И в Кърджали ще гледат кино, че и 3D – до месец и половина

Цените на билетите ще са като в останалите градове
29 юни 2017 08:37, Мария Захариева
4
И в Кърджали ще гледат кино, че и 3D – до месец и половина
Снимка: архив, Reuters

До месец, най-късно до месец и половина отваря врати 3D кино в Кърджали. Това обяви инвеститорът на проекта Тенчо Тенев. 

В момента все още текат усилени ремонтни работи в салона на сградата, съобщава БНР. Прожекции на най-новите филми ще се правят в областния град още в началото на август, като цените няма да са по-високи от тези, които се предлагат на пазара в този бранш, добави Тенев.

Близо десет години кърджалийци не могат да гледат кино. През годините на няколко пъти се говореше за намерения от страна на различни инвеститори за отваряне на киносалон в града, но това така и не се случи. В крайна сметка сега нещата изглеждат сериозни и най-късно до месец и половина се очаква киното да заработи, макар и със закъснение.

Със заповед на бившият областен управител Илия Илиев от 10 март 2016 г. беше проведен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот публична държавна собственост, включващ бившо кафе с обща площ около 200 кв. м и киносалон с обща площ над 500 кв. м. Бяха заложени специални условия.

Първото беше, че в срок от една година след сключване на договора спечелилият търга трябва да оборудва киносалона и да го въведе в експлоатация.

Второто беше киносалонът 24 пъти в годината да се предоставя безплатно за провеждане на мероприятия на държавни учреждения. Търгът беше спечелен от кърджалийска фирма. Тя ще стопанисва имота за срок от 10 години срещу сумата от 1350 лева месечно без ДДС.
 


4
Още по темата: 3DкиноКърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И к'во ще прожектират? Сигурно Али Реза и Ферхунде....за да има огромен интерес.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с безплатното предоставяне е доста разтегливо понятие , защото като им го предоставят зимата при 2-3 градуса и ако не да си платят топлото , после им пуснат и сметката за почистване и ще се окаже че не е толкова безплатно