Пловдивски таксиджия на съд, имитирал такси компания

Копърката била с редовни документи, но никога не работил с фирмата
21 юни 2017 08:58,
2
Пловдивски таксиджия на съд, имитирал такси компания
Снимка: архив, Bulphoto

Таксиметров шофьор от Пловдив отива на съд не защото е помпал сметките на своите клиенти, а защото се представял, че работи за известна таксиметрова компания под тепетата. От районната прокуратура в града внесоха в съда за насрочване на дата на процеса срещу 43-годишния Ивайло за използване на изключителното право на промишлен дизайн без разрешението на притежателя.

Ивайло имал два леки автомобила, които ползвал за такси. Имал всички документи да превозва пътници и да упражнява търговска дейност, пише "Монитор".

На 11 април 2016 г. при него се качил мъж с инициали А.Р. Той ползвал редовно колите на една и съща таксиметрова фирма, чиито стикери били зелени, като пътувал по един и същи маршрут. В конкретния случай му направило впечатление, че платил повече от обичайното.

На 28 ноември м.г. друга пловдивчанка наела таксито на Ивайло и веднага установила, че сумата на апарата расте доста бързо. След това тя разбрала, че се е качила на копърка, която жули с цените. За двата случая били подадени сигнали. При разследването станало ясно, че Ивайло никога не е работил във фирмата, стикерите на която имитирал. По делото е установено, че използваният от обвиняемия стикер се различавал от този на фирмата само по една буква и цифра, но повтарял изписването, цветовото съчетание на дизайна и почти еднаквото подреждане на цифрите и буквите. 

Стикерите били поставени върху магнитна подложка върху предния и задния капак и са били иззети като веществени доказателства. По делото е представено Свидетелство за регистрация на промишлен дизайн в Патентното ведомство със срок на закрила до 2026 г. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
ХА! преди 6 години
Спрете да пътувате с таксита. Тия са едни от най-явната мафия.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koга ли това ще се случи и в София?И да има солено осъдени за това. Защото в София имитиращите таксита лично според мен са всяко второ.