Без допълнителни пари в забавачките в Търговищко

Общината ще следи дали се спазва заповедта
Обновена: 21 сеп 2016 15:16 | 21 сеп 2016 13:44, Анисия Иванова
5
Без допълнителни пари в забавачките в Търговищко
Снимка: Булфото, архив

В детските градини в община Търговище е забранено да се събират пари за закупуване на консумативи и материали, извън регламентираните в Наредбата за администрирането на местните такси и цени на услугите такси.

Заповедта, която спира набирането на средства от родителите, е издадена от кмета на общината през август тази година, съобщават от общинската управа.

Заповедта беше издадена след въвеждане на такса от 2 лева на ден за посещение на детски градини от 1 август т.г. Таксите допълват издръжката, която Община Търговище осигурява за храната на всяко дете, в размер на 2 лв. на ден.

Половината от сумата, събирана от родителите, е предназначена за материали и консумативи. С въвежданото на таксите Общината и родителите си поделят издръжката на децата в забавачниците, а една от целите бе стопиране на събирането на средства от техните родители по нерегламентирани поводи.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-кмета Рая Матева. При съмнения за продължаване на практиката за набиране на допълнителни пари в детските градини, следва да се подават сигнали в Общинската администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Добро впечатление преди 7 години
ми направи нещо, което се случи миналата година. При подобно събиране на пари една от майките честно си каза, че е разведена, с малка заплата и тези допълнителни плащания са непосилни за нея. Родителите на друго дете платиха и за своето, и за нейното - те имат средно голяма, но добре работеща фирма.Не на всички финансово притеснени родители обаче може да се помогне така.А има едни, дето живеят с мисълта, че на тях всичко трябва да им се дава, нищо да не им се иска, щото са заети да правят деца
4
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Ама от родителите на всички деца ли събират или *** не ги закача никой?
3
1
 
3
 
! Отговори
Edna преди 7 години
Добре би било навсякъде да забранят това изнудване на родителите за пари!Снощи бях на родителска среща в детската градина, и ето какво: миналата година купихме за групата касетофон (по искане на учителките). Сега се оказва, че бил "слабичък", та да купим уредба! И да си търсим кой да гледа децата след 31 май, щото за предучилищната група след тази дата няма да има детска градина! Ами сега!?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в София кога ще стане това - непрекъснато събират някакви пари и в детските градини, и в училищата. Аман вече, само скубят
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а какво означава такса "застраховка",която трябва да плащаме в детската градина?