Яжте сладолед, напълно безопасен е

БАБХ извърши 1116 проверки в цялата страна
19 юли 2016 19:31, Анисия Иванова
4
Яжте сладолед, напълно безопасен е

Предлаганият сладолед на пазара е безопасен за ядене и не показва отклонения от нормите. Това е станало ясно при масирани проверки на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) в цялата стрнана.

Агенцията е извършила 1116 проверки на обекти за производство и търговия със сладолед, съобщиха от ведомството. В резултат на инспекциите са съставени 2 Акта за установяване на административно нарушение и са издадени 24 Предписания за отстраняване на несъответствия.

По време на проверките са възбранени 316 литра сладолед в склад за търговия на едро в Пазарджик поради несъответствия в етикетирането (неясно изписване на алергените).

Откритите нарушения са в обекти за търговия на дребно, единият е за липса на придружаващи документи за произход, а другият за неизпълнение на предписание. На нарушителите ще им бъдат наложени санкции за в размер на до 500 лева.

В цялата страна бяха инспектирани обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед. Инспекторите са проверявали произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум минус 18 C, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала и хигиената в обектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: сладоледпроверкиБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
До 3: преди 7 години
Не коментирам за марулите, но мой познат направи първия милион точно от внос на мляко на прах от Украйна до един завод за сладолед в България. След това доставката стана към повече заводи източника бе един - Украйна.
2
0
 
6
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
до 1 и 2-ри щом от партията кажат ,че марулите след чернобилски дъжд са най-вкусни - отивате и зобате марули и щом ви се каже ,че сладоледът е годен за употреба - отивате и ядете (дори и да не ви се яде)..... Видяхте как се постъпва с разни разбунтували се и повярвали че имат права -за справка Islamic Erdogan Empire- Република Турция исках да кажа
1
0
 
19
 
! Отговори
Льольо преди 7 години
Безопасен, ама друг път. Прочете му съдържанието и ще се запознаете с първите уроци по химия и Манделеевата таблица! Та какво имахте в предвид с това "безопасен"?!?! Докименти и сертификати и аз мога да печатам на цветен принтер!