Биха ли полицаи 13-годишен? Родителите твърдят, че да

Набедили момчето, че откраднало чанта от жена в Сливен
12 апр 2017 11:30,
48
Биха ли полицаи 13-годишен? Родителите твърдят, че да
Снимка: кадър, BTV

13-годишен ученик от Сливен твърди, че е бит при разпит в полицията. Униформените искали да признае, че е откраднал чанта от възрастна жена. Родителите на момчето са наели адвокат и ще съдят полицаите.

Детето и майка му твърдят, че вчера е взето от вкъщи с две патрулки.

Полицаите са го извикали като свидетел на кражба, която става по-предния ден. Пред хранителен магазин възрастна жена е била обрана, като й е взета чантата. Минути преди това момчето и друг негов приятел са били там и търсили на пътя някакви стотинки, а камерите са ги заснели.

Момчето твърди, че е било в полицията 2 часа, майка му го е чакала отвън, тъй като не са я пуснали вътре.

През това време първо са го разпитвали двама униформени, след това е вкаран в някаква по-малка стаичка, където човек без униформа, цивилен служител на полицията, е започнал да го бие и е искал да признае, че е откраднал чантата на жената.

Димитър Величков, началник на районното в Сливен, съобщи пред bTV, че в полицейското управление е получен сигнал за извършен грабеж на възрастна жена, 82-годишна, която е нападната от две неизвестни лица в кв. "Комлука".

В резултат на издирвателни мероприятия на служителите и от проведените разговори с жената, която е описала извършителите и проверката на видеонаблюдението в района, са стигнали до момчето. На записите се виждат две непълнолетни лица, отговарящи на описанието, което дава жената.

13-годишното дете, заедно с майката, е поканено в участък "Надежда", където в присъствие на детски педагогически съветник и родител са извършени действия за установяване евентуално на неговата съпричастност към грабежа.

"Във връзка с твърдението на родителите, че е бито – със заповед на директора на Областната дирекция е разпоредена дисциплинарна проверка и когато приключи материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата", съобщи началникът на районното управление в Сливен.

Законовият срок е 30-дневен и ще се постараем по най-бързия начин да приключим нещата, допълни Димитър Величков.                                                                                                                                           

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
еркюл поаро преди 7 години
Какво значи ""набедили"" ? ? ? Сами пишете че е разпознат - и от пострадалата , и по видеонаблюдение . . . . какво повече - да дойде до РПУ-то с откраднатата чанта в ръчичка ли ? ? ? ? ? ! ! !
12
1
 
8
 
! Отговори
До за светло бъдеще преди 7 години
Еми гледай сега, говоря 4 езика свободно, живея в САЩ и управлявам фирма с годишен бюджет от 25 мил $. Имам и малък бизнес онлайн. IQ-то ми го изкараха 117.Мисля съм се доказал че съм станал човек и то над средното ниво. Израснах в БГ и съм благодарен че ни биеха, влезнахме в правия път.Ти с какво ще се похвалиш?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешната полиция не бие но вчерашната е посъветвала мингиша както си требе. Ще съди полицаите които са намерили единствения начин да се комуникира с швеДЦите. И той е най-резултатния доказан с времето.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като прочетох, че става въпрос за Сливен, мога преспокойно да кажа:колкото и да са я били бъдещата електорална единица, малко е било!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това като преди време, където един такъв със запечен тен обясняваше как бил ударен от ток. Така докато си карал колелото, в същото време валяло дъжд, и той както си карал колело хоп - видял един паднал кабел от далекопровода... И той го пипнал и така... Що енергото не го е обезопасило?!? (а тогава имаше бум на кражби от далекопроводите. Бяха пропищели)
8
1
 
15
 
! Отговори
Малко ми е преди 7 години
Е бати и *** 13г, бой другият път да непосяга. А колкото до родителите и те са виновни, възпитали са гамен и сега даже го защитават вместо и те да му теглят един бой вкъщи.Ето затова няма да се оправим, подрастващото поколение не разграничава добро и лошо, нямат маниери и са доста тъпички.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама статията подвежда.Те ли откраднаха на жената,чантата или не?Спомняте ли си оня пазач на череши където го бяха вързали и рязали с ножове за удоволствие и забавление .Всички арестувани викаха "куките ни биха ,не сме ние"
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ц ц ц, ама и полицаите са от един дол дренки с пожарникарите. Миналата година лошите пожарникари задигнаха едни 300 000евро от горяща къща в махалата, а сега тези лоши полицаи са набили малкия татко. Как може, ц ц ц... БХК, къде сте?
5
34
 
8
 
! Отговори
Skunka преди 7 години
Прочетох 15 коментара и ми е струвате адски предубедени. Само който не е ходил в полицията, само той си мисли, че не бият. ако е задържан на местопрестъплението- ооок, но така си е чист милиционерски подход за приключване на случая.Ако пък е вашето дете, неизвършило нищо и набедяявано, бито?...ще ги скъсам от съд тези ***, след това лично ще им скъсам пагоните и ушите!
4
0
 
47
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
и търсили на пътя някакви стотинки... Ясно!
3
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега общината да плати обезщетение на родителите на детето.
2
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен що не са ме били полицаи? Нещо има нечисто!Да вкарат в малката стаичка и майката!
1
0
 
74
 
! Отговори
На преди 7 години
такива като този дето нападат възрастни хора,колкото и да ги бият,все им е малко!