,Дупетатово,Голема Секирна та чак до Мала Секирна(от където е жената) пътувам без винетка.Даже минавам и под една магистрала.Мола органите ако ме...засекат,да не ме санкционират.Обещавам да не минавам под...магистралата,но ако се наложи,ще бутам колата,или ще впрегна магарето.
12
3
 
8
 
! Отговори
да го духат преди 8 години
До Анонименооох, колко мизерия има по света....---тепърва има да охкаш още, когати видищ как тези, които си довел до мизерия, те потопят и теб!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Тук, ако не си разбрал, въпроса въобще не опира до парите.Проблема с винетките е, че се прибират едни пари, които все са им малко, но от тях полза по отношение на пътищата никаква!Даже точно обратното - напоследък няма път, който да е построен качествено, което значи че се краде все по-безогледно.Въпреки това се вдигат цените на винетките.Нежеланието да се направят електронни пак е свързано с възможността да се откраднат не малка част от приходите от винетки.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ооох, колко мизерия има по света....
9
0
 
14
 
! Отговори
да го духат преди 8 години
До conservatorкрайно време е хората да разберат, че ТЕ решават и, че СИЛАТА е в тях!А най-силното оръжие на хората в днешнотото време на властване на "икономиката на разхищението" е - отказа от консумация!
8
1
 
23
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Но това не е незаконно. Щом в касовата бележка не пише за коя кола става въпрос, значи за всички. Тук е мястото на гражданското общество да каже че това е законно. И да може този бизнес да върши поне тази година.