Енергийно бедните българи да бъдат подпомагани повече

Социалната тарифа би поставила допълнителни бариери пред свободната търговия на ток
5 апр 2017 13:37, Екип на Bloomberg
9
Енергийно бедните българи да бъдат подпомагани повече
Роберт Дик. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да бъде изработен механизъм за подкрепа на уязвимите потребители във връзка с отварянето на пазара. Мерките обаче не трябва да бъдат натоверени с бюрокрация и администрация. Това посочи пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Националната енергийна камера Роберт Дик, който е и председател на УС на EVN България.

Според организацията енергийно бедните българи трябва да бъдат подпомагани чрез съществуващата система за социално подпомагане, а не чрез социална тарифа.

Социалната тарифа би поставила допълнителни бариери пред свободната търговия и ще направи реално свободния пазар непрозрачен, категоричен е Дик. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Престарелите и бедни български майки и бащи издържат с непосилните си сметки богатите пенсионери на Чехия и Австрия! И този да вземе да млъкне, че.......
4
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ти си председател на УС от чие име обещаваш?И на народа му трябват условия за бизнес и работа а не помощи.Много станахте тези, които се грижите за бедните;политици;синдикати;сега и чужденци.Стига.
3
0
 
15
 
! Отговори
край на унижението преди 7 години
Вън от България!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният идиотизъм. Продължават да делят пенсионерите на бедни и богати. Обезщетяват определена категория по празници. Излиза, че който се осигурява на младини на максимума, на старини ще взема минимума. С така наложеният таван на пенсиите, истината е във влоговете, а не осигуряване, което едва ли ще послужи някога.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За шведите ли става въпрос? Те по демократична дефинизия са бедни и не плащат нито вода нито ток а дървата ги берат. Та питам кой ще ги осинови?